lördag 11 maj 2013

Vårligt utbrott av lite av varje

Gårdagens Nyhetspanel (SVT) var riktigt rolig att vara med i, kanske för att det var vår ute och dessutom klämdag - helgdagar och klämdagar leder till gladare och mer avsända ansikten också i en tevestudio.  

Här finns panelen för de som är intresserade av att höra vad Urusla Berge, Kristina Axén Olin och jag har att säga om sådana viktiga saker som bröst på tapeter, Carl Bildt och ideologiskt avlövade partiledardebatter. 

Vad gäller det förstnämnda (tapeter) är det väl inte helt fel att även TT observerat att det finns kvinnor som är riktigt stora rappare. Nicki Minaj är synnerligen bra på det hon gör i sin genre -  hon finns som en mindre del av en tapetvägg på TT:s redaktion. Det tycks som om många, som inte vet ett dyft om rappare i alla fall, bara sett delar av bröst - dock mindre än Birgit Friggebo visade upp på den berömda Nobelfesten - på tapeten. Själv såg jag en kvinnlig artist som slagit sig in i en totalt manligt dominerad värld genom sin kompetens.

Dessutom får jag ett smärre utbrott - ursäkta svordomen i sändningen - när jag pratar om partiledardebatten som avhölls häromdagen. Den politiska debatten är ett intellektuellt moras. Här således.

I övrigt är det åter en Springsteendag - mannen som kan få 50 000 att känna sig som om man sitter på baren och har det gemytligt... Som en av paneldeltagarna uttryckte det vid fikat efter sändningen. Springsteen verkar vara av de få artisterna som verkar ha roligt hela dan, utan att som de flesta stora i branschen ens droga ner sig. Här är det utbrott av glädje:  

PS! Eftersom jag de senaste dagarna inte haft tid att följa kommentarsflödet efter detta inlägg - om ekonomisk tillväxt och offentlig/gemensam sektor - har jag nu lagt in två kommentarer som svar på kommentarer.

15 kommentarer:

 1. Blev så glad när du kunde så mycket om Nicki Minaj i Nyhetspanelen! <3!!!

  SvaraRadera
 2. Av Brucans kropp och vighet (lade sig dubbelvikt skrevandes framför mikrofonstativet) att döma tycks han ha det goda omdömet att istället droga sig med träning.
  AK

  SvaraRadera
 3. Våran minigris Sergej gillade Bruce; han hoppade upp på sängen och somnade när vi körde Springsteens låtar.

  http://urburella.kommiekomiks.com/bruce.htm

  SvaraRadera
 4. Jag vill också på Springsteen. *avundsjuk*

  SvaraRadera
 5. Birger, när ska någon tala om vilket politiskt system Sverige har!? Trodde nog att du skulle bita ifrån och berätta att vi ha parlamentarism vilket betyder att det inte finns någon anledning för(S) eller något annat parti att redovisa en sk "regeringsdugligt" gemensamt program. Varför är det så svårt att slå fast detta faktum och ge Alliansen tolkningsföreträde?

  SvaraRadera
 6. @ Martin Saar: Blev också förvånad över det. Det är ju så absurt.

  SvaraRadera
 7. martin, det blir vid nästa tillfälle...

  SvaraRadera
 8. å hur va spingsteen tycker du... såg dig...

  SvaraRadera
 9. Ditt utbrott var utsökt.
  Springsteen ger jag inte lika höga betyg, fast "det får man inte säga i det här landet"...

  SvaraRadera
 10. @Fred Lane

  Det är mycket i detta land man får inte säga.

  SvaraRadera
 11. Bäste Schlaug!

  Nu får det vara nog med näshårsväsandet i teve. Du hör kanske inte de högre frekvenser i vilka din andning ligger och det faller tydligen på mig att lyfta upp detta för kännedom. Frågan kan tyckas prekär, men det är likväl dåligt av unga öron på SVT att inte ha påtalat saken för länge sedan. Jag ser alltid Nyhetspanelen för det är ett bra programinslag, men dina näshårs vinande har i dina senaste deltagande tilltagit så till den grad att jag inte kan höra de andra i panelen.

  Mvh
  Isacson

  SvaraRadera
 12. lol @ 'urusla Berge'

  SvaraRadera
 13. @Isacson

  Svt har inga ljudkontrollanter längre; man måste ju spara där också.

  SvaraRadera
 14. Skulle behövas i Sverige också:

  http://blockupy-frankfurt.org/

  SvaraRadera
 15. Isacson, har inte med "näshår" att göra - inga sådan synes förekomma - har med astma/allergi i så fall. I senaste sändningen hade man satt mikrofonen fel, om du tittar på bilden ordentligt. I de nittio intervjuer Schlaug gjort i Kunskapskanalen förekommer inget ljud av andning.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.