tisdag 2 april 2013

Imorgon - Onsdagen 3 april  - kl 18.00 pratar jag om tillväxt, konsumtion och arbete
Folkets Hus, Sandviken
Vill du prata arbete och arbetstid så är du välkommen att fika med bland annat mig 15.00-16:30 på Konstifik, Hyttgatan 12.
Och i Aftonbladet skrev jag häromdagenliknande tema: Här.


4 kommentarer:

 1. Bra skrivet i Aftonbladet! Tycker dock du missar ett led i förklaringen av arbetslöshet. Det är inte bara produktivitetsökning som gör arbetskraft överflödig, på 70-talet var industring mångdubbelt effektivare än på 1800-talet, och ändå hade vi låg arbetslöshet.

  Skillnaden idag är att vi har nått oljetoppen, och vi har helt enkelt inte energi nog till att driva tillräckligt mycket industrier för att sysselsätta tillräckligt många. Och tjänstesektorn kan inte leverera den tillväxt (i bemärkelsen produktivitetsökning) som vi är vana med att industrin ger, eftersom människor är människor och inte utvecklas i samma takt som maskiner.

  SvaraRadera
 2. Missat tror jag inte, 3000 tecken är gränsen i Aftonbladet.

  SvaraRadera
 3. Lästips:

  Tony Judt; Illa far landet

  MEDBORGARLÖN; NU!

  SvaraRadera
 4. http://hurvibor.se/pengar/rot-avdrag/

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.