måndag 13 maj 2013

Fridolin, Persson och duvor som väntar på goda tider...

Börjar flockas i trädgården...
Så har då ett av plommonträden börjat blomma på tomten. Idag kommer körsbärsträden att slå ut. Några tomatplantor, kvarhållna i pensionärskuvösen istället för utplanterade i växthuset, har fått blommor. Djurgården tog sin första seger. Gustav Fridolin har fyllt trettio, vilket firas av partiets riksdagsgrupp imorgon. 

Frågan är om Gustav kommer att uppfattas som ung tills han blir femtio, ungefär som Åsa Domeij gjorde. Det var inte länge sedan någon frågade mig var det där unga tjejen gjorde nuförtiden... Hon är 50+. Själv är jag inne i graviditeten - mindre än 9 månader kvar till pensionsdagen. Duvor har redan börjat flockas på tomten. Förväntar mig att någon ställer ut en parkbänk och förser mig med gammalt bröd.

Göran Persson, också inne i graviditetsperioden, meddelar att han tror på euron med orden "alla beskriver ju euron som något slags grekiskt fiasko, ingen talar om Tysklands enorma framgångar i samma system".

Persson lyckas ge bilden av sig själv som naiv och smått historielös. Att det ena dessutom hänger samman med det andra, går honom förbi. Det går honom också förbi att bilden av Tyskland är glättad. Landet är starkt regionaliserat med sina 16 delstater. Tretton av dessa har det kärvt, Bayern, Hessen och Baden-Würtenburg ger kontinuerliga bidrag till de övriga.


4 kommentarer:

 1. Haha, en ganska osannolik kommentar från Persson får man väl säga :)

  SvaraRadera
 2. Euroområdet borde antingen ta efter Tyskland, bli en federation, där ansvaret att dela på kakan ingår, eller skrota eländet, och gå tillbaka till egna självständiga valutor.

  Göran Persson visar egentligen att han inte förstår hur ekonomierna fungerar, inklusive Sveriges under hans tid som statsminister.

  Han hade turen att få hjälp av en exceptionell högkonjunktur i omvärlden, precis efter att ha strypt sönder ekonomin i Sverige på 90-talet.
  Den hjälpen gjorde att det såg ut som om strypningen fungerade, och allt sedan dess har myten om "ordning och reda i finanserna" odlats flitigt av alla partier.

  Idag, när krisande länder inte kan rida på liknande exceptionell högkonjunktur, samtidigt som de anammat rådet att "städa i finanserna", dvs strypa ekonomin, så har de hamnat i en depression värre än 30-talet.

  Bara en nyliberal kan dra slutsatser genom att isolerat titta på ett land av sjutton, och komma fram till att euron skall hyllas.

  SvaraRadera
 3. Ett tips till Persson: Kapitalismen är nog ganska bra i alla fall. Visserligen lever en del i misär, men det uppvägs av att andra lever i lyx och överflöd.

  SvaraRadera
 4. För att citera Börje Ahlstedt när skalle-per gått bort "Han har ju alltid funnits!!" Det är riktat till dig Birger. Vila i frid.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.