måndag 18 februari 2013

Nybytta rör

Från årsmötet, som avhölls i Katrineholm, bild från KK.
Grön Ungdom - ungdomsförbund inom MP - har fått nya rör. De heter Magda Rasmusson och Lorentz Tovatt. Grattis!

Många ställde upp som kandidater, vilket numera verkar blivit regel i MP med omnejd.
Båda har varit engagerade i Supermiljöbloggen. Där för övrigt Lars Wilderäng påpekar det absurda i att så många som menar sig vara gröna satt sig i skuld för att köpa löjligt dyra lägenheter på Södermalm:

"Lattemorsan på Söder, som röstar på (mp) och har svårt att sova pga klimatförändringarna kunde köpt en villa för 500 000 i Långtbortfrånstan istället för 2 500 000 för den där lägenheten. Istället hade hon kunnat låna 2 000 000 och startat ett bolag och uppfört (med branschnormal belåning i bolaget) ett 2 MW vindkraftverk och producerat tillräckligt med el till kanske 300 villor. Istället för att konsumera ändliga resurser i form av ett boende och en stor del av livsinkomsten, hade lattemorsan kunnat leva ett naturnära och miljövänligt liv enbart på den vindkraftsinvesteringen."

Elakt, men värt en del tankemöda och åtminstone en gnutta handling...


Gustav, Charlie och Katrineholms Kuriren...

Gustav Fridolin besökte förstås Grön Ungdoms årsmöte, och några dagar senare besökte han ännu en gång metropolen Katrineholm för att, enligt Katrineholms Kurirens förstasida, se "sin volleybollspelande hustru" spela en match. På en bild på tidningens förstasida kan man se "sonen Charlie i pappa Gustavs knä". Charlie är en liten tjej. Det är inte lätt att vara tidning om man har färdiga föreställningar. Det finns 227 kvinnor med namnet Charlie i Sverige.

8 kommentarer:

 1. Wilderäng i all ära, men hans berättigade fundering kastas från den som sitter i glashus... Han driver ju en blogg som bland mycket tänkvärt gör reklam för att vi skall köpa guld och silver för att lägga i bankfack. Guldutvinning är allt annat än miljövänligt, ofta med förskräckliga arbetsförhållanden för hårt utnyttade arbetare med ynkliga löner och emellanåt rena ska förhållanden. Att köpa guld, lägga i bankfack istället för att ställa pengarna till förfogande till investeringar i vindkraft känns inte mycket bättre än det han kritiserar...
  L.

  SvaraRadera
 2. Vad har dom för inställning till ekonomism, ekonomisk tillväxt, konsumism och människors roll i samhället? Är dom radikala birgerianer eller slätstrukna karriärister som vill glida in i etablisemanget genom att säga rätt saker?

  SvaraRadera
 3. Karl > Kalle
  Charles > Charlie

  t.ex. Charlie Chaplin.

  SvaraRadera
 4. Icke alls så, Charlie är ett relativt vanligt kvinno- och mansnamn i både England och Frankrike. Kim, Robin, Rene',Alex, Toni...

  SvaraRadera
 5. Kanske ville Fridolin utmana med namnvalet. I så fall lyckades han.
  Blir det en till dotter, får hon heta "Birger"?

  SvaraRadera
 6. Florence, då? Och Kaj?

  SvaraRadera
 7. Då antar vi att 50.000 lattemorsor beger sig ut i landet och försöker låna 2milj var för att sätta igång. Hmmm….

  SvaraRadera
 8. Om Wilderäng tänker lite till kommer han kanske på att vindkraftverket använder mycket neodym som framställs i Kina med fruktansvärd miljöbelstning. Stora radioaktiva giftdammar, mark, natur och ortsbefolkning förgiftad.

  Dessutom släpper vindkraftverket ut mer CO2 per producerad kWh än nybyggd kärnkraft under en livscykel (byggande och rivande, framställande av betong).

  För att inte tala om vad vindkraftverkets fula skepnad och buller gör för närmiljön.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.