söndag 25 augusti 2013

McDonald tror på Alliansen...

- Vi tror på Sveriges ungdomar, heter det i bio- och tevereklamen. Det är McDonalds som tror. Det tror så mycket på Sveriges ungdomar att de anställer dessa om dom slipper betala halva arbetsgivaravgiften.

Häromåret fick man 140 miljoner kronor i bidrag för att tro på svenska ungdom. Hade man inte trott på dem om man inte fått rabattbidrag från staten? Vilka hade man då anställt? 60+?

McDonald har redovisat en vinst på ungefär 30 miljarder dollar de senaste åren. Svenska staten har bidragit med 140 miljoner... Vem vet, kanske bidrog det när en McDonald anlitade en städfirma som betalade 37 kronor i timmen till de städare man utnyttjade. McDonald tror på hamburgare och alliansregering.

9 kommentarer:

 1. Här är en kul pärla från Prof Lars Syll: ”S beska budskap till ungdomen och om Magdalena Andersson´s utspel:
  http://larspsyll.wordpress.com/2013/08/24/s-beska-budskap-till-ungdomen/

  ”Hej! Mitt namn är Magdalena Andersson. Jag tycker om att åka längdskidor, långfärdsskridskor och att paddla kanot. Båda mina föräldrar vara akademiker och jag är gift med en professor i nationalekonomi. Jag tjänar 99000 i månaden och det har jag förtjänat. Jag gick direkt från gymnasiet till Handels. Det var jättetufft. Undervisning började redan tio på morgonen. Det var till och med tänkt att jag skulle doktorera där, men jag orkade inte skriva klart den där avhandlingen. Så jag åkte en vårtermin till Harvard istället. Här är min politik: “Varenda ung kvinna eller man ska få känna [ångest-] känslan av en klocka som ringer vid 6-tiden när det fortfarande är becksvart ute. De ska hälla i sig en kopp kaffe [ta sin cipralex] och traska iväg mot en arbetsplats eller ett lärosäte [eller ett plusjobb] som väntar på dem. Det kan kännas beskt – men vårt budskap till Sveriges ungdomar är enkelt: Vi står för en jobbigare morgon – men ett bättre liv.”

  SvaraRadera
 2. Stackars,stackars sosseAndersson som aldrig har fått möta verkligheten själv...

  SvaraRadera
 3. Hur mycket pengar har DU gett till dessa städare? Jag gissar att det är 37 kronor mindre varje timme än vad städfirman betalade. Har jag rätt?

  SvaraRadera
 4. @Birger: Raljrera kan man ju alltid. Komma tillrätta med ungas försörjningsproblem är dock svårare. Jag håller med om att ekonomiska gräddfiler och annan godtycklig särbehandling är en styggelse. Kvar står dock att McDonalds - i motsats till stora delar av övrig arbetsmarknad - erbjuder jobb till unga.
  MVH
  //Ingemar Gråsjö

  SvaraRadera
 5. "Vi tror på Sveriges ungdomar"
  Dvs. Vi tror att ungdomarna är mest lämpade att kränga onyttig mat. De har inte hunnit skaffa sig en massa prylar, hus och annat. Med låga löner och stressiga arbetsplatser får de en gräddfil till ohälsa i framtiden.

  SvaraRadera
 6. Ingemar Gråsjö: Det är enkelt att tro på den enklaste bilden, och låsa den enbart där. Det är längre tanke och handlingsväg till att se resultaten i förlängningen, av den förda "arbetslinjepolitiken". Men det kräver kanske att man vill se längre, än bara till kortaste vägen till arbete inom den enda "linjens villkor".
  Och vad som sker med människorna i den, i förlängningen.
  Mvh en anonym

  SvaraRadera
 7. "Vi tror på Sveriges ungdomar"
  och sedan så håvar vi in vinsten.
  Vi tror på det arbetande folkets gärning för Mc Donalds.

  SvaraRadera
 8. Hamburgerjätten McDonald’s har stängt igen alla sina restauranger i Bolivia. Detta sedan landets befolkning inte ansett att det är värt mödan att äta av McDonald’s ofta onyttiga utbud.

  Trots låga priser ansåg inte bolivianerna att det var tillräckligt gynnsamt att äta snabbmaten med hänsyn till hälsan. McDonald’s led stora förluster av detta och verksamheten i landet gick ekonomiskt back varje år i ett decennium. Efter att ha varit verksamma i Bolivia i 14 år kunde det omfattande nätverket som McDonald’s byggt upp ses kollapsa.
  McAnonym

  SvaraRadera
 9. Undrar vilka vänsterväljare som tror på (s) (eller om det nu är "(s)"?) efter beskedet om att borgarna med sina skattesänkar-fester skapat en verklighet som råder, och den verkligheten kan (s) inte ändra på! Borgarna ändrar friskt tidigare (s)-regeringars verklighet med sin skattepolitik...men (s) kan inte ändra borgarnas verklighet. Det är verkligen "fantastiska" besked. Är det så? Ja, tydligen? Nää? Jo.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.