lördag 14 september 2013

Vargar

Med anledningen av att gårdagens inlägg blev både välbesökt och väl kommenterat så får veckans mer surriga lördagsfundering ersättas av några tips. Kanske inte dumt om regnet kommer till helgen. Klicka på bilderna.

Samtal med Henrik Ekman om vargar:

Samtal med Per Jensen om hunden och dess ursprung vargen:


Och här är en betraktelse från 2010 som jag skrev i Svenska Rovdjursföreningens tidning Svenska Rovdjur. Klicka på bilden.


PS!
Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om varg och andra rovdjur i olika tidningar. Ni som suktar efter mer om varg kan t ex läsa en krönika som jag skrev 2010 i BT. Finns här.


4 kommentarer:

 1. Tillrättavisa mig gärna. Men vi betalar mycket pengar till EU. De lägger sig även i vår rovdjurspolitik. Vilket är bra. Djuren behöver en röst. Att rösten för djuren däribland vargen är svag här i Sverige är sorgligt. Vi skämmer ut oss när det gäller vargfrågan! Vi älskar snus mer än djur t.om. KD de som "värnar" om Guds skapelse gillar snus bättre än varg.

  Av vad jag förstått (kan vara fel) så finns det en EU standard för detta med rovdjursstängsel som med nästan allt annat. En maxgräns om fem joule... Efter det att frågan varit uppe hos näringsdepartementet så har Sverige försökt att få undantag. Kan bl.a. bero på att vi anser att vi bidrar med mycket pengar och vill ha något tillbaka.

  EU lägger sig även i hur våra betesmarker ska se ut? Hur många träd det ska finnas för att ens kunna kallas betesmark. Där kan man tala om "halvering" av skog. Kan de inte lägga sig i när det gäller ekonomiskt ansvar också? Om de är så behjärtansvärda när det gäller vargen menar jag.

  Tycker att frågor bör diskuteras mer på EU nivå eftersom EU numera är vår politik.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Att folktron i landet Rationell & Effektiv är så levande i politiken! Skogarna fyllda med "varulvar" som cirkulerar kring desperata nybyggares vagnborgar i Värmland? Kanske styrs ulvarna också av häxor som använder harar som medhjälpare för att göra livet surt för markägarna, vilkas vedermödor ju beskrivs så färgstarkt i medierna? (c) får väl utreda saken lagom till valet. Kanske ger det röster? Eller så slipper man ett onödigt borgarparti som håller på med galenskaper i strid mot vetenskap & förnuft.

  SvaraRadera
 3. Folktron i USA är den annorlunda? Dick Cheney vice president var den som helst skulle läsa boken. Översatt och spridd till USA skulle den rucka på 200 års amerikansk tradition var författarens förhoppning.

  SvaraRadera
 4. http://www.youtube.com/watch?v=dS56CHIktbg

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.