lördag 18 maj 2013

Tar inte den som vårdar dig som gammal något ansvar i arbetslivet, Carl B Hamilton?

Det är svårt att vara småsur ens på folkpartister en dag som denna. 

Päronträd, plommonträd och körsbärsträd i full blom... humlor och bin är euforiska... svalorna störtdyker, lommen meddelar sin närvaro, tomatplantorna doftar i växthuset och tidningarna får ligga kvar i brevlådan... 

Men så är det då det här med Hamilton. Folkpartisten, ni vet.  

Människor som tar ansvar i arbetslivet skall ha ersättning för detta, meddelade Carl B Hamilton häromdagen. Detta som en kommentar till att han är riktigt nöjd med att inkomstklyftorna ökar mest i Sverige, vilket en OECD-rapport visar.

Ökande klyftor mellan rik och fattig är ett mål för Folkpartiet Liberalerna, meddelas av denne Hamilton. De som "tar ansvar i arbetslivet" ska ha mer än de som inte tar ansvar.

Och så kommer det: Hamilton betonar att det just är för att de "som tar ansvar i arbetslivet" skall få mer ersättning som FP "vill ta bort värnskatten".  De som tar ansvar i arbetslivet tjänar således mer än 46 741 kronor i månaden. Enligt Hamilton.

Det vill säga mer än dubbelt så mycket som de som kan komma att ta hand om Hamilton om han råkar ut för en stroke och blir liggande som gravt beroende av hjälp. Kanske att vändas på, att byta blöjor på, att duscha och kamma och mata och vårda och ge den omsorg som varje människa bör få.

Hans ordval och uttryckssätt avslöjar en världsbild som innebär att den som inte haft vett att skaffa sig en lön i trakten av riksdagsledamöters löner inte tar ansvar i arbetslivet. Sånt där ansvar som finansmatadorer tar...

Här kan man lyssna på Hamiltons världsbild, dra fram till 1 minut och 40 sekunder. (I Ekots skrivna text har man tagit bort det där med ansvar i arbetslivet... fråga mig inte varför. Kanske ville man inte förstöra våren.)

Hamilton hade jag för övrigt med att göra här i en märklig tillställning.

Nåja, lommen, humlorna, päronträd i blom, dofterna i växthuset... Hamilton lär jag glömma sekunden efter det att jag nu sätter punkt. Punkt.

48 kommentarer:

 1. Det finns en anledning till att vi tjänar mer, men det vill inte ni lata och giriga vänstarparasiter erkänna. Istället vrålar ni så att fradgan skvätter om det ni med en kriminell perverterad logik kallar rättvisa, att de som skött sig och ansträngt sig skall betala mycket mer än de som inte ansträngt sig och inte skött sig. Inte ens världens högsta skatter är höga nog för roffarvänsterns inkompetenta byråkrater och gauleiters.

  SvaraRadera
 2. Den anonyme kan inte ens ta ett ansvar för sitt vrålande. Beklämmande!

  SvaraRadera
 3. Här finns några till som tycker som Hamilton:

  http://www.svtplay.se/dokument-inifran

  SvaraRadera
 4. Hej du anonyme vrålare 09:31. Lata och giriga, är det så du benämner de som skall byta blöjor på dig när du blir gammal?

  Inlägget handlade väl inte om att sköta sig eller inte sköta sig. Menar du att mäklare, finansanalytiker och de som ärvt sina föräldrars bolag har skött sig mer än sjuksköterskor, lärare och de som driver ett socialt företag utan vinstintresse???

  Själv tjänar jag bra med pengar, tycker det är fullt rimligt att betala mer i skatt, även procentuellt, än den som tjänar lite eftersom jag har större möjligheter att bidra till det som vi har tillsammans.
  Rik på allt

  SvaraRadera
 5. Anonym 09:31. Lat? Undersköterska, med delade turer, gör så gott jag någonsin orkar. Girig? Är inte den girig som kräver 50 000 i månadslön, eller 300 000 i månadslön med bonus därtill för att "göra sitt bästa". Där har du girigheten! När deras ungar springer på Stureplan och skrålar i champagne utan att ha uträttat just någonting i livet. Där kan du tala om lata.

  Jag har lust att skriva "skit på dig", men det är väl jag och likasinnade som får ta hand om ditt skit en vacker dag. Ansvarsfullt!

  SvaraRadera
 6. Vad fint att Carl B Hamilton nu har definierat vad ansvar egentligen handlar om. För om inkomster över 46741 kr är lika med ansvar så måste väl allt därunder är ansvarslöst? Till de mest ansvarslösa tillhör i så fall de som är i ”utanförskap”, pensionärer, funktionshindrade och alla som inte klarar dagens hektiska arbetsliv. Nästan inga i de här grupperna kommer upp i ansvarsfulla lönenivåer. Kvinnor som grupp måste också vara ansvarslösa i Hamiltons värld. De har ju generellt en lägre lön än män. Vid närmare eftertanke är egentligen är ju större delen av Sveriges befolkning ansvarslösa. Det kan knappt vara mer än max 8% av Sveriges befolkning som kommer upp i ansvarsfulla inkomstnivåer?

  SvaraRadera
 7. @Anonym:9:31

  När jag nu är ansvarslös blir jag då omhändertagen enligt svensk lag eller vad gör (eller vill göra) ni ansvarsfulla med mig?

  Titta på den dokumenten ovan; där finns det bevis hurudana de ansvarfulla verkligen är.

  SvaraRadera
 8. Neoliberal Agendalör maj 18, 10:38:00 fm

  "Människor som tar ansvar i arbetslivet skall ha ersättning för detta,"

  Detta är en vanlig missuppfattning, att högre lön skulle innebära att man gör ett viktigare arbete etc. Löner sätts av utbud och efterfrågan. Det finns ingen högre moral inbyggd i prissystemet.

  SvaraRadera
 9. Att det finns idioter (här: Hamilton) som är emot något dåligt (här: värnskatt) gör inte det dåliga till något bra.

  SvaraRadera
 10. "Kunde man lyfta u-ländernas befolkning till en svensk standard så skulle det innebära en betydligt mindre belastning på miljön, globalt sett"
  Sa han verkligen det? Bland det dummaste jag har sett tror jag.

  SvaraRadera
 11. Har för svårt för förvanskningar och billiga poäng för att inte reagera även om de kommer från Birger. "De som tar ansvar i arbetslivet tjänar således mer än 46 741 kronor i månaden. Enligt Hamilton." Det är inte vad jag hör Hamilton säga. Han säger INTE att de som tjänar under 46 741 kr inte tar ansvar, vilket den meningen innebär. Undras hur många som kommenterar här verkligen lyssnat på inslaget och gjort sin egen bedömning.
  AK

  SvaraRadera
 12. Jag tycker inte du bör göra så stort väsen av detta, Birger. Det Hamilton säger är ju självklart, faktiskt. De som utbildar sig och därmed också tar ett större ansvar, bör väl premieras för det. Har du högre och längre utbildning är ju "risken" stor att du även får ett stort ansvar i ditt jobb. Vi är faktiskt dåliga i Sverige på att ta tillvara de människor som på detta sätt satsar, det är väl ett resultat av socialdemokratins långa regeringsinnehav och påverkan på vårt tänkande; alla ska vara och behandlas lika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du funderat på det där på riktigt någon gång Percy? Vi säger att alla jobb betalade sig lika mycket. Tror du då i din vildaste fantasi att folk med begåvning skulle välja att tengöra toaletter om dagarna? Tror du inte att människor motiveras av annat än pengar när de gör dina yrkesval? Tror du att ett yrkes status sitter i lönen enbart? Har du förresten tänkt på att den högre utbildningen i Sverige är finansierad av den stora massan, dvs "toalettrengöraren" bla. Ser du inte ironin i att den större delen småsprättar vi har ute i samhället idag inte skulle kunna hävt sig upp ur sin klass om det inte inte så att den bokstavligen fått sin resa betald av samma människor den sedan väljer att spotta på?

   Radera
  2. Dubbelord och felstavningar tackar jag Android för :)

   Radera
 13. Har för mig att Reinfeldts sade något liknande i partiledardebatten nyligen när han svarade på den första frågan om jämlikhet i arbetslivet. Han började resonera om att kvinnor var de som fick ta hand om barn samt gamla eller sjuka som han sedan avslutade med orden (typ) "... så att de kan göra karriär och ta ansvar". Menar han att de tar ansvar för sig själva när de gör karriär eller att någon som tar hand om familjen inte tar ansvar?

  Neoliberal agenda

  Nej det kanske inte finns någon högre moral i prissystemet som en abstrakt idé, men det spelar ingen roll. Om pengar inte betydde mer än att handla varor och tjänster med skulle du ha rätt. Men ekonomi handlar om människor. Människor för vilka pengar speglar status, ger makt och oftast används som ett meritokratiskt mått.

  SvaraRadera
 14. @Neoliberal Agenda

  Du är rolig du! Full med sagor om att det finns en marknad och "naturlagar" om utbud och efterfrågan. Troligen är Hamilton lika intellektuellt oansvarig och mentalt bedövad av samma saga. Men han får ju sin "lön" för att bedriva "forskning" i skämtet kallat nationalekonomi så vad annat kan man förvänta. Undrar vad marknaden för löner för väderspåmän som aldrig har rätt är?

  Inte nog med att du anser att det bästa sättet att sköta en trädgård är att låta den sköta sig själv, helt i enlighet med sagan om laissez faire. Ingen behöver gräva, ingen behöver, ingen behöver tukta ogräs och ta bort parasiter. Bara man låter "naturen" ha sin gång och ger fan i allt så fixar det sig enligt trollformeln. Allt man behöver göra är att skörda. Antar att både du och Hamilton också delar tron på att detta är att "ta ansvar". Vem behöver ta ansvar för att för verkligheten när man såsom du och Hamilton kan leva i modeller byggda på påhittade antaganden? Hamilton förlorade nog fotfästet i verkligheten för länge, länge sedan. Numer är han bara en yrande ballong som ser saker från ett påhittat helikopterperspektiv. Finns det verkligen någon som tar honom (eller dig) på allvar längre?

  Men för att avsluta detta med något konkret för att få dig ner på jorden. Vi tar den sk bostadsmarknaden som gör att parasiterande banker med vidhörande mäklare kan manipulera priserna. Kan du berätta hur "marknaden" sätter ett pris eller löner nedan?

  Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan skapa kontopåhitt från luften som de ”lånar ut”
  Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
  1) en säljare (tillgångssidan)
  2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
  och
  3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting
  Det är ingen marknad, det är skuldslavsauktion där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken.

  Jag tycker du ska läsa Matt Taibbi:s artikel i Rolling Stones om hur allt i princip är riggat. Det finns ingen "marknad" som sätter priser på löner. Dags akna från matrix, Neo?

  Everything Is Rigged: The Biggest Price-Fixing Scandal Ever
  http://www.rollingstone.com/politics/news/everything-is-rigged-the-biggest-financial-scandal-yet-20130425

  SvaraRadera
 15. Neoliberal Agendalör maj 18, 12:10:00 em

  När jag skriver marknad ovan, så menade jag en fri marknad, dvs en utan statlig intervention.

  Idag så manipulerar staten utbud/eftefrågan på en massa sätt, tex. genom kvoter för hur många som får utbildas inom ett yrke eller genom att kräva att vi betalar skatt i kronor (vilket gynnar statens valuta som är kreditbaserad och som kan inflateras).

  Jag är ju så klart emot all denna statliga intervention. Det betyder inte att jag är anarkist, staten har en funktion. Det behövs gemensam lagstiftning (tex. för att bestämma strafflängden för en våldtäkt) och den lagstiftning jag vill se är en där indvidens rättigheter skyddas (yttrandefrihet, mötesfrihet, näringsfrihet, organisationsfrihet, migrationsfrihet och andra s.k. negativa rättigheter).

  SvaraRadera
 16. Skrämmande syn av Hamilton. Jag är akademiker. Tjänar bra , inte så värnskattens avskaffande skulle göra skillnad då iofs, men klart över blöjbytaren. Tycker det är horribelt hur den här människosynen kan få breda ut sig i det så kallade sam-hället. En sån som Hamilton skulle inte klara en vecka i ett slitsamt jobb. Det är jag rätt säker på. Men snacka stort går ju. Sådana är de. Ignoranta skitstövlar. Tänk på hur du lägger din röst Svensson. Det är allt.

  SvaraRadera
 17. AK, jo det är ju faktiskt det han säger när han påtalat att han vill sänka just v ä r n s k a t t e n för att de som tar ansvar skall få mer över i plånboken!
  Micke

  SvaraRadera
 18. Precis, Neo! Du lever i en saga (matrix) som inget har med verkligheten att göra. Du gör ett antagande om en marknad som inte finns och som är en fullständig hypotetisk abstraktion.

  Om du läser exemplet jag gav på hur bankerna har byggt ett pyramidspel kring "bostadsmarknaden" så ser du att det inte är staten som inhägnat skuldslavar i statsgetton - det är bankerna (större delen av "penningmängden" består av kontopåhitt som bankerna inhägnat boskuldslavar med). Staten har gått på de sagor som du (och Hamilton) fortfarande tror på att bara man låter parasiten härja fritt så kommer den ekonmiska Nirvana infinna sig. Likaså är Matt Taibbi:s artikel en lång uppräkning av bevis på att staten låtit parasiterna få härja allt för fritt i trädgården. Att som du (och Hamilton) säga att allt löser sig bara man släpper parasiten än friare är godnattsagor av första ordningen.

  Samtandet mellan ansvar och lön är snarast det omvända i dessa finansparasittider- ju mer oansvarig och oärlig man är desto mer lön får man. Den intellektualla oansvarige och oärlige Hamilton är själv ett exempel på att så är fallet.

  Precis, Neo! Du lever i en saga (matrix) som inget har med verkligheten att göra. Du gör ett antagande om en marknad som inte finns och som är en fullständig hypotetisk abstraktion.

  Om du läser exemplet jag gav på hur bankerna har byggt ett pyramidspel kring "bostadsmarknaden" så ser du att det inte är staten som inhägnat skuldslavar i statsgetton - det är bankerna (större delen av "penningmängden" består av kontopåhitt som bankerna inhägnat boskuldslavar med). Staten har gått på de sagor som du (och Hamilton) fortfarande tror på att bara man låter parasiten härja fritt så kommer den ekonomiska Nirvana infinna sig. Likaså är Matt Taibbi:s artikel en lång uppräkning av bevis på att staten låtit parasiterna få härja allt för fritt i trädgården. Att som du (och Hamilton) säga att allt löser sig bara man släpper parasiten än friare är godnattsagor av första ordningen.

  Sambandet mellan ansvar och lön är snarast det omvända i dessa finansparasittider- ju mer oansvarig och oärlig man är desto mer lön får man. Den intellektuallt oansvarige och oärlige Hamilton är själv ett exempel på att så är fallet.

  SvaraRadera
 19. Det konstiga är att de som har en liberal förankring idag ofta anser att det är de som har inflytande på sådant som inte direkt berör individen är de som har ansvar och skall ha betalt för det. Medan de som har ansvar för individer skall ha lågt betalt. Det individargumenterade liberalerna är inte så individkännande.

  SvaraRadera
 20. Den som är fattig är det på grund av lathet.
  Den som är rik är det på grund av flit. Så ser höger-tänket ut.

  Vad gäller pengarna, så är de väl snart borta. Kolla gärna på sökordet "Kristoffer Hell".

  SvaraRadera
 21. Micke, jag hör honom säga att utbildning och ansvar ska löna sig i arbetslivet och därför vill man t ex ta bort värnskatten. Hör honom inte säga att endast de över 46 741 kr tar ansvar.
  AK

  SvaraRadera
 22. Percy skriver: "De som utbildar sig och därmed också tar ett större ansvar, bör väl premieras för det. Har du högre och längre utbildning är ju "risken" stor att du även får ett stort ansvar i ditt jobb."

  Percy. Du, jag med flera bör nog ta en riktig fundera över vad ansvar innebär: Vad innebär livskunskap?

  /Elitz

  SvaraRadera
 23. "Sambandet mellan ansvar och lön är snarast det omvända i dessa finansparasittider- ju mer oansvarig och oärlig man är desto mer lön får man."

  Det var väl inte så länge sedan lyftes forskning som menade att stora inkomster var mer benägna att fuska än de med små och medelinkomster.

  Hamilton är f.ö. ett ypperligt exempel på en fuskare. Det går inte att som professor i ekonomi komma fram till att euron är en bra konstruktion, om man inte fuskar.

  SvaraRadera
 24. Carl B Hamilton visar med all önskvärd tydlighet att ekonomisk utbildning idag är en belastning när det gäller att förstå varför vi har problem med tillväxten.

  Det tragiska är att han inte är ensam.

  /Lars

  SvaraRadera
 25. Neoliberal Agendalör maj 18, 01:24:00 em

  "Du gör ett antagande om en marknad som inte finns och som är en fullständig hypotetisk abstraktion."

  Om man ska kunna föra ett resonemang måste man göra vissa förenklingar. Om man har lust kan man hänga upp sig på dessa, ungefär som man kan hänga upp sig på att någon gör stavfel, eller så kan man försöka lyfta debatten.

  "så ser du att det inte är staten som inhägnat skuldslavar i statsgetton"

  Det är staten som upprätthåller dagens monetära system. Att människor är giriga tror jag aldrig vi kommer ifrån (eller att företag/banker vill maximera sin profit). Det jag vill ha är ett system (lagstiftning) där girigheten länkas i goda banor. Man kan bara tjäna genom att betjäna. Du måste erbjuda en vara/tjänst som någon annan är villiga betala för den.

  Dagens valuta fungerar inte så. När någon inflaterar den får jag inget i ersättning. Jag (som konsument) skulle välja bort dagens valuta om det gick på ett vettigt sätt. Staten sätter idag upp massa begränsningar för en privat och konkurrensutsatt valuta.

  SvaraRadera
 26. "Den som är fattig är det på grund av lathet.
  Den som är rik är det på grund av flit. Så ser höger-tänket ut."
  "Vänstertänket" är väl lika stereotypiskt. Men det går inte att förenkla människan i "antingen eller" när vi är en komplicerad "både och".
  AK

  SvaraRadera
 27. @NeoLiberal agenda

  Nu är det ju inte så att du gör dig skyldig till några små förenklingar - du negligerar nästintill hela verkligheten och svamlar vidare i kvadrat för att dölja föregående hypotetiska svammel.

  På vilket sätt sätter staten priset när bankerna trissa upp bopriserna som parasitär mellanhand i exemplet jag gav. Staten skulle ha hindrat bankerna från att "låna ut" kontopåhitt (för det är en total lögn det med då de bankerna inget lånar ut). Staten skulle hindrat bankerna från att anskaffa skuldslavar.

  Man måste vara nästintill blind för inte att se att finansparasitismen har fått härja med alltför lössläppta tyglar.

  "Staten sätter idag upp massa begränsningar för en privat och konkurrensutsatt valuta. "

  Japp, så är det i din (och Hamiltons) utopiska lassiez faire värld - trädgården sköter sig själv - man behöver inte gräva, så eller ta bort ogräs och parasiter såsom mördarsniglar.Trädgården frodas av sig själv och mystiska "naturkrafter" fixar resten så att skörden blir god.

  Inte ens lassiez faire ekonomerna Simons, Fisher eller Friedman var så naiva att de ansåg att bara staten släpper skapandet av valuta helt till privata banker skulle det lösa sig på något mystiskt "naturligt" sätt. De såg parasitismen i detta och ville att staten skulle skapa och finansiera sig själv genom att ge ut valutan.

  Att du tror att du "lyfter debatten" genom att hänge dig åt sagor är bara att beklaga.

  SvaraRadera
 28. När pusselbitarna faller på plats
  Tänk om de och ni fantastiska människor också kunde begripa
  att ni inte ska låna pengar av fientliga makter som skapar pengar
  av luft. Se: MONEY AS DEBT

  Människor som övervinner världen,
  och som samarbetar med varandra
  och som samarbetar med jorden
  och som skapar sina egna slantar
  och som skapar kulturer som inte
  förändras snabbare än att vi kan
  trivas med dem samt att de inte är
  större än att vi kan överblicka dem
  och att vi kan taga ansvar för dem
  från igår och intill evig tid. AMEN.
  2013-05-15 17:01

  Bättring av pusselbit, (bedjades det om) önskades.
  ...från igår och intill evig tid,
  ja, det vore någonting att
  ej för stilla, bedja om. AMEN.

  RL

  SvaraRadera
 29. Anonym 09:31 Tycker nog inte Birger vrålade så farligt, du däremot... Nog har vi högt skattetryck i Sverige, men det "drabbar" alla hyfsat lika, i alla fall om man jämför med andra OECD-länder. De mest progressiva inkomstskatterna hittar vi faktiskt i USA.

  SvaraRadera
 30. Neoliberal Agendalör maj 18, 05:20:00 em

  "Man måste vara nästintill blind för inte att se att finansparasitismen"

  Vad får dig att tro att jag inte ser den?

  " ville att staten skulle skapa och finansiera sig själv genom att ge ut valutan."

  Det vore som att sätta räven till att vakta hönshuset. Politiker vill vinna val och om de har tillgång till en egen tryckpress så är det bara en tidsfråga inan de skulle utnyttja den.

  SvaraRadera
 31. Forskning påvisar: "I psykopatens sinne råder kaos, men utåt ger han ett samlat intryck. De är oförmögna att bli botade – de ser inget fel med sitt beteende. De är ofta framgångsrika och framträdande i näringslivet, i media och inom politiken. Med charm, karisma, kyla och en manipulativ förmåga tar de sig fram i de flesta situationer."

  SvaraRadera
 32. @Neoliberal agenda
  Därför du inget skriver om det. Du skyller allt på staten och att allt skulle löst sig om bankerna släppts än friare.

  Och vem passar hönshuset nu? Om pengar skapas genom demokratisk insyn så är det bra mycket bättre än att privata parasiter tillåts ha guldbyxorna på sig. Troligen har du förläst dig på Mengers förljugna historia om pengar. Rekommenderar dig att läsa Zarlengas "Lost science of money" där han slaktar de flesta av Mengers lögner. Staten har ett betydligt bättre "track record" gällande utgivning av betalningsmedel. Här är en liten sammanfattning som Zarlenga skrivit.
  http://www.monetary.org/the-war-of-private-vs-public-control-of-society%E2%80%99s-money-power/2010/11

  SvaraRadera
 33. ......och sedan har vi peakoil, som ingen nämner.... och sedan har vi ett skenande klimatscenario som ingen nämner.... och sedan har vi.......jag vet inte om jag behöver rabbla alla orimligheter i människans fortsatta tänkta existens på denna planeten, men om ni så vill så kan jag.

  Exponentiellt till och med........

  SvaraRadera
 34. NA ...

  "Det vore som att sätta räven till att vakta hönshuset."...

  Att skapa liknelser är en grannlaga uppgift.
  NAJesus var inte i den klass Son Du är i.

  Pengarnas Skapare, Pengarnas Herrar
  och Det Ekonomiska Hönshuset studeras
  just nu.

  Kulturernas Död och Kulturernas
  Skapare ligger på ägg i Hönshuset.

  NA kan du värpa kloka ord så kanske Vi
  tillsammans kan låta bli att sjunga
  Jordens Svanesång !

  Na tänkte till
  ord blev till
  Na då
  kom på
  att han kunde söka själv
  för att finna sitt själv

  SvaraRadera
 35. Neoliberal Agendalör maj 18, 10:33:00 em

  "Därför du inget skriver om det. Du skyller allt på staten"

  Bankerna följer bara lagen, precis som bidragstagarna. Det är systemet som är korrupt och jag ser ingen anledning klaga på enskilda individer/aktörer.

  Jag vill inte att bankerna ska få friare tyglar i dagens statliga "monopol". Jag vill avskaffa systemet.

  SvaraRadera

 36. NA

  Om du inte ens vet vad avsikten med
  ditt förstånd är och inte vet vad du skall använda det till.

  Och varken förstår dig på ekologi
  eller ekosofi så saknar de mening
  vilket system du vill avskaffa.

  Och att jag överhuvudtaget
  försöker att tala med dig
  tyder på att även jag är en

  DUMSKALLE

  Men Farfar ...!

  SvaraRadera
 37. @Liberal Agenda

  Så det är staten som skuldslavbinder människor och stat och inte bankerna? Och om vi bara gör oss av med staten så att de privata parasiterna får härja än friare tyglar löser sig allt? Jovisst!

  Så i t.ex exemplet som jag bad dig kommentera (varför denna tystna AN?) är det staten som hittat på kontopåhitt som de fjättrat boskuldslavarna med? Ledsen AN, men det är faktiskt bankerna som gör det? Och de stackarna bankerna "följer inte bara lagen" när de manipulerar priserna på bostäder genom att agera mellanhand och hitta på kontopåhitt för att driva upp priset och hiva in den största presumtiva skuldslaven.

  Faktum är att de även bryter mot lagen då de ger sina skulder på svenska kronor status som svenska kronor (enligt BIS skapar t.o.m varje enskild bank sin egen valuta). Vill du läsa mer om det bedrägeriet kan du läsa här.

  http://parasitstopp.wordpress.com/2013/05/13/kriminella-banker-svartlistar-opalitliga-kunder/

  Det behövs ogräsbekämpning i alla trädgårdar och den som är satt att sköta det är staten. När staten inbillas tro på laissez faire-sagorna som du berättar så slutar staten sköta sin uppgift och resultatet blir därefter.

  Det behövs mer vilda västern i ekonomin. För inte ens den historien om den vilda västern är sann -det var ingen laglös trädgårdsodling där heller. Läs det här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/06/09/jag-vill-ha-mer-ekonomisk-vilda-vastern/

  SvaraRadera
 38. Neoliberal Agendasön maj 19, 12:30:00 fm

  "Så det är staten som skuldslavbinder människor och stat och inte bankerna?"

  Som sagt, staten upprätthåller systemet. Bankgarantier, sedelmonopol, Riksbank osv. Om du tycker bankerna gör olagligheter så anmäl dem hos polisen.

  "Och om vi bara gör oss av med staten så att de privata parasiterna får härja än friare tyglar löser sig allt?"

  Som sagt, staten ska inte avskaffas. Den ska upprätthålla lag och ordning, tex. hindra bedrägeri och skydda den privata äganderätten, och sen är det upp till konsumenterna att välja en valuta. Skulle folk då, mot all förmodan välja en inflaterbar valuta, så får de leva med konsekvenserna.

  SvaraRadera
 39. Dagens ekonomi är verkligen ingen
  oskyldig vetenskap, tvärtom, om detta
  "får" Neoliberal Agenda ingenting fatta!!!

  Det finns många på denna blogg som skulle kunna beskriva den förfärliga
  historien om våldets och girighetens
  och ekonomins våldtäkt på Jorden och
  dess Kulturer men som inte vill detta
  p.g.a. ren självbevarelsedrift.

  Är inte detta ett Dilemma av högsta
  rang, då förstår jag ingenting !!!

  Är galenskapens tillväxt, av makten
  upphöjd till normalisering av oss
  okunniga arbetande satar.

  GOD NATT JORD

  ELLER

  SvaraRadera
 40. Hamilton är ett troll... ingen har, eller kommer, någonsin att ta honom på allvar.

  Den där blådåren slänger ur sig trams mest hela tiden, att ignorera det hela är nog bäst, oavsett hur provocerande eller dumt det är.

  SvaraRadera
 41. @Neoliberal agehnda

  Mycket, mycket blundande för att du ska få ihop din hypotetiska dröm som tyvärr har väldigt lite med någon som helst verklighet att göra. Att odla en trädgård enligt din utopiska dröm är och förblir sagor som inte fungerar. Eller sä är det en fundamentalistisk religion du sysslar med som är totalt ointagligt för resonemang.

  Bankerna kontrollerar staten i dagens samhälle. Enligt Maastricht får inte ens staten skapa egna pengar för sin egen finansiering - de måste skuldsätta sig med bankernas kontopåhitt. Det säger något om den "lagligheten" i systemet när bankerna kan upphäva ett lands suveräna rätt att ge ut valutan..

  Att du låtsas inte se bedrägeriet som gjort människor till boskuldslavar säger ju något om din "agenda". Som sagt: större delen av den sk penningmängden är egentligen ingen penningmängd utan en bankskuldmängd där bankerna ersätt den nationella valutan mot bankernas skulder (för det är allt du har på ditt konto, bankens skuld till dig som du, förhoppningsvis kan hämta ut genom bankomaten). Större delen av denna bankskuldmängd (som bankerna aldrig haft för avsikt att betala - därav bankernas olagliga strävan efter det kontantlösa samhället) är kontopåhitt som skapats av bankerna för att inhäkta boskuldslavar.

  Bankerna kan avsätta demokratiskt valda ledare, såsom t.ex i Italien och Grekland, och ersätta dem med kleptokrater (mer kända under namnet teknokrater). I Lettland sker samma våldtäkt på demokratin, fast med andra medel, för att landet ska överge sin valuta mot Euro (tystnaden i svensk media säger ju något om vem som kontrollerar media också):
  http://youtu.be/EPjJ8Q8ofOY

  Det är inte så retoriskt lyckat av dig att låtsas vara mot storbankernas parasitism medan du samtidigt håller dem bakom ryggen och skyller allt på staten. Staten är vad vi gör den till och ska styras enligt demokratiska regler - att blunda för att bankerna styr staten i dagsläget är extremt oärligt. Det är tämligen genomskinligt vad du egentligen företräder.

  SvaraRadera
 42. Jag tror faktiskt killen är i avsaknad av begåvning Lincoln. Man vill gärna tro mer om människor, jag vet :)

  SvaraRadera
 43. I två av mina närområden har skatorna flytt från gräsmattor och bon! Vart har dom tagit vägen? Är dom på kongress i skogen? Det känns som ett dåligt omen. Något är på väg att hända! Det är politiker som Hamilton, som behövs för att sanningen ska komma fram. Inte dessa politiker som svänger med orden, bokstavskombinationer som får lögn att låta som sanning. Men vad hjälper Hamiltons sanningar, när det blir val så kommer väljarna ändå att vagga till valurnorna och välja dom som har bjuder på morötter.

  SvaraRadera
 44. Tack för alla kommentarer och synpunkter. Hamilton gick ni igång på! Lovar att han kommer att återkomma på bloggen. Det måste politiker få göra som vill ha in Sverige i euron, Nato och en framtid med kärnkraft och bolagiserade skolor.

  I senaste SIFO-mätingen (nej, Sifo är inte något myndighetsliknande utan ett kommersiellt bolag som säljer opinionsundersökningar baserade på att människor snällt och gratis svarar på deras frågor)gick FP uppåt, vilket föranleder mig att tro att Hamilton är en röstmagnet som snart uppträder i Lets dance.

  AK: Njaaa, jag hörde faktiskt precis det jag skrev, även om jag kanske tolkade det utifrån vad jag hört honom säga tidigare.

  SvaraRadera
 45. Har också hört honom tidigare och därtill lyckats reta upp honom. :-) (Tycker "bara" man ska vara rättvis även mot meningsmotståndare.)
  AK

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.