lördag 21 september 2013

Smiter iväg från bloggen...

Borde bli en halvflummig lördagskrönika, men viken ligger stilla, sensommaren är dov, dimman lättar så jag inser att jag borde dra ut med kajaken och letar efter lom, häger och korna som brukar knalla ner till vattnet för att dricka. Vi brukar ha några goda samtal om livet ett par gånger varje år...

Smiter således undan med en länk till gårdagens tevejox: Nyhetspanelen om skum minister och skum regeringsombildning och skum budget som skall få oss att konsumera mer för att hålla igång hjulen.

9 kommentarer:

 1. Förutom det Birger tar upp satt en professor i statsvetenskap i teveprogrammet Debatt och uppmanade oss att "arbeta mer för att överleva". Gällde även skolbarnen.

  Christer

  SvaraRadera
 2. Korna vid stranden kommenterar säkert dina påståenden mera uppkäftigt
  än alla kommentatorerna, som knallar ner till bloggen, bara för att spegla sig.
  Unna dig bloggfri dag lite oftare, och du blir troligen ännu rikare.
  BB

  SvaraRadera
 3. Korna sa: "Hej! Kolla www.djurensratt.se"

  SvaraRadera
 4. En bra insats igår!

  SvaraRadera
 5. BB Hur vet du vilka motiv andra har när de kommenterar på bloggen?
  Brukar du spegla dig ofta?

  SvaraRadera
 6. När jag skådar positiva uppenbarelser, t.ex. kärleksfulla handlingar och naturens skönhet, har jag väl svårt att kalla mig ateist.

  När jag däremot skådar elände, t.ex. hatet och krigets fasor, så är det nog lättare att heta så.

  Eller så kan jag bara kalla mig "icke troende". Detta för att markera att jag inte tror på någon religion, ej heller på ateismen.

  Båda synsätten verkar vara styrda av tidsandan. Men ändå, bortom alla sådana tankar kan det ju finnas en högre mening. Med vår tids krav på belägg, kan väl ingetdera bevisas. Annat än inom det egna tankelivet.

  Gt

  SvaraRadera
 7. Bra rutet i soffan!

  SvaraRadera
 8. Nja, tycker nog mest att det var skumt "tevejox". Tove Lifvendahl tycker att den enorma reaktionen är väldigt svenskt. Vi "svenskar" reagerar väl inte mer än andra. Snarare är det ett problem att vi oftast likt andra inte reagerar alls. Reagerar även på att det nämns som "för den som gillar inrikespolitik." Inrikespolitiken blir mer och mer även utrikespolitik. Väldigt ofta så skiljer man på inrikespolitik och utrikespolitik. Som om vi är en liten isolerad ö. Så byten av ministrar är knappast enbart inrikespolitik längre.

  Vi är varken sämre eller bättre än andra. Vi är heller inte mer konspiratoriska.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. http://rod.se/h%C3%A5rd-allianskritik-mot-gunilla-carlsson

  Riksdag och departement.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.