torsdag 29 januari 2015

Tratten vidgas, visdom läggs till visdom... eller Idi Amin...???

Nu tillhör jag visserligen de som vare sig tror på religioner eller astrologi eller borgerlighet eller socialism men jag tackar givetvis den person som inför min födelsedag - jag är född den 29 januari vilket jag inte kan göra mycket åt - uppmärksammat mig på hur en vattuman är. Min hustru nickar igenkännande... och suckar en aning.

Vattumannen är en komplicerad person att förstå sig på. De är ofta självgoda (hustrun förnekar aktivt den biten, vilket jag tackar för), stolta och har starka åsikter i det mesta. Vattumannen är inte känslig för vad andra tycker och tänker utan går gärna sin egen väg.

Det viktigaste för vattumannen är den egna friheten och oberoendet. Som tur är har vattumannen också en väl utvecklad känsla för vad som är rätt och fel. Denna komplexa personlighet gör vattumannen till den borne revolutionären. (Yes!!)

En vattuman drar sig inte för att följa sitt eget huvud och bekämpar gärna de orättvisor som kan tänkas dyka upp. Tyvärr kan det ibland gå snett om stoltheten tillåts agera ersättare för intelligensen.(Hustrun ler i mjugg, jag väljer att tolka det leendet utifrån stolthet snarare än utifrån intelligens...).

En vattuman kan lätt bli en vilsen rebell som slåss mot allt och alla. (Vadå då?)Viktigt är att det finns en god sak att kämpa för annars kan energin riktas på fel håll. (En socialdemokratisk vän hävdar att min energi riktas åt fel håll och har pläderat för att jag "med andra åsikter och annan livsstil" hade kunnat bli en tillgång för sosseriet... Vilket öde!).

Samtidigt som vattumannen har en tendens att gå emot strömmen och inte räds en kamp finns det en fredsälskande, tolerant sida också. (Jajamän!) Vattumannen accepterar alla för vad eller vilka de är (Mmmm...tolerans är inte att tolerera de/det man gillar, vilket många fått för sig, utan de/det man ogillar). I utbyte förväntar sig vattumannen att bli accepterad tillbaka. Han uppskattar fördomsfrihet, humanism och intellektualitet. (Rätar en aning på ryggen, märker jag).

Det kan vara svårt att inleda en relation med en vattuman. (Hmmmm...) De får inte känna sig för bundna eller instängda. Samtidigt kan de vara otroligt lojala och stöttande om de hittar rätt person att leva livet med. Vattumannens partner måste vara redo att acceptera en del personliga egenheter (va???) och olika yttringar som syftar till att visa oberoende. Även i en relation håller vattumannen på sin integritet och självständighet. Försök inte dominera vattumannen utan tillåt istället en del friheter även om de kan vara påfrestande. (Gott råd!)

I grund och botten är vattumannen en idealist. (Jo... suck... tänk om man lagt ner sin energi på att göra börsaffärer...) Starka åsikter om olika saker tillsammans med en allmänt vänlig och utåtriktad person är väldigt tilltalande för omgivningen. (Se där, se där!) Till nackdelarna hör en tendens till tjurskallighet (jaja, det var ett jävla tjat om det...), rastlöshet och överdriven impulsivitet.

Vattumannen finner du ofta i yrken med kreativa inslag. Inte sällan heller i yrken som kan bli rebelliska eller kontroversiella. Vattumannen har starka åsikter och behöver få utlopp för sina tankar. (Tänk vad skönt det vore att bara kunna hålla käften...) Exempel på vanliga yrken är författare, vetenskapsman, uppfinnare, politiker, journalist eller astronom. Ett exempel på vad som kan hända när en vattuman spårar ur är Ugandas f.d. diktator Idi Amin. (Tack för den...)

30 kommentarer:

 1. Ytterligare en sån där oförutsägbar text som gör att det inte går att missa att läsa denna blogg någon dag - för vem vet vad man missar?

  Så tack för att du orkar att dag efter dag göra en blogg med denna bredd och läsvärdhet.

  SvaraRadera
 2. Grrrenline 2 och Grrrenline 1tors jan. 29, 07:41:00 fm

  Grattis på dagen!

  SvaraRadera
 3. Mm, vi vattumän är fantastiska! :) Astrologins idealister och filantroper som sägs bära framtiden i våra händer. :)
  Grattis!

  SvaraRadera
 4. Happy Birthday, young man!

  SvaraRadera
 5. Ett grattis till Dig ♫♫♫

  -från en som är gift med en Vattuman.

  Gt

  SvaraRadera
 6. Grattis på "födelsedagen".

  Tror inte heller på religionernas beskrivelse av verkligheten. Kan i den bemärkelsen även jag kalla mig troende ateist.

  Man kan med väl med gott fog, kalla Astrologi i den mån vi tillämpar den för vidskepelse. Väldigt mycket av det som utmärker ditt tecken känner jag igen mig i och jag är född i Kräftans tecken.

  Föredrar att se på livet som en arbetshypotes dvs. man använder sig av olika modeller praktiskt tills man ersätter det med fakta. Testar, prövar ser om det håller...Håller det inte prövar man annat.

  En sådan hypotes är Arbetslinjen den har testats och testats fortfarande. En del anser fortfarande att den håller andra inte. Vetenskapen är ett redskap att testa andra hypoteser. Vetenskapen är också en hypotes...
  Gäller tills vidare såvida det inte är definitivt fastställt. Vilket väldigt lite är.

  Alltså så borde samlad vetenskap gälla som samlande av fakta och styra politiska beslut. Men med ödmjukhet inför hur lite vi egentligen vet. "Spår" att vi kommer att få höra alltfler politiker hänvisa till vetenskapen. Hörde just Maria Ferm MP göra det...

  Astrologi är det veckotidningarnas horoskop? Eller är det kunskapen om vårt solsystem och vår planets relation till andra solsystem? Ett utbyte av energier?

  Så lite vi vet och så mycket vi tror oss veta. Man skulle med gott fog kunna kalla oss alla för troende. På en glidande skala förstås.

  Hoppas innerligt att våra barn och barnbarn, inte bara får lära sig att rabbla texter och att vi fortsätter att tro att det räcker. Utan att läsförståelse blir ett eget ämne i skolan. Att politikerna lyssnar och inte sätter betyg i fyran, på rabblande barn som lärt sig läsa. Men utan att kunna förstå vad de läser.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Jag sällar mig förstås till gratulationskören!Hurra, hurra, hurra!

  Per Lager

  SvaraRadera
 8. Även nonsens kan vara värt att läsa när det skrivs så roligt...!
  Grattis!
  L.

  SvaraRadera
 9. Astrologi har väl lika vetenskapligt värde som Folkpartiets uppfattning i skolfrågor, men det kan ändå vara kul för dig att veta att du noteras bland "kända vattumän" som Yoko Ono, Alan Alda och Olof Palme på en del astrologiforum.

  Grattis på dig Birger!
  Benjamin

  SvaraRadera

 10. Grattis Birger!

  Roland

  SvaraRadera
 11. Birger Schlaug: BAMSEGRATTULAJINEN för lyckat "Årsamlande" och stooort varrrmTACKKK för många VÄRDEFULLA Mitt - i - prickare ang. skilda skeenden, och många ur din finurlighet framlockade fniss och gapskratt!!!

  SvaraRadera
 12. Grattis på dagen och tack för rolig läsning. /A-min-or

  SvaraRadera
 13. Kan inte låta bli att få känslan att det är en träffande beskrivning av huvudpersonen :) Stort grattis!

  SvaraRadera
 14. Stort grattis! (Karakteriseringen av en vattuman verkar precis vid en första anblick, men egentligen kan nog alla och envar känna igen sig.)

  SvaraRadera
 15. Zodiaken fungerar ju? Tror den används för att profilera folk i seriösa sammanhang typ brottslingar & statsöverhuvuden? Det är inte mumbo-jumbo, bara för att det inte går att bevisa vetenskapligt. Vattumannen är "konstnärstecknet", ett av de tyngsta tecknen (inget skräptecken som fisken). Många galningar & seriemördare är vattumän, en slags utomjording, en "outsider" ungefär på samma sätt som Skorpionen är en outsider som inte hör hemma bland alla "mainstream"-oxar & kräftor. Skorpioner trivs med sitt utanförskap, hur vattumannen ser på sitt är mer oklart. Tror den fiktive Hannibal Lecter var "designad" för att framstå som just detta tecken. Bönor med italienskt vin. Vattumannens "katt" (som i hund & katt) heter Jungfrun: känner vattumannen instinktiv avsky inför/provoceras av någon utan att veta varför kan denne vara Jungfru..

  SvaraRadera
 16. Grattis på födelsedagen!

  /Stefan

  SvaraRadera
 17. "Vattumannen har många principer och en utvecklad etik
  ...... även om han drar sig för att gå ut och slåss för dem."
  Grattis Birger !
  IQ

  SvaraRadera
 18. Käre Schlaug käre Vattuman!
  Enligt en del däribland jag själv så befinner vi oss i Övergången mellan Fiskarna och Vattumannen.
  Många oroliga energier att övervinna. Kaos och omvälvningstider.

  En del klarar dessa energier bättre en del sämre. Miljökatastrofer, krig osv.
  Det är "nästan" så man tycker att det ligger något i det när man blickar ut över världen...
  Att det är Kaos alltså.

  Liten fundering kring det här med Stjärntecken och yrken. Många Vattumän sägs vara politiker, vetenskapsmän, osv. Där har vi det igen, vi betraktas och värderas utifrån våra yrken. "Ett exempel på vad som kan hända när en Vattuman spårar ur är"... Kan vara sjukpension! Om det vill sig illa.

  Fast nu kanske jag är ute och cyklar. De kanske inte kan bli sjukpensionärer. Det kanske t.om. är så att alla Vattumän som spårar ur blir en diktator. De undviker därmed snyggt utförsäkring och stupstockar armod och elände.

  Om man tror på slumpen så tror man förmodligen att det stjärntecken man är född i har noll betydelse. Om inte så väntar man med spänning på vad vetenskapen luskar fram om zodiakperioder. Om vilja finns förstås, samt om forskarna inte tror att det forskats färdigt med dem själva.

  Anonym, Ja epoker fungerar ju (Zodiakien) (cykliska) indelade i epoker) Likaså sägs människans kulturutveckling fungera. Fast jag tycker nog mest vi liknar barbarer. Civiliserade påstår sig demokratier vara också. Ändå avrättas folk fortfarande t.om. psykiskt funktionshindrade i s.k. demokratier.

  Kanske av Vattumän som spårat ur:) Knappast av sjukpensionärer. Leve sjukpensionären! Att bli sjuk är en bra början sägs det. Man måste vara frisk för att vara sjuk. Sjuktalen ökar drastiskt. Både den psykiska och fysiska ohälsan. Vi är på väg att friskna till nu när vi nått Vattumannens epok?

  Nu har jag fått förklaringen till varför jag envisas med att hänga här inne. Birger är Vattuman:) Han ska hjälpa och leda mig vidare in i vattumannens renande energier. Han är som ett reningsbad.
  Själv är jag Kräfta och är helt på det klara med varför jag är så förbannad och har svårt för att hålla käften.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 19. Inte helt enkelt bära stjärnhimlens största fritänkande soltecken på sina axlar. Social omformare som den ger de flesta viljan till. Tur fler inte bara håller käften. Kräftor mfl andra soltecken brukar göra det innan progression inträtt och gör sitt för utvecklingen. Grattis mao!

  SvaraRadera
 20. Grattis!

  Du är väldigt uppskattad och får mig att känna att det finns hopp om människorna trots allt.

  SvaraRadera
 21. Stor grattiskram!
  Hela Vattumananalysen faller på det där med Idi Amin. Ingen vet om han var Vattuman. Man vet knappt vilket år han föddes. Allt enl Wikipedia...
  Säger jag för att lugna dig lite... ;)

  SvaraRadera
 22. Lisbeth. Om renade energier kan du, Birger och andra läsa här:

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-halsa/vara-kroppar-ar-levande-natverk_346430.svd

  Gt

  SvaraRadera
 23. Tack för kommentarer! Monica. du tog bort en börda från mina axlar...:-)

  SvaraRadera
 24. Hej, Mitt namn är Emilie och jag är en privat lån och egenmakt agent för Four Corners Business grupp inc. som ligger i New York. Hur skulle du vilja få ett lån med en ränta 4,88% och återbetalning upp till 120months .. Nej Säkerheter, Bank inom 24-72hrs.
  På Four Corner Group vi stärka och ge mikrofinansiering lån till små och storskaliga företag samt privatpersoner ...
  för mer info kontakta oss på fourcornerbusinessgroup@secretary.net, fourcfunding@gmail.com.
  Allvarliga sökande bara.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.