tisdag 4 februari 2014

Ur riksdagsgruppens internpost: Vem vill pussa Siliva på handen?

Ragnhild Pohanka, Birger, Åsa Domeij, Per Gahrton och Eva Goës laddar inte för kungamiddag.
Har fått tillgång till det mesta av mina interna mejl till riksdagsgruppen under de år det begav sig. Här ett mejl till riksdagsgruppen den 16 april 1996:
I tidplanen står det att det är operaföreställning vid kungamiddagen. Eftersom jag tackat nej till allt annat firande av monarken så tackade jag ja (denna gång) pga just operan.

Nu visar det sig att det är töntarnas parad med operett i över två timmar. Jag står inte ut.

Därmed kan ev någon med sambo eller liknande få min plats, tror jag, på någon sorts hedersläktare eller så med kungligt tilltugg och puss på Silvias hand. Den som vill kan säga till så kan vi pröva.

Birger.

8 kommentarer:

 1. Lustigt hur mycket politik och värderingar och förhållningssätt man kan läsa ut mellan raderna!
  L.

  SvaraRadera
 2. Vågade ni vars så öppenhjärtliga på den tiden...? Skulle man våga det idag, eller är formalia strängare?

  SvaraRadera
 3. Ställde någon upp?
  Åke F

  SvaraRadera
 4. En som var med...tis feb. 04, 03:46:00 em

  Det vill jag minnas att det gjorde...

  SvaraRadera
 5. Monarkin är väl bra. Varför måste vi ha demokrati hela vägen, räcker det inte med den som är?

  Förresten, är det inte dags att ompröva demokratin i sin helhet?
  Titta t.ex. på Tailand. Där anser sig de pålästa tio procenten av befolkningen vara dikterade av de okunniga nittio procenten. Undra då på att de pålästa vill stoppa valet.

  Men antag, att de "okunniga" anser sig begripa mer än vad de "kunniga" tror?
  Och dessutom har känsla för social utjämning. Har de då inte rätt att delta i valet?

  Jo, det har de verkligen!

  Gt
  (som f.ö. är republikan)

  SvaraRadera
 6. Det hela är mycket besynnerligt... Vem gick på kungamiddagen med anledning av monarkens 50-årsdag? Det sägs att ingen ville gå... en uppgift på att jag och min fru tvingades gå likt förbaskat har dykt upp... något sorts majoritetsbeslut i så fall... kanske... vare sig jag eller hustrun har något minne av detta... antingen har vi förträngt det eller också tittade jag kanske in och försvann med vändande post... Operetten som vi skulle ha plågats med lär ha varit Läderlappen... minnet skakar i sina grundvalar... har inget minne av att jag sett den som operett... om det finns någon grön filur som vill kännas vid att hen gick i mitt ställe ombedes denna att höra av sig...

  SvaraRadera
 7. Att delta i en kungamiddag är väl så pass stort, att inte ens den mest glömska lär glömma den upplevelsen.

  SvaraRadera
 8. Jodå, jag har gått på kungamiddag vid några tillfällen, och åtminstone en gång klampat fram över det osynliga strecket och talat med kungen och hans ättlingar till förskräckta damers förvåning. (Det osynliga strecket återfinns i den sal där man befinner sig efter middagen, strecket delar upp salen i i två delar, i den enda delen befinner sig de kungliga, i den andra delen övriga. Kungligheterna meddelar någon lakej vilka de vill tala med. Lakejen, eller om det är ståthållare eller stråtrövare eller nåt, hämtar den berörda som ledsagas över det osynliga strecket...) I samband med det på bloggen nämnda operettkalaset lär det förekommit såväl buffé som (i pausen) smågodis och lämplig dryck, enligt trovärdiga källor. Källorna som hör av sig är av såväl grön som blå och röd färg. Trevligt att så många läser min blogg... och engagerar sig i detta mysterium.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.