fredag 26 juli 2013

Vem är korkad?

Väggen visar huvud och lite till.
Läser lite överallt att Lars Ohly lagt ut en bild på Instagram. Lars ville, av någon outgrundlig anledning, visa världen sin nya tatuering. På köpet visade han en del av snoppen. Lars är Vänsterpartiets kulturpolitiske talesperson.

Visandet av snoppen tycks förvåna världen. Det blev en världsnyhet. Att en politiker känner behov av att uppmärksamma världen på att man tatuerat en figur på vaden tycks däremot inte förvåna världen. Det säger en del. Om världen. Om politiken. Om politiker. Om livet. Om människor.

Jag vill egentligen inte veta vad.

Figuren liknar en svart tupp. Kan man tycka. Om man inte vet att det är Liverpools symbol så är man dum i huvudet, berättar Vänsterpartiets kulturpolitiska talesperson frimodigt på Youtube. Så ni bara vet. Undrar om Jonas Sjöstedt visste.

17 kommentarer:

  1. Korkad och korkad, vet inte det jag. En mediacoach skulle säga att det var genialt. Hur många gånger åkte Ohlys namn runt jorden när han var partiledare? Nej, just det.

    Sedan kan man tycka att det är lite udda att en medelålders svensk f d socialistisk partiledare tatuerar in en symbol för ett engelskt superkapitalistiskt fotbollsföretag, men det är en annan sak.

    SvaraRadera
  2. Fanns det inte en ledare för folkpartiklarna som en gång i tiden satt i TV och svarade på frågor om huruvida han rakade pungen eller inte?

    SvaraRadera
  3. Lars Ohly alltså... Fattar inte hur han nånsin tog sig upp på så höga positioner. Säger väl tyvärr en hel del om vänsterpartiets medlemskår. Stackars Jonas. Vilket gäng han leder. Så synd.

    SvaraRadera
  4. Tilltro till att vänsterpolitiker har förmåga att ändra EU:s politik till det bättre finns den kvar? Med vänsterpolitik skulle samarbetet och miljö/klimat arbetet ta fart...?
    Ja "Stackars Jonas. Vilket gäng han leder. Så synd."

    Eller så bra! För det handlar inte om höger eller vänster. Utan om innehållet. De flesta vill roas och Ohly tycker väl som många andra politiker att det är så man fixar väljare. Dansprogram, underhållningsprogram det verkar som om politiker slåss för att få vara med. Tänk om de kunde göra en maktanalys istället och upplysa oss om samband så att vi kan börja ställa om på allvar.

    SvaraRadera
  5. "Lars är vänsterpartiets kulturpolitiske talesperson." "Som det verkar" så har medvetenhetens kultur en lång uppförsbacke framför sig. Vi får de politiker vi förtjänar. Kultur handlar ju egentligen om medvetenhet eller avsaknad av kultur om brist på medvetenhet om vad verklig kultur innebär. För inte är väl detta kultur som för oss framåt?

    SvaraRadera
  6. Rättelse: "Som det förefaller"

    SvaraRadera
  7. Att han valde Liverpool - och inte Manchester United - bekräftar mina värsta farhågor om Lars Ohly.
    Liverpool - ett farsartat gäng! Klubben har förvisso en ärorik historia, men dess sentimentala anhängare tjatar jämt om denna historia samt ursäktar spelarnas dumheter. Och så blandar de "You'll Never Walk Alone" med "Nästa säsong - då är vi bäst igen!" år efter år efter år.
    Att en sådan figur ska vara kulturpolitisk talesperson för ett parti övergår mitt förstånd - finns ingen vänsterpartist med en tatuering som visar kärlek för Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday eller Hamilton Academicals?

    SvaraRadera
  8. Idrott - ett opium för folket. Helt sjukt att ingen någonsin vill diskutera det faktum att underhållningsidrotten blockerar det offentliga utrymmet och minskar utrymmet för ett vettigt politiskt samtal. "Här, titta på när de här vuxna karlarna jagar en boll medan vi fattar några beslut som angår dig väldigt mycket under tiden". Konstigt att alla som säger sig vara politiskt radikala måste koketteta med att de 'håller' på ett lag. Antar att de bedömer att fårskocken uppskattar det...

    SvaraRadera
  9. Anonym 01:24... Fördelen med Ohly är att han är djurgårdare, vilken balanser at Reinfeldt också är det. Nu har en avdankad politiker också koketterat med att han håller på ett lag...:-)

    Jag tror att det faktum att man gillar "underhållningsidrott" eller rockmusik eller opera eller vad det nu är man går igång på tillför ganska mycket till livet. Är man politiskt intresserad så behövs nog luckor ut i andra verkligheter också.

    Men visst är det fiffigt att fatta mindre populära beslut medan medier och samhällsdebatten är uppfylld av något annat - med detta annat kan ju vara allt från EM i fotboll till tagande av gissla vid Norrmanstorg och schlagertävlingar...

    SvaraRadera
  10. Hehe, jaså du...

    Jo, visst kan man odla andra intressen än politik och samhällsliv. Tv-idrott, idol, schlager och andra periodiskt återkommande anledningar till masshysteri kanaliserar dock bort inresset från väsentligheter. Ingen kan väl påstå att just väsentligheter debatteras i offentligheten i dagsläget?

    Tillväxtkritik? Att jag som 70-talist inte kommer att få någon pension? Massdöd av djur i södra Sverige? Nä, just det, Zlatan ska byta klubb...

    SvaraRadera
  11. Politik har alltid varit för fåtalet om man ser till samhällsdebatten. Med några få undantag. Människor har alltid ägnat tid åt underhållning, kultur, idrott etc. Vi är ju just människor. Kulturvarelser på gott och ont. Ett sätt att stå ut. Problemet är snarast det att kulturarbetarna idag är frånvarande från samhällsdebatten.

    SvaraRadera
  12. Lördagsledig Pensionärfre juli 26, 09:10:00 em

    Vad som många liksom jag lärde sig, var att som korkad vara
    för om icke, hur skulle Vi då, kunnat bliva anställningsbara.

    Den som lovar att inte skriva här i morgon heter

    Roland

    SvaraRadera
  13. "Lars ville, av någon outgrundlig anledning, visa världen sin nya tatuering."

    Som de flesta av oss har han förmodligen ett behov av att få bekräftelse genom ett rus av känslor.
    Politiker/politik styrs till stor del av känslor. Därmed är det inte så konstigt att fattade beslut många gånger blir rent idiotiska.

    SvaraRadera
  14. Vaddå världsnyhet?

    Alla visste ju redan att Ohly har en snopp.

    (Hibs 0 - MFF 7).

    A.

    SvaraRadera
  15. "Problemet är snarast det att kulturarbetarna idag är frånvarande från samhällsdebatten."

    Detta är inte sant.

    SvaraRadera
  16. Fred, jag hör förstås inte mycket från skådisar, regissörer, författare i så måtto att jag inte vare sig ser eller hör dem på några mer revolutionära samhällsdebatter. Vill minnas att det en gång i tiden var kulturarbetarna som låg i fronten, men nu gör dem reklam för blöjor och extraknäcker på företagsaftnar. Till och med de uttalade kommunisterna håller truten, ligger lågt, vill inte störa. Pratar fint i sommarprogram om sitt liv istället för om åsikter som bränner.

    SvaraRadera
  17. Pierre, jag tycker intensivt illa om Leijonborg, men han kan faktiskt inte rå för vilka frågor någon osnuten utfrågare ställer.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.