onsdag 18 juni 2014

"Vi tycker det är bekymmersamt..."

Annika Lillemets (riksdagsledamot, MP) och och jag skriver gemensamt i Corren om riksdagsledamöter som inte förstår så bra. Finns här.

10 kommentarer:

 1. Då frågar sig varje politiker som inte förstår så bra vad exakt och konkret är det som de bör ta sig an med början nästa vecka klockan 10.00?

  SvaraRadera
 2. Att konsumtionen måste ned är väl ganska självklart av en mängd olika anledningar. Tyvärr bygger väl hela det socialdemokratiska arvet på just materialism? Man minns när "man som grabb fick sin första cykel". Man minns inte när man som grabb fick sin första "sublima intellektuella/kulturella upplevelse"? Fast samtidigt som en majoritet måste vänja sig av med konsumtion finns det väl gott om folk (fattiga) som behöver just konsumera saker? Debatten borde inriktas på medelklass/elit beteenden. Resa, nyckfullt köpa bilar, lyxrenovera i onödan: riktiga skolexempel på det som "folk" behöver vänja sig av med. Gissar att den debatten kommer göra vissa "lite arga"..

  SvaraRadera
 3. Håller med, men varför har då MP fri invandring på programmet som innebär att flytta fler människor in i överkonsumtion?

  SvaraRadera
 4. Många menar ju att landet avlång bytt skepnad från folkhem till iskallt krishem. Men en sak finns i alla fall var av den "gamla snällismen": riksdagens sommarlov! Ingen burdus borgare med ostyrigt hår reser sig röd i ansiktet upp ang. detta & gastar att: "-MEN DET DÄR ÄR JU FULLSTÄNDIGT ORIMLIGT, DET FATTAR VÄL VARENDA MÄNNISKA??". Så visst finns det öar av bevarad välfärd kvar..

  SvaraRadera
 5. Ballahu, de kan börja med det här: http://utveckling-utan-tillvaxt.blogspot.se/

  SvaraRadera
 6. Det blev ovanligt mycket tillväxt-debatt i riksdagens partiledardebatt. Allianspartierna kommer att sikta in sig på detta i valrörelsen, sedan MP ånyo börjat talar om sitt partis grundbult. Gustav Fridolin gjorde en hyfsad insats, men han bör nog läsa på inför nästa debatt. Allianspartierna försvarar tillväxten med att med en större ekonomi kan vi satsa mer där det finns behov.

  SvaraRadera
 7. Ur artikeln: "Det finns ett antal heliga teser i politiken som inte får analyseras – än mindre ifrågasättas – utan att det uppstår våldsam kritik från partier och ledarsidor."

  Absolut! Låt mig räkna upp några heliga teser:

  Kvinnor är generellt diskriminerade.

  Sverige har ett närmast obegränsat ansvar att hjälpa alla världens fattiga och det får inte ställas mot resurser som behövs för välfärden här hemma.

  Varje lägre nivå på invandring än Sverige har idag är tecken på rasism och unken människosyn.

  Något annat än just 18 veckors valfri abort är kvinnofientligt.

  Ja, listan kan göras lång.

  SvaraRadera
 8. Förlåt, glömde en viktig helig tes:

  Kärnkraft är farligare än alternativa energikällor.

  SvaraRadera
 9. Mycket klokt som vanligt Birger. Instämmer till fullo,men noterade att de tydligen petat in dig Riksdagen igen! I Corren stod det Birger Schlaug Riksdagledamot MP. Ja om de ändå vore så väl ! En go midsommar på dig Birger

  SvaraRadera
 10. Dessvärre bara en feltabbning, Jan.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.