fredag 15 augusti 2014

Stora själar och små människor

"Kanske behöver vi chefer på de högsta positionerna som brinner för sitt uppdrag och som är så stora själar att de inte är så små som människor att de behöver bygga sin status på groteska löner pimpade med bonusar…"  skriver jag på dagens ledarsida i Fria Tidningen. Läs hela inledaren här.

9 kommentarer:

 1. Anar vi här ett förakt för små rädda människor?

  Skitskraj.

  SvaraRadera
 2. Här finns en rolig tecknad film om att höga löner är kontraproduktiva för uppgiften: https://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc&list=PL39BF9545D740ECFF&index=13

  SvaraRadera
 3. Skitskraj, det tycker jag nog inte när jag läser, däremot kanske vi behöver stora själar som chefer, inte små människor som måste "pimpa" med fantasilöner för att känna sig vara nåt...
  L

  SvaraRadera
 4. Höga positioner i kapitalismen handlar väl bara om "att få utdelning"? Vad skulle det annars handla om, i ett sådant system? Meningen med föreningen.

  SvaraRadera

 5. Birger, jag bugar för din SkrivKonst.

  Roland

  SvaraRadera
 6. När nu valrörelsen börjat puttra är det lätt att slås över vilken ELITISM som faktiskt råder: det är närmast byråkrater som diskuterar med varandra om hur "familje-enheter" skall detalj-styras; en slags blygrå dystopi som kanske ger svaret på varför många "lyckade människor" skriver från utlandet att de flytt, de stod inte ut längre. Samma gamla evighets-tugg: höj taket i a-kassan! Det vore antagligen helt omöjligt att invända varför det inte vore lämpligare att höja den lägsta a-kassan, golvet. Sådant går inte säga, knappt tänka. "Frihet är det värsta av allt", så tänker jag mig en (s)-affisch med en grinande ap-ros i ena hörnet. "Friheten den reserverar vi för kapitalstarka personer, den är inte tänkt att brukas av småfolk, då detta bara slutar i missbruk." så tänker jag mig den finstilta texten på affischen. Det är inte ironi. Det är inte satir. Det skulle kunna stå så, på bussar & i tunnelbanor..

  SvaraRadera

 7. Ja, vore häftigt med lönesänkare.
  På samma tema :
  http://ericsecher.blogspot.se/2014/08/motivation.html
  Eric

  SvaraRadera
 8. Birger!

  Det där var riktigt bra skrivet men det är nog naivt att tro att det ska lyckas och exemplet ska sprida sig som ringar på vattnet. I ett kapitalistiskt samhälle med privat ägande är det privata vinster och egoism som styr nästan allt. Det är betydligt lättare att sänka sina egna krav om man gör det tillsammans med andra och därmed faktiskt vet att det gör skillnad. Den som inte är beredd att rösta för ett mer jämlikt samhälle med gemensamt ägande är väl knappast beredd att själv, ensam göra den uppoffringen till ingen eller liten nytta.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 9. Landet kan eventuellt vara "klanstyrt", där politisk makt & härlighet helt fördelas genom solkiga interna kontakter i korrupta nätverk, fyllda med "glufs-glufs figurer" befolkningen aldrig blir av med, även om de röstas bort..?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.