lördag 4 april 2015

Biologiskt nedbrytbara drönare...

Apropå gårdagens blogginlägg kan jag meddela miljöpartister som gillar militär verksamhet att det nu byggs biologiskt nedbrytbara drönare. Syftet är att de inte någonsin skall bli upptäckta. En del kraschar ju, vilket kan vara pinsamt om mördandet skall ske inkognito. 

Det är forskare vid NASA som utvecklat den biologiskt nedbrytbara drönaren som görs av rottrådar av svamp. Det enda som blir kvar efter ett tag på marken är "nästan bara en kladdig fläck", meddelas i senaste numret av det utmärkta magasinet Sans. De elektroniska kretsarna är printade i silverbläck så de förstörs också snabbt efter ett haveri. 

Jesus sägs, enligt berättelsen, ha återuppstått på tredje dagen. Huruvida drönarna redan är nedbrutna efter tre dagar vet jag inte, men ingenting är ju omöjligt i den militära svängen. Hiroshima bröts för övrigt ner på några sekunder när den militära logiken fick råda.

7 kommentarer:

 1. Ja tänk biologiskt nedbrytbara drönare. Miljövänligt krig...
  Blev nyfiken! som vanligt. Det gick inte att läsa om dessa. Däremot så gick det att läsa om annat som kan kopplas till detta. "Jag och min hjärna 2015 eller Hej då, Descartes".

  Måste ha varit väldigt sjuka hjärnor, som tänker biologiskt nedbrytbara drönare ska vi ha, om de är tänkta till att ta liv. Till det tragiska mönstret inom psykiatrin som tas upp i "Jag och min hjärna 2015..."
  är det lätt att instämma.

  Till skillnad från personen som skrivit detta, så tror jag inte på hej då till Descartes. Tror överhuvudtaget inte att allt gammalt är mossigt. Därför behöver vi inga omsvängningar i 180 grader. Stora kunskapsluckor är något annat. Det har vi alla. De bör man efter förmåga täppa till.

  Tack för forskning! Tack för forskare som vill veta något mer. Mindre tack för de, som tror att det forskats färdigt med dem själva...

  Ang. Jesus och återuppståndelse. På Jesus tid sägs det, att man efter korsfästelsen knäckte alla ben i kroppen, för att vara säkra på att döden inträffat. Om detta inte sker kan man tydligen knalla iväg och käka glass direkt efter korsfästelsen...

  Det har nu i påsk dagar talats om, att turister lockas till Filippinerna av blodiga kroppar och korsfästelse. Efteråt sägs de korsfästa äta glass tillsammans. Inga knäckta ben där alltså! Inga helande örter i någon grotta heller av kvinnor, som skrönan "Legenden om Issa" förtäljer. Korsfästelse innebär inte nödvändigtvis död. Samma personer roar sig med att låta sig korsfästas gång på gång.

  Hur som helst personligen så hoppas jag att det forskas vidare kring psykiska och kroppsliga sjukdomar. Människor med psykiatriska diagnoser eller människor som har psykiska och kroppsliga symtom behandlas vedervärdigt i vårt svenska samhälle. Men det vill våra politiker över blockgränsen nu tydligen ändra på. ME forskning. Håll ögon och öron öppna den 12 Maj då är det ME dagen.

  Tänk om vi/politikerna kunde enas i alla frågor. Kring vettiga saker. Enhet kring att miljövänligt krig kan existera. Vi bör inte enas kring det. Det handlar inte om höger eller vänster. Kanske inte endast om hjärnhalvor heller. Utan om något som forskningen på sikt kan lösa. Med allt finare instrument och högre medvetenhet kommer vi att veta mer. Gåtan om vad är en människa. Den kan på sikt lösas. Låt oss inte reducera oss till att vara vår kropp. Hur "hjärna" än vissa vill det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. "Inom sex år skulle ett helt nytt Stockholm behöva byggas, enligt Boverket"

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6132949


  Alltså miljöpartiets politik i verkligheten, uppgörelsen med moderaterna. Har vi haft en större expantion någonsin i sveriges historia?

  SvaraRadera
 3. Ganska intressant miljötänk att expandera så här okontrollerat snabbt.

  1)Politiker beslutar att vi storleksmässigt skall bygga ett nytt Stockholm på några få år, med infrastruktur och allt annat som krävs. Detta utan att ha någon som helst plan för hur de ska genömföra detta. Man talar t.o.m om modulhus (kåkstäder) som med sin korta livslängs skulle bli sveriges dyraste boenden.

  2)Man skulle med denna politik mota Olle i grind (dvs SD) som istället växt från några få procent till nu runt 24% (om man lägger på underskattningen).

  3)Det största hykleriet av allt är att de som beslutar och de välbeställda inte kommer drabbas alls i detta skede. Dessa vägrar helt att själva bo med de nya, man vägrar dessutom att låta sina barn gå i skola med de nya. Man överlåter åt de fattiga att ta hand om detta.

  Politikerna har misslyckats totalt.

  SvaraRadera
 4. Men drönarnas civila användning är väl fylld av möjligheter t ex då billig spaning efter skogsbränder eller kanske som polisens anti-tjuvjakts verktyg? Framtidens drönare är ju dessutom inte större än fåglar/stora insekter & solcellsdrivna & "smarta" så ingen pilot behövs & att de då dessutom blir miljövänliga som avfall är väl utmärkt.

  SvaraRadera
 5. Anonym 12:44, jomenvisst, men det är ju intressant att skälet till projektet är militärt...

  SvaraRadera
 6. 12:33 Underskattningen? Menar du folks rädsla för att svara ärligt i enkäter?

  Kan nämna, att Schibsted/SvD lovar sin tyckarpanel full anonymitet.

  Men sedan får man fylla i vilket postnummer och e-postadress man har, samt kön. Undra på att en del "rasistiska fegisar" kryssar rutan "minns ej" efter frågan om partisympati. Så visst blomstrar mörkertalet.

  Gt

  SvaraRadera
 7. Många undersökningar görs per telefon och den som blir uppringd kan ha personer i närheten (arbetskamrater t.ex.) som denne inte vill avslöja sina partisympatier för (jag skulle t.ex. garanterat få sparken).

  En närliggande fråga är överskattningen av Mp och Fi, som sannolikt visar att många svenska kvinnor är väldigt intoleranta gentemot sina partner, kräver att de ska sympatisera med Mp/Fi och männen låtsas göra detta för husfridens skull (t.ex. om deras kvinna är närvarande när Sifo ringer), men tar sedan en annan valsedel i skarpt läge.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.