fredag 21 februari 2014

Nyhetspanelen, sopor och Osten

Jaha, på väg till Nyhetspanelen igen. Blir säkert kul ämnen. Det händer ju en del. Alexander Bard har t ex - ackompanjerat av pubertala verbala spyor - lämnat Centern. Kan säkert leda till att nedgången för Centern hejdas. Annat som kanske blir aktuellt: Skoldebatten rör sig i irrgångarna, moderaterna vill höja skatter och snart är det vår. 

Ikväll pratar jag med Susanne Osten i En bok, en författare i Kunskapskanalen. Sänds 19.00 i det nya formatet (som inte uppskattas av alla). Häromdagen pratade jag förresten om sopor i samma kanal och samma programserie här på nätet.

8 kommentarer:

 1. Missade. Men gissar att ni förbisåg veckans viktigaste inrikesfråga: "Historisk framgång när sexuella handlingar mot djur förbjuds"

  Det var ta mig f-n på tiden att Sverige står upp för civiliserat beteende i denna fråga.

  http://newsletter.paloma.se/webversion/default.aspx?cid=1178&mid=213326&emailkey=8344ec2d-06c7-4f34-b6c0-11e1cdfa8325

  AK

  SvaraRadera
 2. Många frågor och för kort tid. Kanske gör det att viktigare frågor kommer i skymundan.

  Ekot idag, Anställda som jobbar nära underhållsverksamheten känner stor oro och frustration för att inga lyssnar,

  "Flera banor borde utmattningssjukskrivas en tid. Då kan vi i lugn och ro ge dem den vård de behöver. Det är märkligt att vi tillåter ökad tågtrafik på banor som inte pallar för trafiktrycket."

  Majoriteten av folket vill förbjuda vinster i välfärden. Frågan om vinster i välfärden spänner över nästan allt.

  Avregleringen av järnvägen är en viktig "inrikesfråga". Vad händer när vinst är drivkraften. Det verkar som det krävs en stor tågolycka innan majoriteten reagerar.

  SvaraRadera
 3. AK, jodå, lagen är bra. Men i sak förändras mycket lite. Tidelagsförbudet försvann av bara farten när man tog bort lagen som förbjöd sexuella relationer mellan homosexuella. Det ingick i samma lag. Alla utgick från att sex med djur inte förekom. Salig djurskyddsmyndighet utredda innan nedläggning. Två tidelag per år hade anmälts. Övriga könsrelaterade anmälningar, åtta per år, bestod av misshandel i form av knivskärning av djurs könsdelar, och var redan förstås förbjudet i lag. Lähen är bra, men knappas av den arten att det föranleder större debatt. Kan man sätta dit nån varje år är det bra, men mer än så är det inte. Om nu inte lagen triggar sjuka hjärnor...

  SvaraRadera
 4. "Lähen är bra, men knappas av den arten att det föranleder större debatt. Kan man sätta dit nån varje år är det bra, men mer än så är det inte." Lagars normerande betydelse, dess påverkan på våra värderingar har ju ett mkt stort egenvärde. I detta fall hur vi ser på liv, utöver vårt eget och vår arts. Och den diskussionen om någon saknas i den offentliga plånboksdebatten.
  AK

  SvaraRadera
 5. Johan Ehrenberg skriver om framtiden som är nutid: http://www.etc.se/ledare/tar-robotarna-ditt-jobb

  SvaraRadera
 6. Satt på en handelshögskola och diskuterade högt och lågt idag. Mest politik, bland annat var din gamla kollega Lage Rahm med runt bordet Birger Schlaug. Men det var jag som fick "försvara" dig när det kom upp att du röstar vänster.
  Så vad säger detta, till och med dina gamla kolleger verka tro att det är du som bytt ståndpunkt och inte dem.

  SvaraRadera
 7. Hur kommer det sig att Birger får vara med i tv/radio men andra ställer man utanför?

  SvaraRadera
 8. Det säger förmodligen att människan är en troende varelse tills hen inte längre tror utan vet. Minst verkar vi veta om oss själva. Betydligt mer tror vi oss veta om andra.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.