tisdag 18 februari 2014

Piruetternas år

Med anledning av Stefan Löfvens vallöfte (vi sossar är emot jobbskatteavdragen men lovar att behålla dem) och Fredrik Reinfeldts/Anders Borgs senaste piruett på hal is (vårt mål är sänkta skatter men vi lovar att höja dem) så kan man nog dra en del jämförelser med OS.

Var fjärde år är det Sommar-OS där idrottare skuttar högt eller långt eller gör piruetter på barr eller på väg ner i plurret. Skutten och piruetterna bedöms och får poäng. Det koras vinnare.

Var fjärde år är det Vinter-OS där deltagare hoppar och gör piruetter med skidor eller skridskor under fötterna. Bästa uppvisning ger poäng.

Var fjärde år är det val i Sverige och deltagare i röda, blå, gröna och blandfärgade trikåer äntrar scenen och gör piruetter och krumbukter - och hoppas vinna poäng för sina utspel, som står som pinnar i backen. Allt för att få inneha titeln som bästa krumbuktare de närmaste fyra åren. Då är det dags igen... Ny piruetter, nya krumbukter.

7 kommentarer:

 1. Enligt SVT gjordes en undersökning om väljare minns vilket parti de röstade på i förra valet. Skrämmande nog var det en hög andel som inte minns detta. Med tanke på det är det inte mycket att hoppas på.
  Zeth

  SvaraRadera
 2. På tal om piruetter. Hur kan SVT sända programmet Husdrömmar, utan att ha någon diskussion eller visa någon annan verklighet, än familjer som bygger 250 – 350 kvm stora hus för 9 – 12 miljoner med privata pooler? Verkar vara en ny trend att barnen ska ha en egen våning så att de inte stör föräldrarna… Redan när de är så små som 2 år! Borde inte Radionämnden tycka att detta måste uppvägas med program om romer som bygger nya kåkstäder i våra städer, 35-åringar som tvingas bo hemma eller i kappsäck på olika kompisars soffor? Eller varför inte visa Stefan Jarls Godheten efter varje program? Att det går att ändra i programtablåerna visade SVT senast i veckan när program om Alice Babs togs in med kort varsel.
  Jag började se ett program från Lund om ett ”nollenergihus” och det var intressant, men övriga program har fått mig att undra vilken amerikansk mardröm vi är på väg mot.
  I Kalmar talade Christer Sanne mycket intressant om hur ohållbart det är att vi bor större och större.

  SvaraRadera
 3. Neoliberal Agendatis feb. 18, 11:09:00 fm

  Visst är det som du beskriver, men så länge folk röstar på partier som gör piruetter så kommer de fortsätta att göra piruetter.

  Lätt att anklaga partiledarna, men var är det egna ansvaret? Det är ju där förändringen måste komma.

  SvaraRadera

 4. Den riktigt stora piruetten kommer efter valet när S och M faller i varandras armar för att rädda Sverige, som det kommer att heta, när det är varandra de menar...

  Alf Johansson

  SvaraRadera
 5. (s) jätte-ambitioner att skaffa fram europas lägsta arbetslöshet samtidigt som det enda konkreta ang. just arbetslöshet man pratar om är praktikplats-garanti för arbetslös ungdom känns "gedigna". Och samma partis planer att förvandla landets gymnasieskolor till ungdomsfängelser (där grundläggande rättigheter som socialbidrag avskaffas om ungdomen "inte lyder") kanske leder till att man tilldelas någon slags fascist-pokal som hyllar repressiva ansträngningar?

  SvaraRadera
 6. Fina liknelser, och så sant så sant, men piruetter, Birger, gör man inte på en barr, däremot i fristående eller på en bom (tänker en gammal gymnast)...

  SvaraRadera
 7. Apropå ingenting herr Schlaug. Vad tror du om chemtrails och HAARP i Sverige?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.