söndag 5 oktober 2014

Äntligen söndag... Undrar om Löfven hört Isabellas sommarprogram...

Väldans trevligt med söndagar och politiska funderingar som hålls tillbaka ända tills de bubblar upp igen. Bland annat en boende i bygden meddelar att hen känner sig lurad eftersom hen röstat på Isabella Lövin i EU-valet trots att Löwin är miljöpartist och kräver nu att jag skall skriva om detta på bloggen.

Nu drar Isabella från EU och blir statsråd efter att ha dragit upp MP till rekordsiffror. Hon blev den mest personvalda. Vad som händer med uppföljningen av EU:s fiskepolitik nu kan man undra, Isabella motiverade ju sina tänkta år i Bryssel med just det. Nåja, Löfven kan vara glad i alla fall och vi som vill att svensk utrikespolitik skall ägnas mer åt globala miljöfrågor kan väl också vara lite glada trots att åtskilliga tusen väljare nog känner sig blåsta.

Undrar förresten om Löfven - och språkrören - hört Isabellas Sommar 2008. Finns HÄR. En så genuin sågning av ekonomisk tillväxt har i Sommar inte förekommit innan dess att Fredrik Lindström gjorde samma sak för några år sedan, här. Lindström står fast, så vitt jag förstår. Om Lövin gör det så är det bäst för henne att inte låtsats höra det där som Löfven läste i regeringsförklaringen om att samhället behöver ekonomisk tillväxt. (Om det är så att samhällen behöver ekonomisk tillväxt så uppmanar jag Löfven att inte läsa Nationalencyklopedin där det slås fast att detta är en omöjlighet i längden eftersom den mäts exponentiellt - läser han blir han kanske deprimerad och det vore väl synd redan första veckan som statsminister)


PS!
Apropå ekonomisk tillväxt. Med anledning av att många tror att Maria Wetterstrand och jag är personligen osams av anledning av att vi inte har samma politiska syn på det här med vinster i välfärden och lite annat kan jag berätta att så inte är fallet. Däremot gnäller vi på olika saker...

Maria twittrade i fredags med selfie - denna tidstypiska avart av scenkonst- och skrev  "Inte så osams som man kan tro. :-)"

16 kommentarer: 1. Sverige måste få till en bättre och mer framtidsutvecklande politik än de vi har med en massinvandring vars konsekvenser för Sverige och andra mottagarländer får politikerna att framstå som infantila och deras länder istället att bli avskräckande exempel på hur flyktingmottagande inte ska se ut. Vi står inför ett allt ökande hot om sjunkande välfärd och befolkningsoro och runt hörnet lurar snart massflytt med klimatflyktingar.

  Det finns inga stater som kan ta emot alla dessa världens flyktingar utan vi måste börja inse att det krävs ofantliga åtgärder för att iordningställa nya platser där folk fritt kan slå sig ner och leva i trygghet. Det handlar då inte om bebyggda platser, utan stora landområden i tempererade zoner som måste göras beboeliga så all världens flyktingar och lyckosökare kan bli nybyggare och ges friare möjligheter att bygga upp sitt nya liv.

  Det finns redan sådana landomvandlingsområden på vår jord men de färdigställs som investeringsobjekt för de multirika så att dessa kan leva i lyx och avskiljdhet och slippa världens elände. Här har vi ett grundläggande problem idag, att det mer är ekonomi, storföretag och investeringsbanker som styr än demokratiskt folkvalda människor.
  Globalisering är råkapitalism av värsta sorten och dess predikande om fri rörelse över gränser medför bl. a. oönskade avigsidor som miljöförstörelse, arbetslöshet, lönedumpningar och ökad brottslighet samt fullständigt mot teorierna ger det också en effekt mot att överbefolkningen av planeten Jorden ökar.

  SvaraRadera
 2. Du Birger undrar om Löfven hört Isabellas sommarprogram. Jag undrar om du läst Isabellas blogg...?

  "Svenskar med i makthungrig EU kupp"

  Vem med något sånär gott samvete vill vara med där beslut kuppas fram? Samt där människor med kunskap kuppas bort....

  Att titta på när en marinbiolog och havsaktivist kuppas bort. Samt att få vara med om kuppförsök i fiskeriutskottet, borde få vem som helst att vilja återvända hem. Säger inte att det är därför. Har inte infiltrerat hennes hjärna så att jag vet. Men viss betydelse borde det ha.

  Hur ser det ut här hemma då?

  Vem har trott på att ni du och Wetterstrand är ovänner på riktigt? Lite purkna kanske, för att ni inte helt och hållet lyckas med att programmera om varandras hjärnor, hur gärna ni än vill. Vilket vi bör se som en framgång. Än finns det hopp. Viss egen tankeverksamhet.

  Varför håller man på...för att man med en dåres envishet vill göra tydliga avtryck? Isabella L välkommen hem! Efter att ha varit en av få? som lyckats med att göra bra avtryck i Bryssel.

  Kanske kan vi göra ett till nu. Sverige erkänner som första land Palestina. Jag hade velat gå längre säger Sjöstedt... Han ni vet som Bildt säger inte heller är inbjuden till att sitta med i regeringen.

  Det är lika för V som för SD sa han i ett underhållningsprogram.
  Något vi alla redan borde ha begripit. Kan man tycka....

  Han säger mycket den där Bildt. EU är vår politik. Ändå så dras vi med nu. Det är ju så roligt med det "riktiga" valet här hemma. Teater i högsta klass! och vi deltar glatt för att vi tänker på barnen på de som kommer efter oss.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. "Vad som nu händer med uppföljningen med EU:s fiskeripolitik kan man undra"

  Ja Isabella ger väl själv svar på vad som KAN hända. "Nästa gång kan det mycket väl gälla en annan grupp, och vem vet. Kanske nästa gång anser man att de gröna är för extrema för att få representera parlamentet...."

  Väljare som skickat henne och andra till parlamentet har väl all anledning att följa upp vad som där sker? Det är inte månen man skickat henne till:)
  Men man skulle kunna tro det.
  Beviset på att det inte var månen man skickade henne till är att hon så snart är hemma igen. Förmodligen medveten om hur man riktar svenskt bistånd bäst.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Politiska motsättningar har väl i den nya (mycket besynnerliga) "förhandlings-klimatet", där det finns en pömsig joller-tro på att man kan samarbeta om vad som helst med nästan vem som helst, fått stämpeln "käbbel"? Det värsta av allt vore gröna möten där anklagelser om svek, kompost-stinkande karriärism & sanslöst "höger-mys" viner genom luften? Nästan vad som helst annat, bara inte "käbbel"..??

  SvaraRadera
 5. ballahu!

  Precis! Men målet måste väl ändå vara att hjälpa så många flyktingar som möjligt (i närområdet) under en begränsad tid och att få till en hållbar utveckling där de kan flytta hem igen?

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 6. Neoliberal Agendasön okt. 05, 12:23:00 em

  Ett hörvärt sommarprogram. Isabella söker en livsmening och hon gräver djupare än de flesta, men hon skulle kunna vidga sin tankehorisont ytterligare. De första 10-15 minuterna är ypperliga, men sen fastnar hon. Det blir därefter en del intressanta perspektiv, men också en hel del grön skåpmat.

  SvaraRadera
 7. Tack Birger, det är en lisa för själen att lyssna på
  Fredrik Lindström, när han berättar sin vintersaga.

  Roland

  SvaraRadera
 8. Jag är också besviken på att de tar hem den svensk som uträttat allra mest i EU. Som minister i en minoritetsregering lär hon inte få igenom så mycket, men jag förstår varför de vill ha med henne (det behövs bra förhandlare).

  SvaraRadera

 9. Birger, Tack för Isabella Löwin.

  Vi kunde inte bli något annat än vi blev ...
  Gud spelar inte tärning?
  Nog är det märkligt att det blev som det blev.

  Tack Isabella Löwin för ditt program!

  Roland

  SvaraRadera
 10. Är tacksam för att hon väljer att komma hem och ingå i den nya regeringen.

  Efter att ha lyssnat på Löwins sommarprogram så förstår jag varför jag känner mig så tacksam. Det var ett väldigt fint program. Inte bara fint i den meningen att det trollband lyssnaren utan även var upplysande.

  Det som händer med uppföljningen med EU:s fiskeripolitik beror på opinionen här hemma. I lilla Svedala kan man tänka sig...

  Det är politiker som ska skapa opinion. Det är deras uppgift sa hon.

  Politiker i varje medlemsland måste alltså skapa opinion på hemmaplan. Hon har slutfört sin uppgift i EU och vi bör vara glada och stolta över att hon nu är här.

  Här för att skapa opinion. För att väcka andra politiker och oss andra.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Lisbeths syn på världen, om den nu
  skulle bli, lite mer frekvent är nog
  en ingrediens i den banbulle och det matbröd som (jorden) vi saknar ...

  Roland

  SvaraRadera
 12. För att vara opartisk och visa båda sidor
  så tvingar man sig själv att ofta även visa massmördarnas argument.
  Om SVT och SR talar jag.

  SvaraRadera
 13. Det är bara döda fiskar som följer strömmen.

  SvaraRadera
 14. Svårt blir det att stava sig fram till dito tid.
  Emedan de tre löven inte förstår varandra.
  Och w gör de andra med fv och ööF
  till statister. Påhejad av FL.

  SvaraRadera
 15. Jag tillhör dem som röstade på Isabella Lövin. Och jag känner mig lurad. Blåst. Bedragen. Samt en massa andra ting. Inte minst är jag helt enkelt förb*****

  För mig är just fiskeripolitiken en viktig ting. Som jag är rimigt gott insatt i. Isabella har verkligen påverkat EU i den här saken. Det är nog inte någon Svensk som har fått sådant genomslag inom EU och som faktiskt har åstadkommit något stort i den församlingen. Men hon har gjort det.

  Dess värre är hon långt ifrån färdig med sitt arbete. Därför röstade jag MP i EU-valet. För att vara säker på att hon skulle kunna fortsätta sin unika gärning. Något som nu kommer att läggas helt dött. De verkliga vinnarna är den stora och oseriösa delen av EU-s fiskeriindustri. Jag röstade på ett helt annat parti i Riksdagsvalet.

  Isabella Lövin kan inte ersättas inom EU-systemet. Därmot finns det hur många som helst tänkbara biståndsministrar inom den Röd-Gröna kretsen.

  Men- så mycket är säkert efter detta. Jag kommer aldrig så länge jag lever att lägga en MP-lista i något kuvert. Därför att ett parti som kan ägna sig åt rent och skärt bedrägeri kommer att göra det fler gånger. Och skojare röstar jag bara på en gång.

  SvaraRadera
 16. Fler regeringsmedlemmar som gjort Sommar i P1 än som har regeringserfarenhet.

  Säger inte det, mer än något annat, mycket om hur vänstervridet SR är?

  För övrigt är SD det enda riksdagsparti som inte fått göra Sommar. Hur länge kan SR fortsätta den odemokratiska selektionen?

  Politisk etertid i public service borde kvoteras efter valresultat om det ska vara någon idé att ha public service alls.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.