fredag 15 augusti 2014

Personval... pyttsan!

Margot Wallström skall återuppväckas som socialdemokratisk politiker. Jaha. Det är ett risktagande, en inrikespolitisk myt kan vara värd att värna istället för att riskera att avslöja.

Partiledningar älskar för övrigt att tala vacker om personval. Ända tills de där personerna ställer till det. Som nu Cecilia Magnusson från Göteborg gjort. Magnusson vill att gatutiggeri förbjuds.Hennes partiledning från Stockholm är upprörd. Trots att hennes agerande måste ses som del av just ett personval... varför skulle hon annars gå emot partilinjen en månad före valet? Hon anar antagligen också att SD är på väg att ta moderata mandat i hennes valkrets, här gäller att markera...

Hon har naturligtvis rätt i att det är lätt att må dåligt när man ser att andra har det eländigt, när kunskapen om detta visualiseras framför ögonen där man rantar omkring med sina shoppingpåsar. Hon kan säkert dra en del röster till sitt parti.

Att Reinfeldt är sur tilltalar säkert inte gamla hederliga moderater som vill rensa gatorna på Östermalm.

Konflikt S - MP
Sossarnas lansering av Margot Wallström kompletterades idag med att man vill riva upp att småföretagare, som har högst tio anställda, skall få skydda två anställda innan sedvanliga turordningsregler börjar gälla vid uppsägningar. Sossar har tyvärr mycket svårt att förstå att det är en enorm skillnad mellan stora bolag och småföretag.

LO bedrev för övrigt en smaskig kampanj när MP fullföljde sitt vallöfte och efter valet 1998 fick med sig borgarna på lagändringen. Man antydde att "direktörerna" skulle få sparka vilka dom ville och bedrev hetskampanj på falska grunder. Hans Karlsson - LO-pamp på den tiden och tillika likviderare av fjärilar och samlare av fjärilslik - berättade senare för mig att han var ansvarig för kampanjen men att "det blev lite överdrivet".

Marigt för MP om vinster i skolan
Inför partiledarutfrågningarna bör nog Miljöpartiets ledning fundera över hur man hanterar frågan om vinster i välfärden. Det är sällan, mycket sällan, jag håller med Per Gudmundsson om någonting, men i det här fallet kan jag inte låta bli att länka till hans ledare i SvD eftersom jag delar hans uppfattning om spelet trots att jag inte delar hans kritik av MP-kongressens beslut att ”aktörer med syfte att dela ut vinst till ägarna ska inte få driva skolor....". Självfallet kommer det att finnas valfrihet även om man förbjuder dessa aktörer, Sverige är ju inte unikt i världen, mångfald uppnås även utan vinst, vilket SvD:s ledarsidan har oerhört svårt att begripa. Kanske lever man i sitt eget lilla Blåköping utan kontakt med världen utanför...

Ju mer språkrören fintar i den här frågan, ju fler miljöpartiväljare riskerar man tappa till Vänstern som tycks vara det enda parti som har en tydlig och rak linje. Samma linje som alla partier drev för ett antal år sedan...

10 kommentarer:

 1. "Vänstern som tycks vara det enda parti som har en tydlig och rak linje", säger du, Birger Schlaug, som slutknorr.

  Håller med, Vänsterledaren framstår alltmer som den ende Karl´n bland svärmen "Kokta Spaghetti-Slipsnissar!"

  SvaraRadera
 2. PG, SvD:
  "Det finns ju inte riktigt något bra svar till den som pantsätter sitt hus för att låna en miljon på banken till tre procents ränta för att investera i en skola, men som bara ska få en halv procent avkastning".

  Man kan väl ta hem pengarna som lön?

  Ludde

  SvaraRadera
 3. Neoliberal Agendafre aug. 15, 09:40:00 fm

  Om en kapitalist investerar pengar i att bygga en skola, anställa lärare och betala löner innan man fått intäkter, köpa in undervisningsmaterial mm. så vill den så klart ha avkastning på satsat kapital. Går skolan bra (många elve söker sig till den) får kapitalisten profit, går den dåligt står kapitalisten för förlusten.

  Om staten investerar pengar i att bygga en skola, anställa lärare osv. så tas pengarna ur skattebetalarnas fickor. Oavsett om skolan går bra eller dåligt får de stå för kulorna.

  Jag tycker man borde ta steget fullt ut och låta föräldrarna även stå för finansieringen. Man kan börja med gymnasieskolorna då redan hälften av dem är privata och de inte är obligatoriska. För de som inte har råd finns studielån, stipendier, hjälp från anhöriga mm. och om man vill ha statligt skyddsnät kan skolavgifter bakas in i socialbidraget, där vi redan har mat och kläder. Ingen vill ha statliga restauranger eller kommunala klädbutiker så varför ska vi inte ha privata skolor.

  SvaraRadera
 4. Apropå Monopolet skolorna ...

  I Sverige råder SKOLPLIKT. Som fenomen kan därför alla skolor anses ingå i ett Monopol. ( enl. S A:s ORDLISTA definierat som: "företag med rätt el. makt att utan konkurrens utöva en ekonomisk verksamhet")

  Inom affärsvärlden verkande företag styrs av marknadskrafter, konkurrensnivåer, företagsekonomiska- och revisionslagar samt för överlevnad nödvändig expansionsförmåga, vars kraft avgörs av vinstmaximeringsförmåga och adekvat riskbedömning inför varje av ledningen fattade, betydande beslut.

  Varje företag köper eller skapar sina produkter till så lågt pris som möjligt - och säljer dem till högsta möjliga marknadspris. Risk & vinstmöjlighet där emellan är ofrånkomliga. DOCK gäller inte detta för de Riskkapitalbolag som nu härjar inom Monopolet Skolorna!

  Deras kostnadsmassa består av Lokal, Personal, Driftkostnader. (Finansiella åtaganden bortses ifrån då de fluktuerar mellan dessa företag)
  1/ Ungarna är deras lönsamma "Produkter."
  2/ Dessa sk. "Produkter" belastar inte företagen med Produktionskostnader - TVÄRTOM: var och en av dessa "Produkter" bär var och en in till företagen ren Bruttovinst!
  3/ INGA "Produktanslutna risker föreligger, INGA lagerkostnader, INGA Reklamationsrisker, INGA Kundförlustrisker osv. blott BRUTTOVINST - då samtliga till "Produkterna" knutna Fakturor sändes till FÖRVALTARNA av ALLAS VÅR SKATTEKISTA!

  Riskkapitalbolagens Ledningar har av våra styrande bjudits in till Himlen, att riskfritt bedriva Riskfri verksamhet! En risk för Ledningarna finns: De kan SKRATTA IHJÄL SIG - åt "de mentalt störda Svenskarna" - som Reinfeldt skrev i sin bok Det sovande folket!!!!!!

  Endast Mutkolvar och Korruptionskräk kan stillatigande åse detta rån!!!

  SvaraRadera
 5. "(s)-krisen" tycks ingen liten vänster- journalist vilja diskutera. För kris är det ju, man är på väg mot nya "rekord". Man verkar nästan redan ha bokat en extrakongress..?

  SvaraRadera
 6. Varför ska inte alla anställda ha samma rättstrygghet? Även de som jobbar på små företag.

  SvaraRadera
 7. Är det rätt att företag kan säga upp anställda och hyr in arbetskraft från bemanningsföretag i stället?

  SvaraRadera
 8. Sverigedemokraterna är det enda partiet som står i opposition till de nuvarande dysfunktionella politiska systemet och partierna.

  En röst på Sverigedemokraterna i höstens val är en väl värd investering för ett bättre Sverige.

  MP-s introverta mupp garde som huserar på Södermalm i Stockholms innerstad kan sitta där och dricka sin ekologisk pilsner för sig själva, ingen bryr sig längre om dessa självupptagna människor.
  Hade inte MP 80% av journalistkåren som uppbackare skulle partiets existens upphört för länge sedan.

  SvaraRadera
 9. Skövde Nyheter meddelar att en polis från den staden har tjänstgjort i Rumänien för att under en längre tid kartlägga maffians beteende. Polisen, som själv är rumänskfödd, hävdar att ledarna använder alla medel, t.ex. skimming och tiggeri. Han ger aldrig något till en gatutiggare, för att inte hjälpa bossen att typ finansiera sitt villabygge, framgår det.

  Så, vem ska man tro på?

  Gt

  SvaraRadera
 10. Gamla testamentetlör aug. 16, 04:29:00 em

  Gt
  Många är övertygade om att makt och rätt
  är oupplösligt förbundna med varandra!
  Många har därför efter moget övervägande
  förlagt sin tro i maktens händer.

  Fan tror att det är så, och gläds!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.