måndag 17 november 2014

Fler koalor till politiken...

Ur ögonen strålar äkta glädje och till och med ett stänk av ömhet. Inte PR-leenden, inte de där påklistrade smilen som liksom aldrig når ögonen. Inte ens de där ögonen som strålar från psykopater. Ögonen tillhör Obama, Putin och hela högen av världens ledare som närvarade på G20-mötet. 

Varför? Jo, man fick möjlighet att krama koalabjörnar. Fler koalor till världspolitiken!

För övrigt kan vi höra att japanerna måste konsumera mer för att få fart på hushållningen med knappa resurser (vilket är översättningen av ordet ekonomi). En tanke som också omfattas vad gäller Sverige när riksbankschefen Ingves meddelade att nollräntan borde leda till att vi "köper mer grejer" så att hushållningen med knappa resurser ökar... Som sagt: fler koalor behövs. Tror att deras lugnande påverkan på överhettade analytiker vore en gudagåva.

11 kommentarer:

 1. Stackars koalor... Men det sägs att de fickkompensation genom koalagodis och vila efteråt.

  SvaraRadera
 2. Frågan om hur vi kommer ur modellen som måste ha evigt ökande konsumtion MÅSTE till slut tas på allvar också i riksdag, eu och globalt! Alla måtte väl se hur orimligt det är!

  SvaraRadera
 3. Många kanske anser att när Världens Herrar möts så vore skorpioner eller ormar lämpligare symboler än koalor? Och är det så säkert att koalor är så gossiga, egentligen? De kanske tänkte typ "F-n ta allt tvåbent avskum, vi är koalornas äldste råd & vi har störts i maten av detta skitprat & förbannar er alla..?"

  SvaraRadera
 4. Cervenka:

  "...det enda som håller ihop landets ekonomi är att BoJ fortsätter trolla fram pengar"

  "...när ECB och även Riksbanken också sänkt räntan till noll och sitter med fingret på printknappen så gör de nog klokt i att hålla ett vakande öga på landet i öster."

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/japans-kamp-mot-kollapsen_4069639.svd

  SvaraRadera
 5. Ja, att det ska vara så svårt att förstå vad livet går ut på/vad som smälter våra hjärtan..... djurgos/total närvaro i kärlek slår det mesta.....

  SvaraRadera
 6. Cervenka vet inte vad han skriver om, eller så sysslar han medvetet med desinformation.

  Det blir tydligt när han jämför Spanien och Portugal med Japan. Japanska centralbanken dikterar räntenivån på obligationerna. Alltså bestämmer man själv över om räntan ska höjas eller sänkas. Detsamma kan inte Spanien och Portugal göra genom sitt medlemskap i eurofiaskot.

  Japanska staten ska givetvis fortsatt stimulera sin ekonomi, men genom statligt spenderande efter bra utformad budget, och inte genom QE, som man sysslat med.

  Att Japan skulle vara nära en kollaps pga statsskulden storlek är rent nonsens, vilket ytterligare späder på att Cervenka inte har minsta koll vad han pladdrar om.

  Japans köp av egna obligationer påverkar inte Japans möjlighet att betala för sig i framtiden. Någon kollaps kan alltså inte ske. Vad som egentligen sker är bara en SWAP mellan två olika statspapper, och i praktiken skulle de kunna ta bort det förfarandet helt och hållet.

  Det riktiga bottennappet är Cervenkas pladder om att BoJ trollar fram pengar, och att det enda som håller ihop landets ekonomi är befolkningens förtroendet för landets valuta.

  Det vittnar om att han inte alls greppar hur ett land som Japan med dess typ av flytande fiatvaluta fungerar.

  Cervenka borde sätt igång och läsa på istället för att reproducera myten om att Japan står vid randen av en ekonomisk kollaps pga att staten lånar si eller så mycket och att hyperinflation återfinns precis runt knuten. Det hotet har man kört med i mer än 20 års tid, och de som kommit med det har haft fel varje gång.

  Behöver Japanska staten minska inflationen kan den använda fiskala åtgärden beskattning.

  SvaraRadera

 7. "Cervenka borde sätt igång och läsa på istället för att reproducera myten om att Japan står vid randen av en ekonomisk kollaps "

  Japan's economy makes surprise fall into recession
  http://www.bbc.com/news/business-30077122

  "Billions of dollars were pumped into the economy through stimulus spending. The Bank of Japan went on an even bigger spree, printing hundreds of billions of dollars of new money and using it to buy government bonds."

  "The fall in the yen gave a huge cash windfall to Japanese exporters. But instead of increasing the wages of their employees, they have sat on the money.

  The huge stock market rise only benefited a minority of rich people. 80% of Japanese people do not own any shares.

  Instead, their incomes are stagnant or falling, and the tax rise has made them feel even poorer. Hence they have stopped spending."

  http://www.bbc.com/news/business-30077122

  SvaraRadera
 8. Och inte hjälpte det Cervenka ett dugg det Anonymet nu länkar till.

  Skulle inte förvåna ett dugg om Cervenka snott sitt undermåliga underlag därifrån.

  Och precis som jag skrev tidigare "Japanska staten ska givetvis fortsatt stimulera sin ekonomi, men genom statligt spenderande efter bra utformad budget, och inte genom QE, som man sysslat med."

  Hade Anonymet läst det och gärna också förstått innebörden av det så skulle Anonymet kunnat bespara sig arbetet att länka och citera BBC.

  SvaraRadera
 9. Om jag förstår er rätt ?
  så är det ingen av er som vill gå
  i täten för att skapa den dialog
  som skapar Kulturer som lever på Planetens villkor och som steg för steg ersätter staterna och
  skapar
  Kulturernas Förbund, där Kulturerna stödjer varandra och ersätter FN
  och där vi lever som belevade
  Gäster på Jordens Villkor!

  SvaraRadera
 10. Gossa med koala ville man
  fast de var som vita hajar
  som en mardröm, fast sann
  "finfolket" som planeten pajar..

  Thurneman

  SvaraRadera
 11. Thurneman ... finns han?
  Joo, han har nu infunnit sig !
  Å Jag, jag tycker inte om vita schimpanser !

  Bonobonapan / Dynape

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.