söndag 29 mars 2015

Twitter

Twitter är platsen
där de som saknar ord
kan ägna sig åt verbal stening. 
 


13 kommentarer:

 1. Nej, mest en fundering efter twitter-surf.

  SvaraRadera
 2. Håller med till fullo men man väljer inte sina slagfält idag då media har blivit kidnappade av dem som de skulle granska.

  SvaraRadera
 3. Ja Twitter är platsen där de som saknar ord kan ägna sig åt verbal stening. Framtidsministern och Alice Bah Kuhnke har fått kritik för att de inte ägnar sig åt envägskommunikation på Twitter. Kritik för att de inte ägnar sig åt icke dialog... Tänka sig!

  Politiker som inte deltar förstår inte framtidens digitalisering sägs det. En framtidsminister borde förstå framtiden och därför delta? Nja, kanske förstår hon den och avstår just därför (spekulation). Frågan har ställts i Bryssel till politiker. Hur mycket och i vilka sociala medier deltar du?

  Spekulation är dock inte, att framtidsministern fick göra avbön för att ha talat om tidigare liv. Det är synd att politiker hela tiden måste göra avbön. Ta avstånd och vara politiskt korrekta. De får ofta höra att de är det. Men när de tar "snesteg" så görs allt för att de ska rätta sig i ledet. Gamla "synder" förklaras. De måste göra avbön säga att så var det inte. Eller så ropas det foliehatt eller andra skällsord. Vi ska ha stora krav på politiker! Men vi ställer fel krav. De får inte vara den de är.

  Det är många miljöpartister som twittrar har jag läst. Men det görs som envägsdialog inte dialog och samtal. För vem utsätter sig frivilligt för stening?
  Det talas mycket om medborgardialog inte minst kommissionen talar om det. Bildt twittrar flitigt. Är en vägledare. Framtidens politik kan mycket väl "utesluta" våra svenska politiker. Varför blanda in dem när medborgare kan föra dialog direkt med Bryssel. Tänk så fint det kan bli. Vi medborgare kan tillsammans med avdankade politiker stena allt och alla i direktkontakt med Bryssel.
  Är glad över att vår kulturminister och framtidsminister inte låter sig stenas eller deltar i stening. De vill väl skapa kultursamhällen. Som framtidsminister och kulturminister vill man antagligen det. I sådana samhällen gäller dialog och samtal. I dagen civilisations samhällen (demokratier) råder mycket barbari inte civilisation. Finns många exempel på det.

  Vem kastar den första stenen på "rasisten" på twitter? Vem vilka kastar "rasisten" sten på? Med framtidens digitalisering kan fårskocken vara med och "styra" de stora besluten i "rätt" riktning. Ingen kan sedan skylla ifrån sig. Allas rädslor och känslor kan bli vägledande för politiska beslut. Ordet medborgardialog blir vad vi gör det till. Gott kan bli till ont och tvärtom. Därför så tycker jag vi medborgare ska fundera över vad vi bidrar med och till. Det är lätt att twittra och kvittra betydligt svårare att föra dialog och samtal. Om framtiden innebär medborgardialog så behöver vi träna oss i dialog och samtal.

  Hur t.ex. föra dialog kring det senaste kring friskolor och kurser i skogsinriktning på Twitter?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Skulle kunna se ut så här som stavelsräknande haiku:

  Twitter är platsen
  där de som saknar orden
  kastar sten verbalt.

  Söndagshälsningar från amatörpoet!

  SvaraRadera
 5. Min mest sedda retweet:
  Birger Schlaug: "Dagens människohopar tycks ge fullständigt fan i långskägg, tretåig hackspett, klockgroda och vårtigt gröna salamandrar."

  SvaraRadera
 6. Bilister sägs vara
  enhetliga konsumenter
  precis som öl & vinköpare
  drabbas de precis lika hårt.

  SvaraRadera
 7. I Kina hittade han stabiliteten
  och lät bli att pundet gräva ner
  en stor försäljare: Handelsmannen
  som lät bli att komplicera saker.

  SvaraRadera
 8. Sarkasmerna sägs göra
  sig bäst kvar på tungan.
  Inte hos Skavlan som vill
  vara först med att avrätta.
  På bästa sändningstid och
  under publikens jubel o skratt.


  SvaraRadera
 9. Underbart!

  Tack för det härligaste skrattet idag, därför använder jag mej inte av twitter :) blir inte mycket till utvecklande av skrivandet däri.

  SvaraRadera
 10. Twitter = A waste of time.

  SvaraRadera
 11. Gamla maktmonster
  tas fram ur garderoben
  där de faktiskt
  borde stanna kvar.

  SvaraRadera
 12. En del i någon slags
  rehabilitering
  som borde förbjudas
  för psykopater jobbar
  bara för egen vinning.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.