måndag 26 augusti 2013

"Alla borde läsa den!"

Bibliotekstjänst recenserar:

"Detta är en viktig bok; ja, kanske viktigare än alla de ofta högst kvalificerade böcker som redan har skrivits i detta ämne. Alla borde läsa den!"

Kan köpas på t ex Bokus - här.  Eller signerad av Birger - här.

18 kommentarer:

 1. Läst. Poäng tagen. Nästa steg?

  SvaraRadera
 2. Det är en viktig bok!! Jag har läst den och blir glad att så många ändå är engagerade i ämnet. Har i övrigt så lite hopp om att någon förändring kan ske.

  Har själv blivit radikal: sålt bilen, äter knappt kött längre, cyklar överallt och kan inte längre jobba som ekonom i en vinstmaximerande företagsvärld. Skolar nu om mig, till lärare - detta bespottade yrke -, och hoppas hitta en väg som funkar.
  MEN lätt är det inte, det sociala trycket är tungt och stort.

  Pust, men yeah, yeah ändå liksom ;)

  SvaraRadera
 3. Planerade i helgen att jag ska försöka få mina 60 kollegor att läsa den i cirkelform. Som långdragen och marinerande personalutbildning.
  AK

  SvaraRadera
 4. Bra att den är skriven av tjugofyra röster. Då blir det svårare att avfärda den som vänster eller höger. Då borde alla kunna läsa den...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. En mycket bra bok!

  SvaraRadera
 6. Har också läst den - visade den för en ekonom inom akademin med både hög aktning och svansföring som sa "nej....men vad trevligt, kul med lite annorlunda böcker" Hjälp från den ofta insnöade akademiska världen skall man nog inte räkna med.

  SvaraRadera
 7. Boken är riktigt bra, hoppas kunna sprida den vidare till fler.

  SvaraRadera
 8. Läste förra veckan, lite motvilligt. Har tänkt några dagar. Har idag beslutat lägga om mitt liv. Tack.

  SvaraRadera
 9. Mycket intresserad Birger vad du, som lagt så mycket energi på att kritisera den FN-ledda insatsen i Afghanistan, anser om konflikten i Syrien? Anser du att vi i trygga väst ska bara sitta och titta på medan man gasar ihjäl sin egen befolkning?

  SvaraRadera
 10. Det här har inte med boken att göra. Men, jag undrar en sak. Jag läste på nätet att någon sett chemtrails? i Stockholm i lördags, den 24 augusti. Sedan berättade jag detta för min mamma, och då utbrast hon att hon hade sett konstiga moln efter många flygplan som flög i Stockholm, från bilen då de åkte i lördags. Vaaa? Vad är detta? Fler människor måste uppenbarligen ha sett detta? Konspirarionsteorier, militären, vädermanipulationer; jag tycker helt klart att det verkar vara något konstigt.

  SvaraRadera
 11. Lågmält och resonerande klär den här boken av Kejsaren lager efter lager av industrialismens masstillverkade kläder. Om man inte uppfattar den totala nakenheten bör man nog ta sig en tur till optikern.

  SvaraRadera
 12. Camilla, ja du konstigt att inte fler undrar! Pernilla Hagberg MP försökte få igång en diskussion för ett tag sedan. Det efter att folk och även media faktiskt reagerat. Kärt barn har många namn. Kondensstrimmor eller kemikaliespår? Det ser väldigt "lustigt" ut i alla fall när de korsas ibland som i ett rutmönster. Kondenskonst? Det är ju rena underhållningen där uppe i det blå och folk som annars gillar underhållning verkar missat det.

  "Fler människor måste uppenbarligen ha sett detta?" Nja det verkar inte som om människor överlag ser upp mot himlen. De flesta man möter går med näsan i mobilen. I USA diskuteras planetär ingenjörskonst. Även här hemma på vetenskapsradion. Men även de mest vetenskapsfrälsta bortser från det. Kärt barn har många namn beroende på i vilket syfte det diskuteras.

  Håller med Michael T "Om man inte uppfattar den totala nakenheten bör man nog ta sig en tur till optikern." Tror de flesta av oss inte uppfattar den totala nakenheten. Det är så komplext och alltså i det närmaste omöjligt att göra det.

  Men vi får inte sluta upp med att ifrågasätta och tro på våra egna ögon och öron.

  Så snart så kommer det nog ett lågmält och resonerande samtal kring att varför ser det ut som om "Gud" spelar schack?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Bra bok!
  Kruxet är att de som borde läsa den inte gör det. Jag funderade ett tag på att skicka 1 ex till statsministern, men det har nog andra redan gjort. Han lär ju ha uttryckt följande: "Rätt omfattande funderingar finns i vårt svenska samhälle kring konsumtionssamhället. Är det livets mening? Flest prylar när vi dör vinner – är det det som är syftet?"
  Boken kan komma till användning i valrörelsen. Skickar nog även 1 ex till MP.

  SvaraRadera
 14. Var inte så säker på att andra har skickat en bok till statsministern. Den kunde ju vara ett bra diskussionsunderlag när Obama kommer hit. Än så länge så är det ju "hemligt" vad som ska diskuteras enligt media. Märkligt det verkar ju ganska uppenbart att han kommer hit för att tacka för att Sverige lade in sitt veto.

  Calle Bildt då behöver han ett exemplar?

  SvaraRadera
 15. Om boken är så viktig, varför lät man då en femåring designa omslaget?

  Eller uttryckt annorlunda, om man vill nå en bred läsekrets, varför välja en estetik som på sin höjd tilltalar kulturvänsterradikaler?

  SvaraRadera
 16. Erik, nja det var nog ingen femåring om jag förstått det rätt. Det är inspirerat av - eller nästan hämtat rakt från - Six Pistols enda studioplatta. Jag har inget att göra med saken, men det är väl lite kopplat till att även dom svor i kyrkan på sitt sätt. Så har väl förläggaren, hårdrocksgillaren, Pär Holmgren tänkt sig...

  SvaraRadera
 17. Ok, tack för förklaringen, Birger. Vet inte om Six Pistols-anhängare eller hårdrockare är en större målgrupp än kulturvänsterradikaler, men då var det åtminstone en tanke bakom, för dem som förstod den.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.