tisdag 17 september 2013

BT sept 2013

"Även dagens MP-ledning verkar inriktad på att bilda regering med S. Det komiska är att ju närmare man står Löfven, ju närmare står man också Alliansen. Vilket öppnar för möjligheter att regeringsförhandla också med Fredrik Reinfeldt efter valet."

Så skriver jag i månadens BT-krönika. Hur jag kommer fram till det kan studeras, analyseras och hårdkritiseras efter läsning av hela krönikan som finns här.

17 kommentarer:

 1. Birger Schlaug du skriver "Men det må erkännas mitt förstånd är begränsat." Ödmjukt och det är bra.
  Men nog har du skrivit så pass mycket att vissa samband kan dras? Även om alla inte håller med om allt. Allas sambandscentraler kan väl inte vara helt ur funktion?

  Håller inte med Adaktusson i mycket när det gäller EU! MEN när han anser "Ta EU närmare medborgarna" så måste jag ödmjukt erkänna att han har rätt. Ungdomarna i partiet verkar kräva det. Även om de är övervägande positiva så ser de brister. Det är ju ungdomarna som är den närmaste framtiden. Så alla ungdomsförbund bör kräva just det. "Ta EU närmare medborgarna."

  Det vore väl konstigt om inte EU:s politik som är vår politik inte färgar av sig på alla partier. Denna förvillande likhet som partierna visar förbryllar.

  Det är dags att utreda vad slags politik som ens går att utföra. Vad våra politiker har rätt att besluta om vad och som har lämnats över. Det är inte meningen att människor ska behöva agera privatdetektiver och läsa utländsk press om hur det fungerar. Även om vi bör söka själva, så "är" vi folket politikernas uppdragsgivare. Därför så behöver vi börja med att bete oss som uppdragsgivare. Politiker och media upplys oss och er själva om vår politik. I varje sakfråga. Jobben t.ex. hur är direktiven från EU. Hur påverkar den ekonomiska krisen politikernas vilja till att sätta löner. När anser man inom EU att vi bör gå i pension osv.
  Är vi med i EU eller inte? En bra början vore att utreda denna fråga.
  Enligt Bildt så är EU vår politik.
  Löfven och Reinfeldt kan tjafsa vidare om jobben. Läste att en EU kommissionär vill flagga på halvstång för vissa länder. Men inte för Sverige. Ännu...

  Så heja Adaktusson och alla andra som vill försöka...


  Tack Birger Schlaug för din blogg. Må allas våra hjärnor (sambandscentraler) bli lite mindre förvirrade i framtiden.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. "Den brittiska hjälporganisationen Oxfam slår larm om att EU:s åtstramningspolitik kan leda till att ytterligare 25 miljoner hamnar i fattigdom till 2025.
  Det skulle innebära att människor som kan ligga i riskzonen för fattigdom uppgår till totalt 146 miljoner i Europa, vilket är över en fjärdedel av befolkningen, skriver Oxfam i ett pressmeddelande.
  De länder som ligger i farozonen är: Belgien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Island, Irland, Italien, Holland, Norge, Portugal och Storbritannien.
  Ländernas ekonomiska klyftorna bli lika stora som i Sydsudan och Paraguay, menar Oxfam.
  – Europas hantering av den ekonomiska krisen hotar att föra de sociala rättigheterna flera decennier bakåt i tiden, säger chefen för Oxfams EU-kontor Natalia Alonso, och menar att åtstramningsprogrammen av EU har demonterat de mekanismer som minskar ojämlikhet och möjliggör rättvis tillväxt."


  SvaraRadera
 3. Hjärtat med en blå resp. röd halva är en bra symbol för likheten mellam M och S (MoS). Man vad föreställer de vita klumparna?

  Gt

  SvaraRadera
 4. "Men vad..." ska det vara.

  Gt

  SvaraRadera
 5. Socialdemokratin är som alla gamla tempelbyggnader runtom i landet.
  De har kostat blod, svett och tårar att skrytsamt uppföra. De hyser inventarier
  av gammaldags tveksamt värde, men kostar ändå "skjortan" i underhåll.
  Ingen vill komma och lyssna till det efterblivna budskapet, och de gamla skrifterna
  tillåter inte nyorientering.
  Några gamlingar som inte orkar gå därifrån sitter kvar och lyssnar sömnaktigt
  på den bandade väckelserörelsen från fornstora dar.

  Bra analys av Birger idag. Tänk om han vågade analysera vargfrågan lika objektivt.

  /Bonden Berta

  SvaraRadera
 6. Kan vara fel. Det är möjligt att jag helt missförstår dig. Men jag undrar om du Birger Schlaug inte vill hårdkritiseras? Tänk själva? Samt att vi alla individer tillsammans behöver analysera världsläget. Inte bara S och moderaternas delade hjärtan där alla partier verkar ingå mer eller mindre.

  "Hur jag kommer fram till detta kan analyseras och hårdkritiseras..."

  Sara Skyttedal "Adaktusson måste våga diskutera även nackdelar med EU."

  "Tidigare har det funnits en attityd av att beskylla de som diskuterar alla EU:s sidor -även de negativa- för att spä på EU skepsisen och i slutänden hota det svenska medlemskapet i unionen. En sådan kritik har riktats även mot oss unga kristdemokrater från röster inom vårt parti."

  Alltså hot? från vuxna kanske partiledningen?

  Man kan ju undra om hot är vanligare inom ett kristet parti? Eller om de unga hålls på mattan för att EU anpassas för evigt. I tron att EU är något som måste finnas för alltid. Det är ju märkligt för finns det inget före eller efter? Om allt sker nu så borde vi aktivt välja vägval i varje nu? Tänker på det du skrivit tidigare om en folkomröstning. Innan den sker behöver vi mer upplysning? NU?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Försöker mig på att analysera de vita klumparna. Min tanke säger de andra partierna som klumpar ihop sig "i mitten." Sedan så tänker jag de EU anpassades delade hjärta.
  En gemensam ringdans runt EU.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Entledigad finare ord för avsatt...

  Det märkliga är att Gunilla Carlsson i Ekots lördagsintervju säger att budgetstödet bör gå genom EU istället. Men EU har ju ingen bra kontroll på biståndet. Där har ju vi bättre ordning säger Désirée Pethrus KD.

  Bra om det går behåll den ordningen då.


  SvaraRadera
 9. Dä va först då, när vi bestämde oss för att skapa
  Jorden första Kultur i Nutid, som lever på ett sådant
  sätt som gör att andra kulturer kan leva på ett sådant
  sätt som gör att Framtiden kan bli möjlig som Vi
  överhuvudtaget förstod någonting! Några frågor?

  Mvh Roland

  SvaraRadera
 10. I brist på en äkta vilja att förändra och förbättra borde Löfven anlita Schlingmann att hitta på nån klatschig slogan.
  "Det nya moderatpartiet", eller nåt åt det hållet.

  SvaraRadera
 11. MoS är en förträfflig benämning på tvillingpartierna (låt vara att de inte är enäggs-).

  SvaraRadera
 12. Idag har det varit "roliga timmen"!
  De vita klumparna som Gt uppmärksammat har rört om i grytan? Eller har jag och Gt synfel?

  Mats Knutssons analys var rolig. Kungens tal fenomenalt roligt. Han glömde en hel generation nämligen ungdomsförbunden. Barn i lysande gröna västar är de på tur att ta över i politiken? Turerna kring Reinfeldts ministrar är roande. Löfvens uttalande kring ministrar kul...osv. osv. Vår käre Reinfeldt har anställt en ny arbetsmarknadsminister som har varit med i Livets Ord och undervisat i den abortkritiska organisationen ja till livet. Efter att han tidigare fått kritik för att göra allt för att bli osams med Sveriges kyrkfolk...

  Ser fram emot en eventuell analys av Birger Schlaug kring detta...?
  Du jag dristar mig till att säga du, även om jag inte känner dig. Vad menar du med de vita klumparna?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. 34 oeressmTänkte på Kissinger och på
  hans tankar om Angela Merkel.
  Insikten om att du kan få sota med
  ditt liv för dina synder, får aldrig dö!
  Tänkte på Kissinger! Tänkte på BannBullor!
  Tänkte på gamla fredlösa och på nygamla fredlösa!
  Tänkte även på Obama och på Bildt och på Reinfeldt!
  Som vi, allt mera kommer att likna, om vi inte ……

  SvaraRadera
 14. De vita klumparna verkar ställa till mest bekymmer idag. Egentligen menar jag ingenting med de där klumparna, ibland blir det bara som det blir, bilden är lånad, det enda jag lagt till är MoS.

  SvaraRadera
 15. Tack, ja lite bekymrad blev jag allt efter att precis ha genomgått en laseroperation (hål på näthinnan). Sotflagor och nu vita klumpar också. Som kvarstår. Du bekräftar ju nu klumparna.

  Ur din text. "Miljöpartiet tycks ha en strategi som är ganska lika sossarnas. Försiktighet, ligga lågt. Placera sig i det som idag har kommit att uppfattas som mitten."

  Vitt är ingen färg sägs det. Vita klumpar representerade för mig alla andra partier som klumpar ihop sig i mitten. Tror inte att det ibland blir bara som det blir. Eftersom jag inte tror på slumpen. MoS är egentligen de största vita klumparna? Förvillande lika? Märkligt då att folk envisas med att rösta på dem och att man dessutom kallar det för att folk är ombytliga. När de bollas/låter sig bollas mellan dem. Det finns så mycket vita "små klumpar." Som sliter i det tysta. En del vill dessutom att de ska bildas ännu fler vita små klumpar dvs fler nya partier.

  Spännande det där med slumpen! Vi får se vad slumpen gör nästa gång.

  Lisbeth  SvaraRadera
 16. Ha ha, Lisbeth, att ett så litet påpekande kan röra om så pass!

  Du nämner Ja till Livet (sökord), och därmed leds min tanke till de ofödda människorna. Så små var ju även vi en gång i tiden! Men laddade med energi. Kraft, som slog ut i full blom en vacker dag.

  Klumparna kan även symbolisera väljarströmmarna, som glider än hit, än dit. Du ser att de på röda hjärthalvan är en aning rosa. Men det är även de som flyter omkring på den blå sidan. Hur tolkar du det?

  Gt

  SvaraRadera
 17. Gt ;)

  Ska nog sluta här och nu med mina tolkningar för den här gången.
  Tycker ditt påpekande var bra.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.