lördag 22 november 2014

Morötter i novemberdis, narrow daylight och lite räntebidrag

Lördag morgon, dags att ta ut i grådiset och dra upp morötterna som fått stå kvar och suga i sig goda mineraler eller vad det nu är de har för sig en bit in i november. Hur som helst smakar de bättre när de får stå kvar länge.

Annars är det väl bara att inse att november är mörk, att kylan väntar bakom hörnet och att det är vedervärdigt långt till vår. Vad passar bättre då än att trösta sig med lite god musik:
Och så lite politik på det...
I övrigt kan konstateras att SVT i veckan tog upp frågan om räntebidrag - ni vet det där som jag tjatat om och som kostar staten alltmer i takt med att hushållen lånar alltmer för att upprätthålla den skulddrivna tillväxten. Nu är det uppe i 32 miljarder kronor... Avveckla, börja nu! (Det hade varit avvecklat om MP fått sin vilja igenom redan på 80-talet, då ville vi avveckla med en procentenhet per år så nu hade vi varit av med det...)

Bidrag till de som är riktigt illa drabbade på allvar är fult, bidrag till mer välbeställda är fint enligt den samhällsnorm som råder.

12 kommentarer:

 1. Narrow Daylight är fullkomligt magisk.... liksom denna årstid....vars melankoliska harmoni är precis lika ljuvlig som vårens spritteri.
  Tack för att du gett mig N D.

  SvaraRadera
 2. Avvecklade räntebidrag förordar ekonomer alltmer högröstat, medan politikerna nogsamt undviker ämnet.

  SvaraRadera
 3. Man kan undra när barnbidraget och framförallt flerbarnstillägget ska börja ifrågasättas av samma orsaker. Det ges till alla både fattiga och rika och ökar därför bara onödig byråkrati och skatter samt att det ger fel signaler eller uppmuntran till ett ohållbart beteende. I det här fallet att skaffa fler barn än annars och öka befolkningen. Vi behöver ingen sådan uppmuntran av staten.

  Samtidigt är det dyrt med barn och det ska ju inte vara en klassfråga om man kan skaffa barn och hur många eller hur barnen har det ekonomiskt. Klasskillnaderna kommer ju antagligen att bestå ett tag till så något stöd behövs ju till de med lägst inkomst. Kanske kan det lösas med ett höjt grundavdrag istället som ger mest effekt hos de med sämst ekonomi.

  Hur som helst så är det skönt med lite positiva tecken. En fråga och en sak i taget. Att avskaffa ränteavdraget är en bra början.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 4. Tillåt mig vara högst tvivlande på att MP hade sparat några pengar åt staten. Det är ju knappast det som varit linjen hittills i regeringen...

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article19899525.ab

  SvaraRadera
 5. Borde det inte heta bankbidraget ?

  SvaraRadera
 6. Neoliberal Agendalör nov. 22, 11:15:00 fm

  Vi får vara glada att odling av morötter för egen konsumtion fortfarande är skattebefriat. Hade du dock bytt hälften av morötterna mot grannens rödbetor så hade staten velat ha minst hälften.

  SvaraRadera
 7. De redan rika har alltid hittat kryphålen, oavsett vilka lagar de ställs inför. Gäller visst vara bara streetsmart idag.

  Fina sånger i november alla tre, blasten äts snabbt av rådjuren, men morötterna får stå kvar. Ibland hoppas jag på att befolkningen här ska avkräva politikerna fullt ansvar, för det finns inte längre några gränser för vad som är tillåtet att bara sno åt sej själv.
  Bara att se hur sjukskrivna politiker bär sej åt, som om de vore kungar och inte behövde bry sej. Man blir lätt deprimerad, av att se eländet utvecklas.

  Ju fler människor vi lägger i små behagliga högar, av där ska du vara, desto fler kommer insjukna i grupptillhörighetssjukdomarna.

  Tänk Om, det insågs hur mycket mera människor lär sig, om de delar insikter och lär om av varandras erfarenhetsbaser.
  Det är långt till en visare framtid, än.
  När den kommer önskar jag det kunde få vara så här, för alla; https://www.youtube.com/watch?v=k2FOPaZs_7o

  SvaraRadera
 8. Kan man tänka sig att borgerliga kommuner tydligen kanske ska kunna KÖPA sig bort från det samhällsansvar som flykting-mottagande innebär, och detta under en (påstått) socialdemokratisk regering? Ingår kanske i "affärsplanen" som "självklar lösning om lusten saknas & pengarna finns"? Låter det inte som en gammaldags präktig S-K-A-N-D-A-L..?

  SvaraRadera
 9. Det tror sjutton att kommuner (och EU-länder) föredrar att köpa sig fria från det här om de kan:
  http://konstapelbastian.blogspot.se/2014/11/om-narpolisarbete-i-husby-och-att-ta.html?m=1

  http://konstapelbastian.blogspot.se/2014/11/attacker-mot-polis-mer-krimialitet.html?m=1

  http://konstapelbastian.blogspot.se/2014/08/dubbel-gruppvaldtakt-mot-barn_15.html?m=1

  Vem lägger frivilligt pengar på att öka otryggheten för sig själv och sin familj i det direkta närområdet?

  SvaraRadera
 10. Och varför i allsin dar drar ni in flyktingfrågan i det här, kan ni som håller på med det aldrig hålla er inom de ämnen som tas upp?

  SvaraRadera
 11. Frustration inför krackeleringen.

  SvaraRadera
 12. Morötter passa ju bra för gamla flummarpartister att prata om!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.