onsdag 27 augusti 2014

Nmts.

Men solen lyser i alla fall idag.

19 kommentarer:

  1. Då kan ju vi blog-läsare ta över när politikern, om än en föredetta, för en gång skull inte har något att säga? (Fniss)
    Jag vill prata om hur det står till med medborgarinflytandet i dagens Sverige.

    Med internet har vi getts möjligheter till mer inflytande men politikerna har snärjt sig och byggt upp försvarsmurar. Twitter-mediet t ex har blivit ett sätt för makthavarna att begränsa informationsflödet till medborgarna och ändå kunna hävda att de ger information. Frågorna och svaren blir korta - maximalt 140 tecken - och därmed inte särskilt innehållsrika.

    Epost är en annan metod att få kontakt. När politiker inte svarar på medborgarnas epost så begås ett brott mot demokratin, om än litet, men det händer dagligen. Att svara en medborgare på samma medie som han/hon valt använda sig av på internet hör inte till vanligheten. Att lämna svar på sin egen blogg gör att politikern kan vara helt skyddad från ovälkommen debatt.

    Svenska politiker visar också sina väljare liten respekt genom att halvsanningar och tvivelaktiga slutsatser tillåts spela en stor roll i debatten. De är nästan oärliga genom att inte självsanera sina inlägg. Flera tidningar gör likaledes i sina artiklar, framförallt då de inte rapporterar om det som är sant med invandringen. Man kan faktiskt göra tidningarna och politikerna ansvariga för många lögner som aktivt sprids av näthatare, rasister och rättshaverister genom olika diskussioner på internet.

    Folk tillåts inte att utifrån överskådliga dagsaktuella fakta själva sätta sig in i frågorna, utan de lämnas ut till de etablerades åsikter, i ena eller andra åsiktslägret. Bästa sättet att komma fram till sanningen bör givetvis vara att lämna utrymme åt missförhållanden så dessa avslöjas. Läsare vill vara delaktiga!

    En modern tidning måste ha en dialog med läsarna, det är en grogrund i kunskapssamhället, läsarna ska inte tystas ner. Då visar man istället att enskildas argument inte har någon betydelse med resultatet ännu mer frustrerat näthat.

    Allt för lite satsas på kommentarsfälten. Bra och genomtänkta inlägg borde få uppskattning men journalisterna och chefredaktörerna snäser istället åt folket lite då och då med ett högdraget “vi har ett ansvar”, “vi är politiskt korrekta”, vad som nu kan menas med det. Vad kan vara mer korrekt än att ge fullödig information, då tar man väl ett ansvar!? Vad kan vara mer politiskt än att sno sig i debatten och svara med halvsanningar som inte går att avslöja just nu?

    Tidningar med kommentarsfält ger enbart uppskattning åt gulliga och totalt rumsrena inlägg, andra inlägg deporteras till ett Gulag-läger för icke rättänkande. Det har exempelvis aldrig hänt att en krönikör bjudit in kommentarsfältets flitigaste debattörer till kräftskiva!

    Enligt Freud är rasism en yttring på känslor av frustration. Man upplever sig själv som en som bestämmer för lite, blivit förfördelad och inte ges utrymme må bra. Då är det alltså mer än var tionde person som känner sig frustrerad över att deras medborgarinflytande nonchaleras och ofta hånas av etablissemanget, ifall man ska utdöma ett parti som Sverigedemokraterna att hysa rasister.

    Alla har vi dock en rättighet att få må bra och att kunna lyckas efter våra egna förutsättningar. Ingen ska lämnas efter. Vare sig invandrare, rasister eller några andra. Det är demokrati. Ordet ska vara fritt.

    Verkligheten är istället att medborgare som tror på ett inflytande i dagens representationspolitik, med moderater och socialdemokrater som makthungriga förespråkare, är hopplösa optimister.

    SvaraRadera
  2. Nothing More To Say?
    Kommentar till Ekots intervju med Åsa Romson, kan jag tro.
    Förstår.
    L

    SvaraRadera
  3. Appropå språkrör i TV, skriv gärna något om dem och slipsar, vilket manligt språkrör var den första att ta på den? Jag röstar inte längre på miljöpartiet eftersom deras nuvarande manliga språkrör ser ut som en MUFare och dessutom är jägare. MP:s företrädare skall ha skägg,klä sig som hippies från 70 talet och vara vegetarianer annars får de inte min röst!

    SvaraRadera
  4. Ja, det var verkligen ett riktigt bottennapp i P1 i morse. Vilken politisk trovärdighet har MP om man inte kan säga att V är en mer rimligt samarbetspartner än FP!.Ser man till vad kongressen beslutat så skiljer inte mkt mellan V och MP i de ideologiskt väsentliga frågorna. Tillåter MP ledning att sossarna dikterar villkoren helt frtam till valet? Ynkedom. Och utfrågarna bidrog inte till att höja nivån.

    Magnus V

    SvaraRadera
  5. Att "minister-post" anses så allsaliggörande? Verkar nästan ha samma sugande dragningskraft som fånerierna med "doktorshatt"? (v) tycks strunta i krimskrams, man vill ha MAKT. Är väl en klyftig strategi för ett småparti..?

    SvaraRadera
  6. Ekots utfrågning av Åsa Romson gjorde nog att många slutade lyssna. Inte endast därför att Romson nästan pratar omkull sig själv, utan därför att beskeden hon gav var minst sagt röriga. Det gällde framförallt förslaget om sänkt arbetsgivaravgift och den komplicerade frågan om vinster i skolan.

    När det gäller frågan om vinster i skolan har valmanifestet följande lydelse:
    "I en ny regering vill vi:
    5. reglera så att de som driver skola återinvesterar allt eventuellt överskott i skolverksamheten. Vi tror på pedagogisk mångfald och vill att de som driver skola ska göra det av passion för bildningsuppdraget. Aktörer med syfte att dela ut vinst till ägarna ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens."

    Romson invecklade sig nu i stället i ett närmast ogenomträngligt resonemang kring vad som är en "rimlig" avkastning. Det kan man naturligtvis göra - frågan är ju som bekant inte enkel. Men hon körde därmed över valmanifestets lydelse och kongressens beslut. Rimligen får det konsekvenser.

    SvaraRadera
  7. Grönt guld talas det om (sägs "ge jobb", förstås). Hur är det med brunt guld? Allt bajs som varje år bara försvinner spårlöst, och som antagligen kan "ge jobb"? En fekalie-kan(s)ler kanske kan samordna & tillsätta utredning..?

    SvaraRadera
  8. Intervjun med Åsa Romson visar ju tydligt på problemet med så kallade blandekonomier där man både vill ha kakan och äta den samtidigt. Att man ska å ena sidan vill ha ett kapitalistiskt system med privat ägande av kapitalet men inte de privata vinstintressena och den girighet det ger. Det är ju detta som är grundproblemet med S och MP s politik. Den enda fördelen med en sådan politik är att man förhoppningsvis på något märkligt och konstlat sätt kan få till en något mer återhållsam kapitalism och att man med en sådan politik inte heller skrämmer bort en av kommunistpropaganda lättskrämd och velig väljarkår. Ska det bli någon verklig förändring av samhället så krävs det dock att man vågar ta ställning för ett helt annat verkligt socialistiskt samhälle utan kapitalismens nackdelar. Utan detta blir det inget långsiktigt hållbart samhälle hur mycket man än kallar sig för ett grönt miljöparti.

    Jan Örsell.

    SvaraRadera
  9. Är tanken med grön skatteväxling verkligen att "det skall skapas fler jobb och mer arbetstillfällen", vilket Romson sa igår. Enligt Birger är syftet att flytta innehållet i ekonomin till tjänstesektorer som vård, skola, omsorg, kultur och reparation på bekostnad av mer materiell konsumtion. Enligt Romson var syftet att skapa fler jobb i småföretag. Det kan väl bli en effekt, men har väl aldrig varit huvudmålet för grön skatteväxling!!!?? Grön skatteväxling innebär väl också att incitament för att rationalisera bort energiineffektivitet och utsläpp skall öka. Vore bra om du skrev en längre drapa om detta vid tillfälle eftersom syftet med hela reformen numera tycks vara att "skapa arbete" lite hur som helst.
    L.

    SvaraRadera
  10. Hörde inte Romson denna gång. Men har hört henne förut, och då hoppade orden -i rasande fart- bock över varandra liksom. Har hon bättrat sig?

    Gt

    SvaraRadera
  11. "Medlemmar betyder uppenbarligen inte ett skit för språkrör"

    Innehållet betyder lite för medlemmar som väljer att stanna kvar.

    SvaraRadera
  12. Fortsätter de att mumla på det här ryggradslösa sättet ända fram till valet så vore det märkligt om det inte blir ett strömhopp till V. Jämför man insatserna i utfrågningarna är det helt rimligt om V blir större än MP.

    Magnus V

    SvaraRadera
  13. Utebliven dos idag. Snyft! Påminns om vikten av tacksamhet mot dosenten. :)

    SvaraRadera
  14. Skälet till dagens uteblivna bloggtext - nåja, något blev det i alla fall - beror på, som någon redan kommit på, djup besvikelse att språkrör inte förmår stå för de beslut som partiets kongress de facto tagit. Det har blivit regel sedan ett antal år tillbaka att språkrör kör sin linje oavsett kongressbeslut. Jag anade att det skulle bli så här i vinstfrågan - rören argumenterade ju emot före kongressen. Kan man inte stå för kongressens beslut i en fråga av sådan dignitet (en huvudfråga i valrörelsen) ska man vänligt men bestämt avgå. Jag hade börjat hoppas på partiet, men uppenbarligen förmår man inte leva upp till grundläggande gröna principer om vad det är som skiljer språkrör från partiledare - språkrör ska vara "auktoriteter" utåt, men inte inåt. Man ska definitivt inte, som någon uttryckt det, "pissa på kongressen". För den som anser att vinstfrågan är viktig gäller det nu att noga lyssna på hur V agerar i klimat- och miljöfrågorna. De tappade mycket i EU-valet, där dessa frågor försvann. Sjöstedt kanske är den enda i V som drivs av insikter i klimat- och miljöfrågor vid sidan av Jens Holm. I så fall ett parti som man inte kan lita på det heller.

    SvaraRadera
  15. En burdus borgare på bussen
    förstod att pedagogiken fallerat
    hans insatser liknade maffiapussen
    det var därför han log så generat

    En "reptil" fick lådorna packade
    samtidigt som han väsande tänkte:
    "f-n, sån smörja jag snackade!"
    och i hund-ögonen hatet blänkte..

    SvaraRadera
  16. Jag har aldrig begripit hur man inte kan veta hur man ska rösta. Nu är jag själv där. Det enda jag vet i det här valet är att jag inte röstar på det som tidigare varit så självklart. Ett parti som stoltserar med sin interndemokrati - pah! Som hävdar att det tar planeten på största allvar - pah!
    Kanske blir det ingen röst alls.

    SvaraRadera
  17. Tack till 02:42 för länken till utfrågningen av Romson!

    Noterade att hon inte körde i 120 knutar, utan höll prathastigheten något så när styr.

    Men det blev, som ni andra beskriver, rätt så rörigt. Inte alls så raka besked som Sjöstedts.

    Men säg, varför väljs MP-ledningen om gång på gång, trots gapet mellan medlemmar och ledare?

    Gt

    SvaraRadera
  18. Feminism när den är som allra bäst:

    http://www.svt.se/kultur/hon-mensprotesterar-mot-is-terrorister

    SvaraRadera
  19. Behöver du finansiering och vet inte vad jag ska göra åt det? vill du
    starta eget företag och du inte har pengar att göra det? AKS Financial
    Service Limited kan erbjuda dig att kredit du behöver med 2% ränta
    utan säkerhet och din ekonomiska status kommer inte diskvalificera dig.
    Intresserad persons bör kontakta oss via e-post:
    (askfinancial.servicesltd@gmail.com). Tack.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.