fredag 31 januari 2014

LRF, läsplattor, elak stiftelse och dumma fransmän

Jaha, dags igen. Nyhetspanelen. Frukost i hotellet med böcker överallt. Ämnen lär väl bli nåt om LRF:s utdelning av hamburgare utanför skolan i Nyköping där man hade vegetarisk dag. Företrädare för bondekooperationen meddelar att tjejer blir snygga om de äter kött. Man blir uppenbarligen inte klok av att käka kött i alla fall. Lär bli nåt OS och nåt om att göra sig en hacka på att lägga ut domar på nätet.

Många är de som länge velat göra en hacka på att få oss att käka piller med antioxidanter som skall ge oss långa, friska och hurtiga liv. Problemet är att man får fart på cancern också. Det sistnämnda är det färskaste budskapet. Snabbt rensas reklam och hemsidor från de som vill flytta våra pengar till sina egna fickor genom att kränga piller.

Pillren såldes bland annat för att motverkar fria radikaler som jävlas med oss. De säljs som bra mot effekter av stress och strålning.

Apropå strålning och kunskap. I Sverige plockar vi in läsplattor och sladdlösa nätverk i varenda skola och förskola. I Frankrike, där man förmår läsa forskningsrapporter på ett något mer vidsynt sätt än i Sverige, har man beslutat att göra tvärtom.  Reklam för surfplattor riktad till barn under 14 år förbjuds, liksom användning av wifi på dagis för barn under 3 år. Wifi i skolan ska dessutom stängas av när det inte aktivt används. I den svenska normen är man korkad om man läser forskningsrapporter med innehåll som rispar på offentligt värnade sanningar.

Det är lustigt. Eller snarare olustigt. I Sverige springer vi i flock. Kallas visst modernitet... Här skriver dumma fransmän i Le monde, och här finns ett pressmeddelande från den elaka Strålskyddsstiftelsen.

PS!
Vi är några tycken som LRF nog inte gillar eftersom vi skrivit några debattartiklar på temat: varannan vegetarisk. Om hur bra det är att skolor vågar gå före i en tid när köttkonsumtionen ökar i en takt som aldrig förr. Trots klimatproblem.15 kommentarer:

 1. Det brukar sägas att många är oroliga för klimatet. Mot bakgrund av en allt större köttkonsumtion, allt fler flygresor och fortsatt stort bilåkande är detta svårt att förstå. Det finns ingen koppling mellan eget beteende och klimatkrisen, tydligen.

  SvaraRadera

 2. Allt tal om kriser har utvecklats till ett kommersiellt jippo. Desto mer krissnack desto mer av diverse sväljbart stoppar folk i sig i form av tröstätande.

  All annan kriskommersialism inte att förglömma...

  Alf Johansson

  SvaraRadera
 3. Frankrike?
  Tog ni upp den skrämmande antisemitiska demonstrationen där?
  Grekland, Ukraina, Frankrike...

  SvaraRadera
 4. Fred, tyvärr inte. Centern tog tid...

  SvaraRadera
 5. Är Lööf betald av partiets diametrala motsats ( V ) månne för att utgöra en kvarnsten rund C-halsen?

  Gt

  SvaraRadera
 6. "runt" ska det heta förstås.

  SvaraRadera
 7. Ett boktips "Född fördömd"
  "ROMERNA-ETT EUROPEISKT DILEMMA"

  Om alltmer växande antiziganism.

  SvaraRadera
 8. Det gick ju inte att låta bli...
  Skånske Arne & Jonny Spöge - Veckans visa - LRF, kött och vackra människor:
  http://youtu.be/fjMiZLc6lPc

  SvaraRadera
 9. Ju färre röster Centern har, desto mer tid de får - konstigt.

  SvaraRadera
 10. Slitna skolor men med läsplattor.

  SvaraRadera
 11. Egentligen inte, Fred, det är värt några runor att ett av de riktigt gamla partierna är på väg ut ur riksdagen. Det gick inte att göra om partiet från ett socialt engagerat småfolksparti till Stureplanfixerat.

  SvaraRadera
 12. Strålskyddsstiftelsen (SSS) är jätteviktigt att känna till och helst stödja. SSS och Vågbrytaren www.vagbrytaren.org är våra instrument för att påverka myndigheter och politiker. Ju fler vi blir inom denna rörelse, desto mer tvingas lagstiftarna ta hänsyn till folkviljan.

  Gt

  SvaraRadera
 13. I Sverige springer man efter den stora kompisen i väst, USA kallad. Värst är att svenska språket också håller på att försvinna men det vill ju alla svenskar fast de kan inte ens engelska bra.
  [Råkade se det senaste "på spåret" där man kände till alla dataspel men inte fisknamn på engelska. (Bara en deltagare klarare alla fisknamn.)]
  Att alltid vara uppkopplad eller ha sin lilla hård-nalle på gång; är det livet det?
  Och varför bloggar man eller twittar eller vad allt det finns, eller håller på att skriva på nån främmandes blogg? Vad har jag för Birger Schlaug och hans åsikter att göra överhuvudtaget?

  Jag skulle vilja uppleva den dagen då alla satelliter, som cirkulerar runt våran planet, kollapsar.

  SvaraRadera
 14. Anonym, du kan ju föregå med gott exempel och koppla ner dig.Enkelt gjort. Dra ur modemet.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.