fredag 26 december 2014

Sitter och glor så här på Annandagen

Från altanen med bred pensel...
Jag funderade ett tag på att inrätta ett Pastor Jansson-pris. Tanken rann upp när jag på julaftonen läste en debattartikel i DN, underskriven av de yppersta företrädarna för Grön Ungdom och Liberala Ungdomsförbundet. De som skrivit under känner nog inte till pastor Jansson. Kanske lika bra det. Men här är han i alla fall.

Annandag jul. Ser dagens första solstrålar lägga sig på fjärdens bräckliga is. Sitter som sig bör en Annandag jul på altanen innan de andra vaknat, glor på fjärden med varmt kaffe och en hård brödbit från Pyramidbagaren täckt med sån där tämligen smaklös rödklädd julost som varje jul letar sig in i kylskåpet av någon anledning.

Hur kan man vara så ung och redan så politiskt förstörd, tänker jag. Och återkommer till pastor Jansson. Sedan funderar jag på hur många som käkar rödklädd julost av ren tradition utan att vara speciellt förtjusta. Det finns mycket att fundera över. Minsann. God fortsättning!

11 kommentarer:

 1. TACK för nåt att skratta åt!

  SvaraRadera
 2. Haha, konstaterade vid gårdagens frukost att det minsann fick vara nog med den rödbeklädda och plockade trotsigt men förnöjsamt fram den gamla vanliga goda osten.

  SvaraRadera
 3. Användningen av ordet "skattetryck" säger väl en hel del om var man befinner sig ideologiskt? Undrar om det även, som under alliansen, finns ett "rovdjurstryck" ute i glesbygden i den gröna sinnevärlden? För övrigt undrar man om aldrig (nya mp) tog intryck av gamla (mp) ang. teorierna om att miljöfrågor är dömda att misslyckas om ekonomisk jämlikhet (alltså av annat slag än (s) rent retoriska sådan) saknas. Börjar man inte i den änden bryr sig ingen..

  SvaraRadera
 4. Anonym, 01:47, jag det är bedrövligt att GU använder sig av Timbrobegreppet skattetryck, när man rimligen vet att det heter skattekvot. Dessutom tycks GU ställa sig bakom vinstuttag från skolor eftersom man hyllar friskolereformen och vad mer: man hyllar den pensionsuppgörelse som bygger på att pengar skall styras över till banker som blåser medborgarna - något som "gamla" MP motsatte sig. De nyliberalt anfrätta har smugit sig in i den organisationen som en gång var radikalt grön och fräsch.

  SvaraRadera
 5. :) Ang. debattartikeln och pastor Janssons "inga bestämda åsikter om någonting". Jaha nu ska den blocköverskridande friskole överenskommelsen mellan partierna värnas. Gamla överenskommelser ska gälla och permanentas oavsett hur dumma de är.

  Hur många gånger ska MP behöva säga förlåt det blev inte som vi hade tänkt oss? MP riskerar verkligen att bli det meningslösa partiet, med inga bestämda åsikter om någonting.

  Undrar om grön ungdom inser att de själva spär på politikerföraktet inför extravalet. Det verkar inte så. De flesta förstår nog att om pengar hamnar på skatteparadis istället för där de ska, så blir det svårt, att vara det öppna och välkomnande land som de flesta vill se och ha. Då blir det svårt att värna migrationsöverenskommelsen. Som de håller fast vid.

  Kan förstå att du sitter och stirrar med en kopp kaffe och rödbeklädd ost. Måste kännas väldigt tungt att se sitt gamla parti inte ha några bestämda åsikter om "någonting". Ännu svårare att se, att ungdomen som ska vara hoppet om en bättre framtid är så anpassade.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. "Smög" sådana sig inte in i /nya mp) för ganska länge sedan, och inte alls bara på lägre nivåer? Partiet kanske är "förlorat", precis som (s) är "hopeless case"? Bättre om det försvinner & ersätts med ett renodlat pensionärsparti som med styrkan från sina många medlemmar (paradoxalt nog) kan driva framtidsfrågorna om drägliga liv utanför det krympande arbetslivet?

  SvaraRadera
 7. Att vi själva är pastor Jansson
  som tror på pastor Obama
  dä ä svårt att ta in.

  Pratmakarna styr världen.
  Med hjälp av Ord och Våld.

  Men så uppstod en grupp Apor
  som sade: Vi är vägen, sanningen och livet.
  Och överallt förundrade sig människorna.
  Och några ropade i högan sky så att
  hördes över hela Jorden: Vi äro Jordens Frälsare!

  De som ropade voro Bonobonapor ...

  Apornas ombud var en ångerfull Schimpans, vars namn är

  Dynape

  SvaraRadera
 8. usch , nyss läste jag DN-artikeln. Så ideologiskt tomt och ryggradslöst!
  L

  SvaraRadera
 9. Good Continuation!

  SvaraRadera
 10. Bara som ett rent apropå - bortom all den där teatern - farsen - gyttjemörkret därute,
  så älskar jag den röda julosten. Är inne på min 3:e nu - och det är bara jag och en av katterna som gnager på den. Den är såå perfekt till min hembakta vörtlimpa.
  Annars är samhällsläget så absurt så man måste mestadels koppla bort det.
  Man kan ju undra varför alla kloka människor befinner sig utanför alla maktkorridorer. Medan de som verkar helt borta vandrar där ...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.