tisdag 3 september 2013

Mycket strul inför Obamabesöket....

Tolvtusen poliser,  E4:an tilltäppt, Stockholm avspärrat, tågtrafik avstängd, sjukhus i beredskap. Hade det inte varit mer praktiskt med en videokonferens?

Förresten har Obama säkert fått full information om vad Reinfeldt och Bildt säger, tänker, käkat till frukost och har för nivå på sexlivet.Yes, he scan. Eller också inte. Han kanske anser att Bildt och Co är alltför små hundar... (Medium size dog with big dog attitude, hette det i en amerikansk rapport.)

Med tanke på regeringens intresse av att kränga JAS-plan till Brasilien så kan ju ett tips vara att ta upp frågan om varför USA avlyssnat Brasiliens president Dilma Rousseff. Hon anses tydligen vara en tillräckligt stor hund.

Mer om besöket: Respektlöst mot Obama och Obama leker Bush.

15 kommentarer:

 1. Varför har man inte videokonferenser? Tekniken finns?

  SvaraRadera
 2. Neoliberal Agendatis sep. 03, 09:04:00 fm

  Varför åkte svenska kungar på Eriksgata?

  SvaraRadera
 3. Sin hund klappar man sin älskade smeker man. Han är nog här för att klappa och tacka Sverige för att de är värst i klassen inom EU. Hundar små och stora brukar gilla korv. Reinfeldt skryter ofta och gärna om sin korvgryta. Enkel arbetarmat. Men har uttalat att han inte tänker bjuda på den. Han kan nog t.om. få en liten smekning för det, plus en extra klapp för att han förstår sin storlek och plats. Sitt, ligg.
  Min dräng har också en dräng. Vem/vilkas dräng är Obama?
  Något att fundera över när han tas emot som allsmäktig.

  SvaraRadera
 4. Zbigniew Brzezinski är ett välkänt namn i maktens korridorer. Han har bland annat varit rådgivare åt den förra amerikanska presidenten Jimmy Carter och var även med och startade upp tankesmedjan Trilaterala kommisionen tillsammans med bland annat Henry Kissinger och bankmannen David Rockefeller. Bland annat Carl Bildt, Peter Wallenberg och Urban Ahlin är några av svenskarna som är med i Trilaterala kommisionen.

  I en intervju med den tyska mediakanalen Deutsche Welle får Zbigniew Brzezinski frågan om han tror att president Barack Obamas administration har en utarbetad strategi för Syrien och konsekvenserna för militära insatser. Han svarade så här: – Om den gör det är en mycket väl bevarad hemlighet.

  Zbigniew Brzezinski poängterar dock att en militär insats mot Syriens regering som bestraffning, för att de blivit anklagade för att ha utfört den kemiska attacken i Damaskus härom veckan, inte är önskvärt om det inte finns någon uttänkt strategi bakom aktionen.

  – Problemet i ett nötskal är att frågan är större än bara Syrien och ska inte ses som en enskilt syriskt problem. För det andra måste motåtgärderna, för ett moraliskt övertramp som kemvapenattacken, vara en del av ett större åtagande där strategiska mål är i åtanke, inte bara bestraffande.

  SvaraRadera
 5. Den brittiska regeringen sålde nervgaskemikalier till Syrien tio månader efter att inbördeskriget i Syrien hade brutit ut, avslöjar Sunday Mail.

  Storbritannien tillät företag att sälja kaliumfluorid och natriumfluorid till Syrien. Kemikalierna kan enligt Sunday Mail användas för att tillverka den dödliga nervgasen sarin. Försäljningen inleddes i januari 2012 och fortsatte i ytterligare sex månader innan EU satte in sanktioner mot den syriska regeringen och presidenten Bashar al-Assad.

  Storbritanniens premiärminister David Cameron pressas nu hårt av flera politiker och organisationer som kräver en förklaring till varför Storbritannien förde in kemikalier i det syriska inbördeskriget.

  – Riksdagsledamöterna kommer bli rasande när de insett att den brittiska regeringen har tillåtit försäljningen av kemikalier till Syrien. … Vad i helvete gjorde de när de beviljade det här egentligen, sade Labourpolitikern Thomas Docherty enligt Sunday Mail.

  Under fredagen röstade det brittiska underhuset nej till att Storbritannien skulle delta i en bombning av Syrien, för att straffa landets president Bashar al-Assad som man misstänker ha legat bakom en kemvapenattack i Damaskus som krävde hundratals liv. Syriens regering och Ryssland har anklagat rebellerna för att ligga bakom attacken.

  SvaraRadera
 6. Kritiken mot Cameron visar att hur hysterisk man (Cameron) är så finns det andra som kan vara ännu mer hysteriska.

  Natriumfluorid används t.ex. i tandkräm. Visst finns det en ganska utbredd skräck för detta gift, men för att få bort det måste man nog bomba betydligt fler regeringar än Syriens...

  SvaraRadera
 7. Ja, varför inte videokonferens?

  SvaraRadera
 8. Varför resa över huvudtaget? Varför ställer inte du Birger som krav att SVT slutar bjuda in gäster till morgonsoffan utan debatten får skötas genom videosamtal?

  SvaraRadera
 9. Om jag skulle vore Bildt skulle jag röja lite i källaringången
  så att Obama kom sig fram den vägen!

  Det lidande som Obama och hans pådrivare och Bildt och Reinfeldt
  och deras medlöpare åsamkar jorden är vansinnigt och irreversibelt!

  Jag vill inte börja ge exempel, efter som en sådan lista skulle
  bli väldigt lång och även ge den med cyniska ögon mardrömmar!!!

  SvaraRadera
 10. Om jag vore Carl Bildt skulle jag röja lite i
  källaringången så att Obama kom sig fram den vägen!
  Och varför inte fråga, hur man kunde destabilisera Libyen och sedan
  få Jan Eliasson och FN att stödja avskaffandet av Libyens egen valuta!
  Det är trolleri på allra högsta nivå!

  SvaraRadera
 11. Uppenbarligen kan andra ledare komma och åka utan något större buller och bång. Men när Världens kejsare dyker upp så måste det göras med största möjliga påverkan så att folket imponeras av att lilla Sverige får besök av den store. Annars skulle de lika gärna kunna ha mötts på Åreskutans topp om de nu inte kan prata på telefon. Definitivt mer lättförsvarat och mindre inverkan för "vanligt" folk.

  Och här tror jag faktiskt att man misstagits sig om imponansfaktorn för folket. Att det är ett spel för galleriet inser nog de flesta, en löjlig teateruppvisning.

  Jag tror inte att den amerikanska svulstigheten går hem i Sverige. Ingen jag talat med tycker att annat än att det är helt bisarrt och helt onödigt. Det här är helt enkelt ett misstag av både Obama och regeringen.

  De enda som är imponerade verkar vara media.

  SvaraRadera
 12. Anonym 04:43 - du verkar inte ha så mycket humor eller så... Presidentbesök som det här är inte till för talets skull utan för symbolikens skull. Det fattar jag också - vilket gör att jag är lagom imponerad av detta besök som görs för att Obama skall slippa att i Moskva uppträda som president som presiderar i ett land där den som försvarar demokratins kärna riskerar att få dödsstraff - och att Putin (sic!) framstår som räddare av den som försvarar demokratins kärna... Inte kul för Obama.

  Vad gäller mina egna tågresor till Stockholm innebär de vare sig avstängning av E4 eller av tågtrafik, vilket om möjligt kan vara en förmildrande omständighet... Ynkligt lite med koldioxidutsläpp blir det också...:-)

  SvaraRadera
 13. Nyss hemkommen från körsång tänker jag att denna först borde sjungas av den som är på väg att sätta på sig internationell eller nationell storhetsvansinneskostym:

  https://m.youtube.com/watch?v=twmjADjrNhM

  AK

  SvaraRadera
 14. En art har hamnat i en situation där den är på väg att fördärva sin hemplanet.
  En korkad gäst, Obama är på väg mot Sverige för att avtala om planer som utgör en
  del av de planer som med ekonomisk nödvändighet utgör slutet på vår civilisation
  och fruktansvärda katastrofer för Jorden, vårt enda hem i Universum!

  SvaraRadera
 15. Sverige är inte suverän stat!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.