lördag 30 augusti 2014

Rasister bör inte dricka vatten


Lördag kl. 13:00
Kungsträdgården, Stockholm

I ett glas med vanligt vatten finns det hundratals miljoner med vattenmolekyler. 
De vattenmolekyler du ser framför dig i glaset har druckits av andra. Av Jesus, Muhammed, Buddha... Av kristna, muslimer, judar, hinduer och ateister...

Men vattnet har inte bara druckits av andra. Det har utgjort delar av människokroppar. Vi består ju till största delen av just vatten. Det har byggt upp kropparna hos vita, svarta, gula och röda. Och gröna om så vore.
Rasister bör därför rimligen inte dricka vatten.

23 kommentarer:

 1. Människor vill leva i en varm och god värld men även detta önskemål är politik och innebär konsekvenser. Det hör till ALLA riksdagspartiernas ansvar att ta fram och belysa företeelser i samhället ur olika synvinklar. Det är inte detta som är rasism.

  SvaraRadera
 2. Lägg inte dina egna funderingar i motståndarens mun. Den ev. rasism som kan finnas hos svenskar har betydligt handfastare orsaker än vattenmolekylernas historia.
  Rasismen mot svenskar är däremot utbredd.

  SvaraRadera
 3. Om rasister inte bör dricka vatten så bör ingen det. Det finns olika slags rasism...
  Sedan de finns de som tror att de är helt fria från rasism och fullkomliga. Där har vi det största problemet.

  SvaraRadera
 4. Önskar du livet ur dina partikamrater? Ska inte Åsa med flera få dricka vatten?
  /Stefan

  SvaraRadera
 5. Då vattenmolekylen lika gärna kan ha passerat AH:s matsmältningssystem borde även så kallade antifascister ha uppenbara problem med att dricka vatten!

  Med vänlig hälsning.

  x.

  SvaraRadera
 6. Svenskarnas partis marsch i Stockholm bör ju negligeras totalt. Tyvärr finns det alltid en mobb av extremvänster och anarkister på plats. Det blir mer och mer som i Tyskland efter första världskriget - extremvänster och extremhöger slog ihjäl varandra på gatorna och demokratin, det lilla som fanns av den, krossades. Vi som står upp för demokratin måste alltså hålla oss därifrån. Nazismen kan bekämpas på andra sätt.

  SvaraRadera
 7. Vill man i Sverige diskutera invandringspolitik och dess följder är det bäst att använda liknelser... och alla liknelser är inte bra eftersom dricksvatten kloreras för att ta bort föroreningar.

  SvaraRadera
 8. Rasister och aggressiva människor bör dricka mycket vatten.

  Aggressivitet är inlärda mönster som kan användas för att få det man vill. Dessa mönster behöver brytas i tidig ålder. Det finns forskning som visar att högaggressiva människor har bristande förmåga att lösa problem samt felbenämner sociala signaler med mera.

  Därför behöver dessa människor umgås med de som inte är rasister och aggressiva för att få social färdighetsträning. Alltså behöver rasister och aggressiva människor dricka mycket vatten eftersom vattenmolekylerna från icke rasister och aggresiva bär med sig annan medvetenhet.

  Christer

  SvaraRadera
 9. Rasism=vedervärdigt och förkastligt

  Att diskutera förd invandringspolitik=logik

  SvaraRadera
 10. En demonisk skolgosse menar
  att han landet vill bevara
  om man sågar vissa grenar
  han till behövande sägs spara

  Men han kommer sedan svälta
  allt det som inte lönsamt är
  då får "övertaliga ätare" tälta
  eller hitta landet ovan där

  En lucifer på studiebesök
  "artiga monstret" folk gillar
  hans parfym är ugnars söta rök
  & naiva sinnen han förvillar..

  SvaraRadera
 11. Neoliberal Agendalör aug. 30, 01:44:00 em

  Hur ser miljöpartiet på genterapi?

  Redan idag kan man bota en del sjukdomar mha retrovirus som går in och skriver om DNA när cellen delar sig. En tanke (som kanske skulle tilltala rasister) är byta ut gener som styr hudfärg på liknande vis,

  Ska det tillåtas?

  SvaraRadera
 12. Synd att sätta aggressiva och rasister i utanförskap. Vi behöver öppna våra hjärtan och förstå att Reinfeldt dricker alldeles för lite vatten... Karln låter ju aggressiv och har satt en stämpel på stora delar av folket. Han måste vara helt uttorkad stackarn.

  SvaraRadera
 13. Social konstruktionlör aug. 30, 02:38:00 em

  Förbjud vinter. Tänk på all rasistisk vit snö som kommer och tar bort alla andra kulörer.

  SvaraRadera
 14. Ganska kul vinkling med vatten. Heja!
  L.

  SvaraRadera
 15. Om vi alla människor består av vatten så är vi ju rätt lika. Om vi alla människor har behov av rent vatten för vår överlevnad så är vi också rätt lika.

  Men om vatten är så viktigt för vår överlevnad så kan man fråga sig hur vi ska göra så att alla människor får rent vatten. Det sistnämnda kan vara en grogrund för både solidaritet som för konflikter.

  SvaraRadera
 16. "10 bilder som visar varför vi aldrig får glömma vad nazismen står för och vad den gjort med världen"
  http://www.expressen.se/omtalat/10-bilder-som-visar-varfor-vi-aldrig-far-glomma-vad-nazismen-star-for-och-vad-de/

  SvaraRadera
 17. Sådana beräkningar lekte jag med för mina barn då de var före tonåren och deras kamrater.
  Fast lite mer genomtänkt.
  Läxa till dig Birger för att visa att du har den minsta aning om fysik.
  Jag talade om för barnen hur stor sannolikhet det var att de drog ett andetag som inte innehöll en enda atom som vari Julius Caesar lungor vid hans sista suck.

  Detta visar för barn storleksordningen mellan microkosmos och macrokosmos.

  Nästa var her mucket mindra massa en elektron har jämfört med vår lilla sol (den är ovanligt liten och blir därför gammal och kommer bara nybilda grundämnen upp till kol, vilket är det grundämne som tog människan från korta liv på åkern till långa bekväma på Internet).

  Stora solar som bara lever upp till 20 miljoner år bildar upp till uran och torium då de exploderar, varför torium och uran är vårt universums mest förnyelsebara energi, dessutom den säkraste och mest resursskapande och klyvningen sker i moderna reaktorer, än bättre i GenIV vilket är mänsklighetens enda fossilfria alternativ vi nu vet fungerar.

  Eller hur Birger?

  SvaraRadera
 18. När det gäller rasism som inte borde finnas om det inte finns raser utan egentligen är nedvärdering av andra grupper p.g.a. religion, kultur, etnicitet, eller som i många afrikanska länder nedvärdering av andra stammar, eller Indien av andra kast, eller Japan...

  Kort sagt etniska svenskar är i vissa fall inte rumsrena men som regel mer rumsrena än alla andra etniciteter.

  Se bara kurderna som anföll och misshandlade afrosvensken inför hans barn på en gångbro.

  Det vi menar med rasism är egentligen otrygghet och rädsla för främmande grupper.

  Sverige har kanske ökat rädslan i många etniskt svenska grupper?

  Se bara en havererad skola där många pojkar går ut utan att kunna läsa, räkna.

  Om det vore flickor skulle skolan ändras bums.

  Men det faktum att pojkar är grovt överrepresenterade inom de två procent med lägst intellektuell begåvning såväl de två procenten med högst, får inte tas med i genusdebaten ty då framstår ju en grupp pojkar som mest misshandlade av samhället.

  Ombildade rädda pojkar som inte känner att samhället behöver dem, kan nog bli lika rasistiska som kurderna ovan.

  En sak är i vart fall säker, att dessa människor blir inte mer öppna för främmande kulturer genom att alla slår på dom verbalt, så har de blivit slagna i skolan och hela livet utan att kunna försvara sig.

  SvaraRadera
 19. 02:27 Nej då, Reinfeldt är inte mer aggressiv än någon annan. Han håller på värdegrunden Alla människors lika värde(undantaget Åkesson förstås).

  Gt

  SvaraRadera
 20. Gt du menar på alla människor som jobbar likas värde?

  SvaraRadera
 21. Nästan alla människors lika värde då?

  SvaraRadera
 22. Är inte våldsvänstern (som tycks längta efter skäl att få leva ut sin destruktivitet) ett större problem än klicken förtappade nazister vid dessa demonstrationer? I en bloggpost som är en välförtjänt "kärleksförklaring" till poliskåren står bl a följande tänkvärda ord:

  "Några förvirrade tomtar som knappast representerar en promille av folkets åsikter, begär – och får i demokratins namn – tillstånd att tala på offentlig plats. Om det stannat vid det, och alla som hade en avvikande åsikt hade stannat hemma och bojkottat nazisterna, så hade ingenting hänt och de förvirrade hade fått frysa ikapp med sina absurda budskap där i Malmö. Istället begav sig hundratals motdemonstranter (uppgifterna om antalet varierar kraftigt) till platsen. Några av dem var maskerade. Någon hade med sig ett barn med skidmask på (värt att fundera över – vem i helvete tar med sig ett litet barn till en demonstration som i hög grad riskerar att bli våldsam?!). Och så bröt helvetet loss."

  http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2096

  SvaraRadera
 23. Demonstranter - antidemonstranter i maskopi med varandra, kanske?
  Alla vill vara med i bild och bli kändisar?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.