torsdag 14 februari 2013

Packet

Klicka på bilden, dra fram till 8 minuter så får du veta om du - enligt högsta representant för ICA, Coop, Axfood och andra dagligvarukedjor -  tillhör ett pack som bör dra sig tillbaka till dina hålor.
Läs mer här.
Anhang är synonym med pack.

23 kommentarer:

 1. Bedrövligt, visserligen var han väl lite upprörd, men det är ju då sanningen om vad man anser kommer fram. Jag tillhör packet, handlar så mycket jag kan på gårdsslakteriet (den lokala hålan) när jag köper kött. Grannen är fårfarmare, han räknas väl både som pack och boende i en håla.

  SvaraRadera
 2. Coop och Ica bör se till att ha kommer bort med det snaraste!
  Lena

  SvaraRadera
 3. Bra att vi får veta vad dom tycker.

  SvaraRadera
 4. Om rätt ska vara rätt så använde han ordet "anhang" men det är väl ganska synonymt med "pack". Vi förstår alla vilka åsikter han egentligen hyser om oss seriösa konsumenter. Bra att det kom fram!

  Hurra för den fria marknaden!

  SvaraRadera
 5. OPM, finns något som heter. Det betyder Other Peoples Money och det är det som kedjorna vill överföra till sina egna fickor. Bönderna pressas stenhårt, de små slakterierna slås ut, det globala transportvansinnet med bulkråvaror forslas kring medan de köps och säljs på en hysterisk marknad.
  Micke

  SvaraRadera
 6. Enligt www.synonymer.se

  Anhang: - otrevligt följe, följe, dåligt sällskap, pack, gäng, koppel, klick, hord, liga

  Det sägs att det ofta finns ett drag av storhetsvansinne och narcissism hos många män i ledande befattningar. Det kanske ligger något i det?

  SvaraRadera
 7. Som vegan skrattar man åt debatten!
  De bör komma ur grottorna!

  SvaraRadera
 8. Ibland känns det extra bra att ha slutat äta kött.

  SvaraRadera
 9. Bra, 12:38! Instämmer tillfullo!
  Nu råder stor upprördhet i slaktmatsvännernas läger.

  Schlyter har dock rätt i själva frågan, den om märkning.

  Gt

  SvaraRadera
 10. Neoliberal Agendators feb. 14, 12:49:00 em

  "Hurra för den fria marknaden!"

  Bojkotta kedjor eller märken du inte gillar. Seriöst, detta är styrkan med den fria marknaden. Folket kan direkt styra produktionen, tillskillnad från där produktionen styrs politiskt. Där måste du vänta tillls nästa val och även då kan man bara välja mellan 5-10 partier och det är inte säkert det finns ett parti som vill bojkotta precis på alla de sätt man själv vill.

  Jag bojkottar massa företag och kedjor. Jag utnyttjar min rösträtt varje dag.

  Länge leve den fria marknaden!

  SvaraRadera
 11. tors feb 14, 12:49:00 em

  "Folket kan direkt styra produktionen, tillskillnad från där produktionen styrs politiskt."

  Hur ska kommuner och länder göra inför de frihandelsavtal som gäller vid upphandling?

  Christer

  SvaraRadera
 12. Jag parafrasar:

  "Det blir svårt för oss, så Schlyter kan dra åt helvete."

  Det är fint att industrin bygger sin argumentation på så starka argument som den egna inkompetensen. Det har jag i ärlighetens namn svårt att bemöta.

  SvaraRadera
 13. Neoliberal Agendators feb. 14, 06:50:00 em

  "Hur ska kommuner och länder göra inför de frihandelsavtal som gäller vid upphandling?"

  Lösningen är att inte ha några upphandlingar. Plocka bort politikerna. Låt folk köpa sina varor/tjänster på marknaden direkt.

  Om du vill ha någon typ av statligt "skyddsnät" (vilket jag inte vill, tror mer på privat välgörenhet) så får det hanteras via försörjningsstödet, så som vi hanterar kläder och mat idag, som också är livsnödvändigt.

  SvaraRadera
 14. Vilket shafs ang. köttet; länge leve vegan´ister!

  Vad klagar man på; kött som kött; ät nu när det är så billigt och nyttigt och sluta klaga på och skriva metervis era klagomål!

  Visa i stället respekt för de alla djur som har slutat leva för eran kött vill jag ha -skull!

  SvaraRadera
 15. Men, neoliberala grammofonskivan, den fria marknaden är ju precis vad Schlyter vill gynna! Han vill bara göra det transparent vad vi köper på den, dvs att ingen ska kunna fuska och påstå att han säljer något han inte säljer. Det måste du väl gilla?

  För inte ska vi väl tvingas vara kemister och laboratorieproffs för att gå på mataffären?

  SvaraRadera
 16. Neoliberal
  tors feb 14, 06:50:00 em

  "Lösningen är att inte ha några upphandlingar. Plocka bort politikerna. Låt folk köpa sina varor/tjänster på marknaden direkt."

  Det låter enkelt, men hur genomför/löser du ovanstående om du ser till EU-medlemskapet med sina direktiv, att USA och EU nu tillsammans arbetar fram världens största frihandelsavtal för varor och tjänster.

  Christer

  SvaraRadera
 17. Neoliberal Agendators feb. 14, 11:58:00 em

  "arbetar fram världens största frihandelsavtal för varor och tjänster. "

  Det är bra att man försöker jobba fram ett frihandelsavtal, även om det säkert blir en hel del regleringar, såsom det blev med NAFTA.

  Personligen skulle jag gärna se att man sänkte ambitionen och tog fram ett vädligt enkelt globalt frihandel med fåtal givna regler som kan sjösättas snabbt globalt utan en massa förhandlingar. I princip,

  - alla länder som skriver på avtalet måste tillåta import från alla andra länder som också har skrivit på avtalet.

  - alla länder har rätt att kontrollera sin hemmamarknad, tex. förbjuda narkotika, men de får inte diskriminera andra länder, tex. bara tillåta narkotika som har producerats i det egna landet.

  - alla länder har rätt att subventionera sin egen produktion, antingen direkt eller genom exportsubventioner.

  Knepigheterna ligger i exporten och det är bättre att lämna den utanför tillsvidare. Annars kommer man in på sådant som krigsmateriell och exakt vad man ska eller inte ska få subventionera.

  Sen kan man skrota EU.

  SvaraRadera
 18. Ska man bojkotta o använda konsumentkraft på dom som säljer 'o-märkta' produkter så blir det väl bara svartslakt o hembränt kvar.
  Är det tre grossister vi har?
  Monopol är ju grejen.
  Då denna regel gick igenom fick vi ju en drös färdigkryddade produkter då dessa kallades blandprodukter o inte behövde specas.

  SvaraRadera
 19. "Bojkotta kedjor eller märken du inte gillar. Seriöst, detta är styrkan med den fria marknaden. Folket kan direkt styra produktionen, tillskillnad från där produktionen styrs politiskt. Där måste du vänta tillls nästa val och även då kan man bara välja mellan 5-10 partier och det är inte säkert det finns ett parti som vill bojkotta precis på alla de sätt man själv vill.

  Jag bojkottar massa företag och kedjor. Jag utnyttjar min rösträtt varje dag.

  Länge leve den fria marknaden!"

  Har folk så mycket att säga till om egentligen? Vem ska granska dessa privata företag? Vilken media anställer granskningar av varor från tillverkare vars reklampengar de behöver?
  Vilken rätt har konsumenten att kräva tillgång till privata företagshemligheter? Finns inget som helst möjlighet till att kräva någon som helst transparens.

  Du vill ha privat tyranni.

  / 1984

  SvaraRadera
 20. Neoliberal Agendafre feb. 15, 06:12:00 fm

  Självklart kan man kräva granskning av företag.

  Ta kreditvärderingsinstituten tex. som granskar privata företag finanser. Företag som inte går med på granskningar kan inte räkna med att få like bra krediter (de blir bojkottade)

  SvaraRadera
 21. Neoliberal
  tors feb 14, 11:58:00 em

  "Det är bra att man försöker jobba fram ett frihandelsavtal, även om det säkert blir en hel del regleringar, såsom det blev med NAFTA." Även EU!

  "alla länder har rätt att kontrollera sin hemmamarknad"
  Vilka styr frihandelsavtalen och regleringar? Jo, politiker inom EU.

  Vad innebär regleringar?
  Det innebär anpassning. Den som inte anpassar sig till regleringarna från EU drabbas av svindlande bötesbelopp.

  Vad innebär frihandelsavtal? Jo, att stora handelsblock som EU och NAFTA konkurrerar ut de små företagen och därmed det lokala näringslivet som föder ortsbefolkningen. Sedan är den onda cirkeln igång. Just nu dras allt fler länder och invånare med i denna onda cirkel.

  "Skrota EU" och frihandelsavtalen. Ja!

  Christer


  SvaraRadera
 22. Den fria marknaden är en sån där myt, en saga man kan berätta för barn om.

  ALLA marknader är benhårt reglerade. Flygindustrin till exempel regleras benhårt av gravitationen, det är ingen skillnad mellan regleringar som naturen inför och regleringar människan inför.

  Att tro på den fria marknaden är som att tro på tomtar och troll.

  SvaraRadera
 23. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/de-flesta-star-inte-ut-med-att-se-djur-lida_7914408.svd

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.