söndag 16 november 2014

Dimman lättar

Dimman öppnar sig stillsamt. Tystnad. Frånsett det stillsamma droppet från paddeln. En sorgsen and i vasskanten. Sen höst. På väg mot vinter. Den gamla lommen som valt att övervintra. Förmodligen väl medveten om att det kan bli den sista vintern. Dimman tycks lätta. Men sluter sig igen. Ungefär som livet självt.

8 kommentarer:

 1. Tack för denna underbara andakt!

  Gt

  SvaraRadera
 2. Andakt eller and-akt?

  SvaraRadera
 3. Pinsamt att som allmän vänsterväljare behöva hålla med borgarblaskorna: flyktingpolitik åt vänster är helt byggd på fantasier. När hörde man där senast något om konkreta problem kring (påstådda) ambitioner om jämlikhet & lägst arbetslöshet samtidigt som man vill kombinera detta med "öppna dörren" vid landets gränder? Kallas eskapism, det. Är det bra det, sådana turkosa resekatalog-fantasier med vajande palmer på en kritvit, orörd strand? Finns det inte stora risker?

  SvaraRadera 4. Bland de vackraste musikstycken som finns!


  Underhunden  SvaraRadera
 5. Varför sålde jag hästen?

  H.Rask

  SvaraRadera
 6. "Vi måste få alla som kan & vill i arbete och bygga några fler hyresbostäder!" En gulligt småkorkad 7-årings funderingar på temat fred på jorden? Nej, svensk politik på vänster sida om mitträcket. "Patologisk positivism", är det termen?

  SvaraRadera
 7. Vem citerar Anonym 02:21?? Knappast Birger i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Anonym 02:21!

  Ja tyvärr är det nog så ibland men den borgerliga sidan är definitivt inte bättre. De tror på och predikar sina sagor om det perfekta kapitalistiska systemet. Jag undrar när det blev okej (särskilt för den "goda" sidan) att bortse från fakta och sanning. Att inte säga som det är utan ljuga eller försköna för "den goda sakens skull". Att inte se helheten och vara realist. Att välja att se bara det som passar ens egna tankar och önskningar om hur världen ser ut och fungerar.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.