måndag 9 februari 2015

I'm wonderin' what I'm doin' here

Åsikter publicerade av Roland Poirier Martinsson brukar jag vare sig uppskatta eller vidareförmedla. Han är stockkonservativ, katolik, gillar republikanerna och har slagit sig ner i det konservativa fästet Texas. Vi träffades första gången på ett seminarium där han utgöt sig över den gröna rörelsen på ett sätt om var a) obegripligt b) förvirrat och c) okunnigt.

Dock gillar han Dylan - han har överskridit gränser för att kallas nörd. 

En synnerligen intressant ny artikel med Dylan finns förresten  här - och, tro det eller ej, Dylan säger massor med meningar efter varandra om sina inspirationskällor. Bland annat nämner han Billy Lee Riley och hans Red Hot -  en synnerligen oförtjänt bortglömd rockpärla från 1957.

Tillbaka till Roland. I dagens SvD lyckas han med konststycket att leverera en litania  - under rubriken med det konservativa kärnbudskapet Det går åt helvete: budskapet är att den digitala revolutionen lett till...
 • att publicister gett nyhetsvärderingen till klickräknare
 • att interaktivitet reducerats till fåntrattars hätska utfall
 • att det fördjupade demokratiska samtalet blivit massiv populism
 • att tolv frågor med tre svarsalternativ berättar vad man skall rösta på
 • att sociala medier är så antisociala att äkta par samtalar via Facebook, "medan timmarna omärkligt flyr i datorns blekblå sken"
 • att människor stirrar ner i handen istället för på varandra i det offentliga rummet "likt hjärntvättade humanoider i en B-film från 1960-talet..."
 • att barnen reagerar som alkisar, när vinet hälls ut i vasken, när batteriet tar slut
 • att ungarnas kognitiva  utveckling inskränks till stupida tidsfördriv "som systematiskt undanröjer världens mångfald, medan spelutvecklarna med laserprecision hittar de små med allt mer förfinade metoder för enfaldig och omedelbar tillfredsställelse"
Tillåt mig erkänna att jag stundom kan hålla med även de mest stockkonservativa - om än riktigt trevliga - figurer. Och ibland känner jag mig som de där textraderna i Wallflower av Dylan:  

Just like you I'm wonderin' what I'm doin' here
Just like you I'm wonderin' what's goin' on

Ska sanningen fram så har jag väl alltid känt så. Från första dagen i skolan till sista dagen i politiken. Åtminstone.

9 kommentarer:

 1. Kul att du tog upp Dylan.

  SvaraRadera
 2. Eftersom dagen redan börjat lite märkligt med denna oväntade sympatiyttring kan vi kanske fortsätta på den inslagna vägen, fast tvärtom, och piska upp lite folkpartister.
  Det sker ju inte varje dag.
  I en debattartikel som borde heta arbetslinjen för autister propagerar två (fp):are för att vi ska införa barnvårdare knutna till vissa daghem som rycker ut och åker hem och vårdar sjuka barn i hemmet så att föräldrarna kan göra det de gör bäst, jobba. Tydligen kan vi spara ett par miljarder på denna superreform enligt författarna. Vad barnen tycker om att deras dag med mamma eller pappa byts ut mot en dag med en främmande person i hemmet som de knappast kan välja eller avlägsna sig ifrån i sjukt tillstånd ifall sympati inte skulle uppstå, sägs inte så mycket.
  Inget alls faktiskt.  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/infor-barnvardare-for-att-minska-vab_4319715.svd

  SvaraRadera
 3. Varför är det av intresse att han är katolik?

  SvaraRadera
 4. Mauderaten, tja, varför är det intresse av att han bor i Texas och att Dylan gillar Red hot och att jag gillar Wallflower? Inte vet jag. Kanske för att det snart kommer en artikel i en av de stora drakarna om att Thomas Idergard är katolik och att Thomas ibland ersattes av Roland i Nyhetspanelen eller för att jag tyckte det var kul att konstatera att jag, som inte är troende, kan uppskatta en gravt konservativ text av en troende katolik. Eller kanske bara för att en de katter jag lever hemma hos är gammal och trött. Vad vet man, vad vet man... världen är full av konstiga texter...

  SvaraRadera
 5. I och med att du placerade katolik mellan socialkonservativ och gillar republikanerna, dvs åsikter, så kunde det uppfattas som att det faktum att han är just katolik var ett av skälen till att du inte sprider hans texter. Bra att det inte var så, då åsiktspridningen bland katoliker är ganska så bred om man så säger.

  SvaraRadera
 6. Ja ibland undrar man vad man gör här. Det är rena dårhuset.

  Tack för länken Kingedward24.

  Trodde inte det kunde bli värre än butlers i tunnelbanan. Förslag av S...

  Men det här tar nog "priset". "Den föreslagna satsningen på arbetslinjen har bara en nackdel" Nej den har fler nackdelar, förutom att det är ytterligare en satsning på arbetslinjen.

  Stackars barn! och stackars oss alla! Snart har vi fyra kvinnor i ledningen för Alliansens partier om man får tro Maria Fälth (KD).
  Hon har redan petat Jan Björklund åt (FP). Hon väljer också bort Adaktusson med motiveringen "-Han är en snart 60-årig man. Men kändis."

  Oj, oj så många "socialliberala" förslag vi kommer att tvingas lyssna till. Förmodligen (spekulation) det ena värre än det andra.

  Ja inte verkar dagens "liberala" kvinnor föra barnens talan direkt... Inte andras heller, för det gäller att ha ett bra immunförsvar, om man ska vårda andras sjuka barn då deras föräldrar jobbar. Samt även finnas till hands på förskolan.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Dylan har blivit lite som Ferlin: var och en kan finna tröst där, var och en kan få sina fördomar bekräftade.

  SvaraRadera
 8. Alla tiders bästa rockpärla är väl ändå No More Mr Nice Guy med Alice Cooper? Har någon låt någonsin lika snyggt & pedagogiskt beskrivit en snäll persons gradvisa förvandling till "motborgare"?

  SvaraRadera
 9. Att någon som är influent på riksnivå har osynliga låtsaskompisar i himlen är alltid en relevant upplysning...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.