torsdag 4 september 2014

Det resande politikersällskapet och den obekväme Sjöstedt

Från Det resande teatersällskapet som gick i SVT
Inte bara det att den vanligtvis så milde Jonas Sjöstedt var på hugget när partiledarcirkusen drog vidare till Expressen TV igår efter sin förmatch i Aftonbladet TV häromdagen.

Han avser dessutom att inte behålla den del av en eventuell statsrådslön som överstiger 27500 efter skatt. Det blir mindre än en tredjedel av vad statsråd från andra partier får ut.

Undrar hur mycket detta bidrar till att sossar som Margot Wallström inte vill ta i honom med tång... Skillnaden blir kanske pinsamt uppenbar mellan de som försöker leva som de lär och de som tar för sig mycket mer än de behöver, de som brinner för sitt engagemang och de som behöver 157 000 i månaden för att brinna tillräckligt mycket...


Nu drar partiledarcirkusen vidare till TV 4 och SVT... Samma frågor, samma ämnen, samma retorik och samma poänger väntar. Liksom samma "spontana" utrop och  upprörda känslor trots att de till slut möts fyra gånger. Till slutdebatten gäller det att överraska sina motståndare med någon ny vinkling på en gammal fråga. Frågan är om det är en fördel eller nackdel för FI att inte vara med sällskapet.

Själv var jag aktiv i ett resande politikersällskap inför EU-medlemsomröstningen. Vi drog från norr till söder. En av ja-sidans mer framträdande figurer blev dock mer EU-entusiastisk ju längre söderut vi kom - i norr var han mer försiktig.TILLVÄXTSEMINARIUM    
Sverige och Tillväxten 

Lördag 6 september kl 18.00. 
Göteborg, 
ABF-huset, Södra Allégatan 1 B
                                              Medverkande:                                        
BIRGER SCHLAUG, Steg 3, f.d språkrör
VALTER MUTT, MP riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson
HEMLIG GÄST 
Välkommen! 
Gratis inträde.

11 kommentarer:

 1. Ja det gäller att utse katten bland hermelinerna. Inte betonghäckar.

  Spekulation men kan den hemlige gästen vara Sjöstedt eller Gudrun Schyman?

  SvaraRadera
 2. hej

  Avsätter milöpartisterna något av sin riksdagslön till de soom behöver det bättre?

  Robban

  SvaraRadera
 3. Nästan lite "sagostämning" i valprogrammen, försörjning av småfölk är där saker som "ordnar sig", bara man inte oroar sig. Skogsjobb som kanske mer är att betrakta som metafysiska "jobb" på ett abstrakt plan än jobb (när det finstilta granskades), var ju ett klassiskt exempel på just detta. "Omvälvande radikala förändringar" som t ex nystarten på AF i (s) regi verkar heller inte locka till granskning; namnbyten på befintlig verksamhet kanske är så "inkörd" att inga ögonbryn höjs. Svensken kan leva på luft & fågelsång? (s) definition på "jämlik", vad är egentligen detta numera? Är det när alla får ha ett lånekort på biblioteket..?

  SvaraRadera
 4. Den hemliga gästen kanske kan vara Wetterstrand? :-)
  Hon gör comeback nu i valrörelsen sägs det.

  SvaraRadera
 5. Sitter och planerar en utbildning om ideologier och springer på denna lilla film. Hinner bara trycka på start innan kroppen är fylld av kärlek av det gröna budskapet.... o plötsligt dyker gurun själv upp. :)
  http://www.ur.se/Produkter/182097-Ideologiernas-historia-Ekologism

  SvaraRadera
 6. Lite ohederligt kanske att jämföra nettolön och bruttolön, särskilt som skatten är så hög på stora inkomster.

  Många politiker kan ju räkna med mycket välbetalda jobb att falla tillbaka på: landshövding, generaldirektör, ambassadör, styrelseledamot i näringslivet o.s.v., (eller åtminstone föreläsare, kolumnist) så vad de har under tiden i riksdagen är bara en del av bilden.

  (Huruvida V är tillräckligt inne i värmen för att åtnjuta detta är kanske oklart, för SD är det väl osannolikt, om inte samhällsklimatet ändras, så i det partiet förtjänar de sina löner i större utsträckning.)

  För övrigt levde ju Sjöstedt fett på skattebetalarnas bekostnad när han låtsades att det inte gick att få tag i barnvakt medan han bodde i New York.

  SvaraRadera
 7. Jag trodde man skulle slippa se Margot Wallström. Jag tycker att hon känns som en "karriärist". Kan hon inte nöja sig med de stora löner hon redan har, från EU etc. -och ge plats till någon annan. Jag blir trött...

  SvaraRadera
 8. Här sker deras hemliga möten
  Bildt och Ahlin har också suttit i flera internationella maktsällskap tillsammans. En av dem är Trilateral Commission, en privat amerikansk organisation som grundades på 70-talet av bland andra bankmannen David Rockefeller.

  – Jag tog över platsen i kommissionen efter Margot Wallström. Det var kul när jag kom med i början av 2000-talet. Då var det Bildt, jag, Marcus Wallenberg, Belfrage och Ewa Björling. Det var intressanta personer som var med. De är ju liksom finanseliten

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15647530.ab

  SvaraRadera
 9. Politiken känns obehaglig när karriärister som Wallström och Wetterstrand hoppar in och ut efter behag.

  Pölitikens divor och popstjärnor kanske funkar för partimaskinerna - men det funkar inte för mig.

  Ge mig hellre en glad amatör.

  /gorg

  SvaraRadera
 10. /gorg, Glada amatörer är en lätt match för finanseliten.

  Anonym, Tack för inlägget "Här sker deras hemliga möten"

  SvaraRadera
 11. Anonym, Tack för inlägget "Här sker deras hemliga möten"

  ----


  Ingen orsak, det är bra att påminnas ibland om vem som egentligen betämmer, nu när (val)cirkusen börjar.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.