onsdag 10 april 2013

Framtidsvecka, Katrineholm
Torsdag 11 april 19.00
Musikens Hus.
Jag deltar i en paneldebatt - tillsammans med bland annat Jan Forsmark (som dessutom håller föredrag om Omställningsrörelsen), Kjell Dävelid och Aulis Syväjärvi.

4 kommentarer:

 1. Bra gräsrötter inom omställningsrörelsen och "avdankade" politiker kan förhoppningsvis tillsammans påverka våra politiker...

  SvaraRadera
 2. "...jag är gammal, trött, besviken till döden, okunnig, men jag vet att jag sett en helhetssyn, som jag borde åtminstonde kunna antyda innan jag dör."

  Elin Wägner... hur kunde jag missa henne. Jo, jag är "Okunnig"... inte alla bitar på plats...

  För att föra över detta till dagens verklighet, så finns det möjlighet för de flesta av oss att "åtminstonde kunna antyda" innan vi dör. Det förutsätter dock att vi vaknar upp och ser lite mer. En helhetssyn är svårt att nå i denna komplexa värld. "Avdankade politiker" och vi "vanliga" gräsrötter bör engagera oss tillsammans och upplysa politikerna som förståeligt sitter fast ännu mer i systemet.
  Omställningsrörelsen t.ex. bara väntar på fler människor som antyder.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Nej, vad vi behöver är att engagera oss tillsammans och upplysa varandra, vi behöver inte ödsla kraft på att rikta oss till nuvarande politiker - självfallet så är deras funktion att lyssna in vad folket vill, och de HÖR inte bättre om vi talar direkt till dem, det är min övertygelse!

  SvaraRadera
 4. Tom, Vi har ett system med politiska partier och politiker...
  Håller med dig om att vad vi behöver är att engagera oss tillsammans och upplysa varandra.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.