måndag 4 augusti 2014

KD:s presschef gammal klimatskeptiker

Valrörelsen drar igång så smått. PR-konsulter, valgeneraler och presschefer får allt större inflytande när tempot dras upp. En del pratar mer än de åstadkommer.  Jan Larsson, sossarnas valgeneral, berättade i DN i samband med Almedalen att man "tänker dra igång slutfasen av sin valrörelse i förtid". Därefter blev det tyst. Vad som är förtid i socialdemokratisk mening kan därmed funderas över. 

En av de mer intressanta presscheferna finns i KD. 

Han heter Johan Ingerö, är f.d. redaktör på den då extremt nyliberala tidskriften Neo och kommenterade ganska flitigt på den här bloggen under tidigare år. Gjorde sig känd som klimatskeptiker - vilket väl ligger väl i fas med kristdemokraternas kamp mot höjda skatter på fossila bränslen. Ingerö har länge sett miljörörelsen som en ideologisk fiende - trots detta fick han under en mycket kort tid uppdrag som konsulterande presstalesman för SJ...

En nyliberal som presstalesman  - som inte bara uppträtt som klimatskeptiker och sett miljörörelsen som ett hot - kändes som ett märkligt inslag i SJ som stoltserade med att vara klimatsmart och haft Naturskyddsföreningens logga Bra Miljöval i sin marknadsföring.

Men som sagt, nu är det KD och Göran Hägglunds kamp för kärnkraft och mot högre skatter på fossila bränslen som gäller. 

Om mina åsikter har Johan inte skrätt orden, så här t ex: "Birger Schlaug är en jättehygglig gubbe, som person betraktad.Men de idéer han stöder sig på är faktiskt minst lika skrämmande som Sverigedemokraternas. Det är antimänsklighet maskerad till miljöpolitik, och förutsätter stora och starka ledare som vid behov kan piska in oss i leden igen. Vi behöver en debatt om ekofascism, grön misantropi och miljöfanatism."

Jag önskar KD och Johan lagom lycka till i valet. Lagom är väl ungefär 3,9 procent.

En av de mer intressanta inslagen i floran av kampanjgeneraler är sossarnas Bo Krogvig. Han inrättade "krigsrum" och såg valet som ett slagfält. Många av er kanske aldrig sett eller hört honom. Jag känner honom inte, och har bara sett honom live en gång. Det var i valrörelsen 1994, då MP tog sig tillbaka till riksdagen efter tre år utanför. Han var kampanjledare för sossarna redan då. Han verkade hysterisk. Läser man boken Bakom Mona Sahlin - om Valhall, politiken, medierna, marknaden och valet så bekräftas bilden. Krogvig hoppar i stolar, skriker Attack! och ropar Ut och ta dom jävlarna! för att åter ropa Attack! och hoppa i sin stol när han inte förklarar att obekväma journalister är kommunistpittar.

Det är i det läget jag är glad över att ha lämnat den aktiva partipolitiken. Just den glädjen delar jag med några andra har jag förstått. Delad glädje är dubbel glädje.

20 kommentarer:

  1. Vadå klimatskeptiker?
    Klimatet är väl minst lika verkligt som Gud?

    B.

    SvaraRadera
  2. Det finns väl en viss risk nu att varje uttalad sympatisör med Romson åker på de epitet som Ingerö sopade till Birger med.
    Om det inte redan fanns tillräckligt med ammunition mot Mp är nog krutförrådet definitivt fullt och torrt nu i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Kingedward24

    Människor som uttrycker sig på det sätt som Ingerö gör faller ju på eget grepp. Sådana människor har väljarna ingen som helst sympati för. Sådant språkbruk vittnar i grund och botten endast om personlig desperation och frustration, en oförmåga att ta till sig obehagliga sanningar. Tyvärr är bloggvärlden tämligen full av liknande språkbegåvningar. Jag har själv stött på sådana människor - som reagerar med ilska och förnekelse. Dem ska man bara lämna ifred. Verkligheten brukar komma ikapp dem så småningom.

    SvaraRadera
  4. Har man redan bestämt hur man ska rösta, kan man luta sig tillbaka och roa sig åt sådana figurers tuppspel.

    SvaraRadera
  5. Huga, kombinationen troende kristen och nyliberal och därtill blind vad gäller naturvetenskap och sunt bondförnuft, men visst, kyrkan har väl i alla tider varit allierad med/en del av maktens eliter, suck ...

    Fast Kd åker väl ur nu till hösten :-), om inte för många Alliansare taktikröstar förstås :-(

    SvaraRadera
  6. Jo, Tom, de taktikröstar. Bli inte förvånad om alla alliansare hänger kvar, till priset av ett försvagat M.

    Gt

    SvaraRadera
  7.  Det är naturligtvis en väckarklocka för oss ...
    ... Jan Larsson.

    Som vi andra borde slå honom
    i huvudet med.

    Dialektik sade Hegel.
    Intressant sade Marx
    och den materiella basen
    grundar arbetarens förstånd.

    Arbetarens förstånd blir en
    anpassning till Kapitalismen
    sade Wägner.

    Revolution sade Marx.
    Evolution sade Wägner.

    Men då sade Apan att
    båda hade fel och att
    det var Vargarnas vår!

    Och tiden gick och många pratade
    emedan de alla, djup i sin hjärtan
    voro handlingsförlamade Kollonialister!!!

    SvaraRadera
  8. Och tiden gick och många pratade
    emedan de alla, djupt i sina hjärtan
    voro handlingsförlamade Kollonialister!!!

    SvaraRadera
  9. Se ovanstående små exempel
    från verkligheten och sedan
    dessa fantastiska slutledningar.

    Nog får jag perspektiv. På både mina egna koldioxidutsläpp och på skatten.

    När KD bidrog på USAs sida till
    att mörda Gaddafi så tänkte jag
    att det partiet är fan inte klokt!

    Ovanstående inlägg spär på den misstanken!!!

    SvaraRadera
  10. Neoliberal Agendamån aug. 04, 08:50:00 em

    De senaste 18 åren har koldioxidhalten ökat med 10%. Det syns ju verkligen tydligt hur temperaturen har följt med under samma tid
    www.woodfortrees.org/graph/rss/from:1996.6/plot/rss/from:1996.6/trend

    SvaraRadera
  11. Bra Dynape, sorgligt men sant ...

    SvaraRadera
  12. Jag håller med Tom ...

    SvaraRadera
  13. Kvällens nyheter ang sionism: Är det verkligen någon som på allvar blir förvånad över att grupper som avskyr varandra i sina hemländer inte förtrollas vid gränsen utan fortsätter avsky varandra i Sverige. Som inte kan vistas i samma företag, i samma föreningslokaler osv. Var på dejt med en muslimsk man för några år sedan som uttryckligen sa att han ville slå ihjäl judar han såg på gatan. Jag berättade ödmjukt att min farmor var judinna.

    SvaraRadera
  14. Vapenlös Terroristmån aug. 04, 10:56:00 em

    Kissinger bidrar till att skapa
    konflikter i många länder.
    Ibland som i Libyen så ställer
    det koloniala Sverige upp med
    svagsint medverkan.
    Med hat som kan leva i generationer.
    Men det finns inget som kan hindra Carl Bildt från att förstöra
    vår höga trovärdighet i världen!!!

    SvaraRadera
  15. Anonym 07:26. Gunilla Gomér (KD), som skrev om dessa återvändande, visste kanske inte att de fått svenskt medborgarskap och därför har rätt att resa vart de vill. Sedan får väl hennes parti fundera på om de kan ha en medlem som skriver som en SD:are.

    SvaraRadera
  16. 07:48 Om du kan läsa innantill så ser du att hon var medveten om just det. Vad nu rättighet har med saken att göra. Suck. Att jag ens ska behöva förklara den redan tydligt uttalade paradoxen för dig: människor åker på semester till länder som de och nuvarande asylanter flytt/flyr från.

    SvaraRadera
  17. For the record: Jag har aldrig ifrågasatt förekomsten av ett klimat. Däremot har jag ifrågasatt vissa klimatförslag från miljörörelsen, förslag som gör ekonomisk skada men med tveksam miljöeffekt.

    Det Birger syftar på är sannolikt en debatt vi hade i tv en gång som handlar om det rimliga att, som vissa ekofascister (deras begrepp, inte mitt) betrakta mänskligheten som en cancer som tar livet av jorden och som förespråkar befolkningsminskning.

    Jag tror att man gör miljöpolitiken en björntjänst om man likställer dessa dårfinkar med miljörörelsen per se.

    Min uppfattning är att fria marknader i många fall är en bättre garant för god resurshushållning än vad Schlaugs kommandoekonomiska förslag är. En som delvis tycks hålla med mig om detta är Birger Schlaugs (betydligt klokare) efterträdare på språkrörsposten Maria Wetterstrand. Med henne har jag haft flera utbyten som, no offence, var mer intressanta än våra. Hon har givit ut en läsvärd rapport på Timbro som handlar om marknader och miljö. (Finns här: http://timbro.se/miljo-tillvaxt-och-konsumtion/rapporter/fiskesubventioner-och-andra-bottennapp-nio-satt-att)

    Jag får väl avslutningsvis önska lycka till själv, och till vilket parti det nu är du röstar på nuförtiden. Jag har förstått att MP idag inte står högre i kurs hos dig än vad du gör hos dem.

    Mvh
    Johan Ingerö

    SvaraRadera
  18. Johan skriver: "Schlaugs kommandoekonomiska förslag". Vilka då? Är skatter kommandoekonomiska förslag, i så fall är väl även KD kommandoekonomiskt... Är 40 timmars arbetsvecka inte lika mycket kommandoekonomi som 35 timmar??? Vad är det för kommando, jag vill veta!
    L.

    SvaraRadera
  19. 11:30. Gomér riskerar att stämplas som främlingsfientlig bara genom att ifrågasätta dessa resor. Hon står dessutom för värden som KD hade i sin ungdom, när Lewi höll i KD-rodret. Frågan är hur länge partiet orkar ha henne kvar.

    SvaraRadera
  20. "Gomér riskerar att stämplas som främlingsfientlig bara genom att ifrågasätta dessa resor." Jo, självklart är det så. Det spelar ingen roll om kejsaren skriker i megafon att han är nudist, det är ändå budbäraren som ska skjutas. För den som är så rädd att få sina (vänster-)föreställningar krossade får det helt enkelt vara hur f-n det vill med verkligheten. Kosta vad det kosta vill. Om det så är ett helt välfärdsland som ryker.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.