måndag 30 juni 2014

Almedalen (KD): Med rötterna i gången tids största kvinnorörelse...


Idag är det spjuvern Göran Hägglund som äntrar scenen i Almedalen för att leverera oneliners och småkrystade Göteborgsvitsar avbrutet av reklambudskap för KD.

KD har rötter i en gången tids största kvinnorörelse. Det vill säga Pingstkyrkan vars medlemmar mest bestod av fattiga och utsatta kvinnor, förskräckande ofta med män som söp för mycket. Ledaren Lewi Pethrus, som skapade partiet,var en vänsterman.

Därför drev KD i gången tid en ekonomisk politik bra mycket till vänster om sossarna. Så småningom kastade Odell och Co ut solidaritet från partitemplet och släppte in månglarna istället.

Idag ståtar partiet med medlemmar som Lars Adaktusson och Ebba Busch.
Hade jag varit talskrivare till reklamavbrotten hade jag tipsat Göran om följande sekvens:

"Arbetslinjen har gått för långt. Mot den ställer vi kristdemokrater relationslinjen. Vi behöver mer tid för varandra, mer tid för våra familjer, mer tid för våra barn och barnbarn, mer tid för våra äldre. Helt enkelt mer av närvärme, som Fader Alf en gång talade om.

Detta har alltid varit ett kristdemokratiskt kärnvärde. Därför förordar vi nu sänkt arbetstid. På samma sätt som Jesus krävde av den rike att dela med sig av sin rikedom, kräver vi att den som har arbete skall dela med sig till den som inte har. Till bådas glädje och förnöjsamhet.

Just förnöjsamhet är för övrigt något vi kristdemokrater förordar! Det får vara slut med en ekonomisk modell som bygger på att vi aldrig skall vara förnöjsamma med det vi har! Vi måste nu ta steget bort från det materiella tillväxtsamhällets själslösa - för att inte säga ogudaktiga -  fördumning och ge verklighetens folk en vision om ett bättre samhälle där de rika ger till de fattiga och där månglarna kastas ut från gallerier, köpcentra och börshus!

Dom kan få med sig både Odell och Busch på köpet, så att säga."

Chansen att han tar mina råd till sig är förstås små, å andra sidan är jag i gott sällskap. Typ Jesus, Anders Wijkman etc.
Stefan Löfven...
Stefan Löfven talade i går. Jag noterade samtidigt att det var modigt, offensivt och kreativt på ett sätt som säkert överraskade motståndarna. 

Nej, jag talar inte om Löfven utan om Mexikos första halvlek mot Holland. Till slut vann de orangeaklädda holländarna. Kommer Löfven att dominera den rödgröna oppositionen lär risken finnas för att den orangefärgade alliansen också kommer att vinna.

Löfven är ingen stor talare. Han hävdade - bakom sin talarstol - att kvinnor skall jobba heltid och att vi i Sverige är modigare och mer uppfinningsrika än de flesta andra. Förr meddelades att en svensk arbetare var seg, fri och stark. 
Miljö- och klimatfrågan drogs ihop i en bisats och efter talet fick han önska sig vilka ord som skall stå på en eventuell staty föreställande honom själv. Ett tips från mig är: Här står en man i betong

Vidare hävdade Löfven att Sveriges framtidsprojekt inte skall vara jobbskatteavdrag sex, sju och åtta. Utan istället nummer ett, två, tre, fyra och fem och ett bättre Sverige. Kallas en fast kurs.

Bäst igår var att Costa Rica - mitt favoritlag - vann över Grekland samt att Löfven hyllade Svenska kyrkan för att klockorna ringde till varning när nazisterna intog scenen dagen innan.


8 kommentarer:

 1. Och mannen i betong applåderades av mp-språkrören.

  SvaraRadera
 2. Löfven verkar vara den mest manusbundne partiledaren. Men vem hade skrivit manus? Var detta verkligen bra???? Hans markering mot nazisterna har uppskattats lite varstans i medierna. Men det kan väl inte vara värt något större beröm? Är man överraskad att han "vågade" det??? Vad säger i så fall det om dagens socialdemokrati???

  SvaraRadera
 3. En av talskrivarna torde vara Bilderberggruppen, så vitt jag kan förstå

  SvaraRadera
 4. Fortsatt kollektiv förnekelse att rådande samhällsordning (kultur + system = marknadsvillkor) genererar alla de slag av problem och förstörelse har följdriktigt även lett till att allt fler nynazister, likt fula svulster, dyker upp såsom ett symtom på att allvarlig sjukdom råder i det inre av samhällskroppen.


  GOOGLE: FÖRBISEDD UTVECKLINGSVÄG - RealMeal ecoway Sweden

  SvaraRadera
 5. Birger: pultron
  feg stackare, kujon, fegis, kruka, ynkrygg, hare, mes, krake

  Jag trodde att ordet betydde någon
  som anpassade sig såsom omständiheterna krävde, men
  hur gruvligt fel jag än en gång
  har tagit.
  Birger är en av de modigaste och
  mest självständigt tänkande
  människor som jag har stött på.

  Birger Schlaug, Förlåt!

  Roland Lidén  SvaraRadera
 6. Var kommer alla nazister ifrån? Dom bara hoppar fram ur hål i jorden? Borde inte klockringningen sätta igång så fort (m) har sin "dag i dalen" & varje gång (s) med liderlig glöd säger sig vilja samregera över blockgränserna med rejäla borgare, sådana man kan prata med som gamla polare? Provocerande med "fina folket" som står mot nazismen, när så många ur just "fina folket" närmast odlat blågula nazister i drivhus genom den "ansvarsfulla politik" som tydligen resulterat i 40-talets klasskillnader på nytt & där slutstationen tydligen är 1800-talets cylinderhatts-värld.

  SvaraRadera
 7. Varför ringer inte kyrkan när kommunister talar? Vissa massmord är mer okej än andra?

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.