fredag 20 september 2013

Waldersten - hur känns det att vara kult?


Tre VM-guld har han tagit hem. Och i oktober har han chansen att vinna Svenska Fotografers fotobokspris för sin bok Walderstens Instagram

Om den skall vi tala ikväll. Till exempel det här med att vara pessimist och skriva på gammal skrivmaskin. Kunskapskanalen 19.00.

För övrigt vill jag också veta vad Jesper Waldersten och Jacues Cousteau har gemensamt och hur det känns att vara kult. För kult är han, Waldersten. Grafiker är han också.

Grafiken idag är inte densamma som grafiken igår. Hur mycket påverkar egentligen själva tekniken vad man gör? Är det olika människosorter som blir grafiker under olika tidevarv? Skulle han själv kunna jobba som på da Vincis tid? Med träsnitt och kopparstick?

Så här har han sagt: "Bor man i stan kan man vaddera med ljud och nöjesliv. Här ute tvingas man vara mer ärlig, mår man dåligt så mår man jävligt dåligt". Detta kräver sin förklaring.

Liksom hur man kan vara så rolig när man verkar vara så sur.


Kunskapskanalen 19.00.
Repris 23.30 samt lördag 09.00.
Och här finns programmet på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.