torsdag 14 mars 2013

Sluttande plan

Utvecklingen i Sverige kan liknas vid ett sluttande plan, de små stegens tyranni mot ett odrägligt samhälle. MP tycks äntligen vakna till liv och kräver att samarbetet med regeringen skall leda till bättre villkor, inte ståplats på det sluttande planet. Kanske var det Jonas Hassen Khemiris öppna brev till justitieminister Ask som resulterade i att man till slut började förstå att partiet, om än med goda uppsåt, börjat fungera som legitimering av det vedervärdiga. 

18 kommentarer:

 1. Om DU sitter inne med en egen smart lösning på det väldiga PROBLEMET , vore det väl bättre att visa fram densamma än att raljera, till intet förpliktande…

  (Mästerligt formulerat i GB den 27/2 av Leif Pagrotsky.Citat:)

  " Jag inser att vi inte i längden kan ha en ordning som innebär att ansökningar om uppehållstillstånd bara har två slutresultat: Ja till uppehållstillstånd som innebär att man får stanna, och avslag på ansökan som också innebär att man får stanna. "

  SvaraRadera
 2. Millimeterrättvisa är alltid svårt. Hela landet är på ett sluttande plan med massinvandringen.

  SvaraRadera
 3. Isa, problemet är att man låter hudfärg ligga till grund för huruvida man skall begära legitimation eller inte. Sådana samhällen har vi sett, och det blir inte bra (för att uttrycka sig milt).
  Micke

  SvaraRadera
 4. Bäste Urbam, det är kanske så att hela världen sitter på ett sluttande plan där vi människor tar kål på varandra, missbrukar varandra, svälter varandra, bedrar varandra, bekrigar varandra, utnyttjar varandra. Sverige har sålt vapen till mängder med länder, vi har med hjälp av frihandelns principer betalat så lite som möjligt för råvaror, vi har genom vårt sätt att leva bidragit till miljöförstöring och klimatproblematik. Vi har vår del av en global skuld. Vi får, som ett av världens rikaste länder, ta en liten del av ansvaret. Den lilla korta tid i vårt historia som handlade om stängda gränser är förbi. Vi får allt göra det bästa möjliga av den situation världen befinner sig i. Att då utifrån hudfärg kräva identifikation är en tillbakagång till samhällsmodeller som en gång funnits även i Europa.
  L.

  SvaraRadera
 5. Hela världen inklusive det här landet är på ett sluttande plan och det får snart en sluttning så att vissa rasar av och då minskar de förhållandevis öppna gränserna på många områden, vilket får det här landet med sin stora överbefolkning mycket pressat. Det är bara vissa fysiska omständigheter och inte mycket att diskutera.

  Vi har ingen annan skuld än att vi får skylla oss själva. Vi kan omöjligt lösa andra länders problem och har inte heller något sådant ansvar. Kanske de samlade utländska gåvorna genom åren har gjort mer skada än nytta och då är inte moralisterna fria från skuld. Människorna skulle ta mindre kål på varandra om de bara skötte sig själva.

  De som ska rädda världen med sin politik kör det här landet mot fritt fall och kollaps. Det finns också ett egenintresse att inte ta i för hårt i den här typen av kontroller. De kontrollerade måste inse varför kontrollerna finns och det är inte så farligt. Men det kanske inte finns något kontrollbehov. Hur många fångar dom? Så det är en svår fråga.

  SvaraRadera
 6. Det är självklart ett intresse för flyktingar, att Sverige är ett land värt att fly till, dvs inte ett land med raserad socialvård.

  Om det skulle inträffa, att landet inte längre har denna trygghet att bjuda på, då upphör flyktingströmmen hit.

  Alltså måste vi hjälpas åt att hålla tryggheten intakt så att många fler kan komma.

  Det kan innebära skattehöjning, om vi inte vill dra ner mer på äldreomsorgens personaltäthet.

  SvaraRadera
 7. Låg och studsade av ilska under Uppdrag granskning igår. Snart dags att fortsätta studsa till Debatt. Någon som känner till om det pågår någon insamling till de kamerunska gästarbetarna? Vore behjärtansvärt om du kunde flagga för det på bloggen isf, Birger (eller kanske starta insamlingen själv :-).
  AK

  SvaraRadera
 8. Det är bara att välja; öppna gränser eller välfärd. Sverige kan inte vara hela världens socialkontor! Till Sverige flyttar (eller, som det heter, "flyr") man inte i första hand för att jobba, man vill åt våra generösa välfärdssystem som bland annat gör det möjligt för utländska medborgare att komma hit och uppbära full pension trots att dom aldrig jobbat en minut i Sverige och aldrig betalat en krona i skatt!

  Det är lätt att vara givmild med andras pengar! Snyft- och daltvänstern skyr inga medel när det gäller att vräka ut skattepengar. Alla skall ha! Svenne skall betala...

  SD kommer växa i valet, tack vare er oansvariga vansinnespolitik.

  SvaraRadera
 9. @ 08:26:00 em

  Jag hoppas du skojar!!! du vill att svenskar skall hållas som slavar och beskattas för att kunna hålla en syndaflod av invandrare med generös socialhjälp.

  "Alltså måste vi hjälpas åt att hålla tryggheten intakt så att många fler kan komma."

  "Det kan innebära skattehöjning, om vi inte vill dra ner mer på äldreomsorgens personaltäthet."

  Snälla, säg att du skojar! Det där var nog det sjukaste jag läst! Jag hoppas verkligen att det du skrev är ett perverst skämt.

  SvaraRadera
 10. Aktivister ockuperade EU-kontor.
  EU:s generaldirektorat för ekonomi och finans i Bryssel ockuperades på torsdagen av demonstranter, i en aktion riktad mot EU:s åstramningspolitik.

  I EU ingår Sverige som en kossa som ska mjölkas. Åtstramningen av välfärden har bara börjat.


  SvaraRadera
 11. Jonas Hassen Khemiris pjäs "Jag ringer mina bröder" handlar delvis om samma ämne. Ska nu visas runt om i Sverige.

  http://www.khemiri.se/khemiri-tv/jag-ringer-mina-broder-2

  Kontrasten till hans lysande svenska och politiskt fyllesnack blir tydlig när Beatrice Ask ska svara. Fyllesnack här i betydelsen utfyllnad, upprepa samma sak och inte ha fattat vad frågan handlar om.

  När blev vi så fattiga så att vi inte har råd med solidaritet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt är det jävligt lätt för bemedlade akademiker på relativt trygga och välbetalda jobb att enbart se invandringen som behjärtansvärd och berikande. För det är just vad den bokstavligen är för vinnarna som slipper kräla i den darwinistiska djungeln av otrygga anställningar och försämrade utsikter som drabbar massan nedanför. Jag tycker den övre medelklassen i Sverige skall titta sig riktigt noga i spegeln när de får chansen nästa gång. Det är jävligt lätt att spela solidarisk Allan när inget står på spel. Sveket har pågått ett bra tag nu.

   Radera
 12. 12:03 f.m.

  Man kan provocera fram klarare tankar genom att uttrycka sig så. Men det stämmer, att vi kan ta emot fler migranter (alla är inte flyktingar) om vi drar ner på antalet anställda i t.ex. vården.
  Eller höjer skatten.

  Många migranter jobbar f.ö. just i vården, eller tar andra jobb som etniska svenskar ratar. Och migranterna betalar skatt, när de skaffat sig jobb.

  Men innan dess bärs de upp av samhället. Det handlar säkert om stora pengar. Så stora att de gamla partierna inte vill tala högt om det.

  SvaraRadera
 13. Anonym: Nej det handlar faktiskt inte om några stora pengar. Stora pengar är det som försvunnit i skattesänkningar till de rikaste. Stora pengar är de uteblivna reallöneökningarna sedan 1980-talet som istället för att hamna hos löntagarna gått till ren vinst för allt rikare storföretag, som sedan spekulerat sönder andra länder med vinstpengarna.

  Vill du hitta stora pengar så ska du inte jaga fattiga människor utan rika eliter och storföretag. Tyvärr undviker väldigt många människor reflexmässigt att se de större sambanden, men hänger gärna upp sig på småfolket. Jag brukar kalla det slavmentalitet, eller den auktoritära reflexen. Slicka uppåt och sparka neråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Men det utesluter inte att man måste ta folks oro för sin trygghet och sina livsmöjligheter på allvar. Vilket jag gissar att en hel del av främlingshatet beror på.

   Radera
 14. Jag är varken akademiker, högutbildad eller har ett säkert, välavlönat jobb. Tvärtom på alla punkter tyvärr. Men jag har alltid ansett att skulden för det moras som svensk arbetsmarknad blivit ska läggas på de politiker som förstört den genom avregleringar och högerpolitik. Ingen annan.

  Den oro som detta skapar hos vanligt folk tycker jag att vi ska ta på dödligt allvar. Där har nog miljöpartiet en läxa att lära. Men så länge folk röstar på höger eller mitten-högerpartier så kommer de att få fortsätta oroa sig. Och rasismen kan fortsätta växa.

  SvaraRadera
 15. Ett problem är att Migrationsverket inte har kunskap nog at förstå eller tilltro till varför många människor inte kan åka tillbaka till vart de kom ifrån. När alla har rätt att söka asyl måste det också finnas kunskap för att bedöma asylskälen. Det är väl givet att få vill stanna gömda i det här landet utan lvsviktig orsak.

  Ett annat problem är att kvoter begränsar hur många som kan stanna. Det innebär ju att fakta i enskilda fall inte kan tas hänsyn till, om kvoterna ska respekteras.

  Den som inte stöder amnesti nu stöder istället svartarbete och skattesmitning - som inte begås av gömda utan av alla som givetvis tjänar på att de finns. Amnesti istället för utvisning skulle öka bååde skatteintäkter och jobbstatistik. För ingen tror väl att arbete som utförs i det här landet inte behövs?  SvaraRadera
 16. Det är klart att hudfärg inte ska vara det enda kriteriet. Men polisen har en träffkvot på 10 % vilket är väldigt högt, så det verkar som de använder andra kriterier som fungerar bättre. Enstaka misstag bör inte vara grund för att lägga ner en verksamhet som behövs och är effektiv.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.