torsdag 21 februari 2013

Framtidsbilder

21 - 22 mars

I mars släpper regeringens Framtidskommission sin rapport. Redan veckan innan presenteras delar av rapporten på en konferens i Vimmerby. Med bland annat deltagare från regeringskansliet förutom kommissionens huvudsekreterare.

Men det finns andra sätt att se på framtid. Jag är en av dem som kommer att lägga ett annat perspektiv på framtiden än det som kommissionen gör. Billy Larsson, David Jonstad och Johan Rockström är andra som deltar.

För mer info och anmälanklicka här.

7 kommentarer:

 1. Spelas det in? Finns det på nätet?

  SvaraRadera
 2. Här kan nog en hel del fria tankar blomstra redan i mars. En torsdag i Vimmerby kan nog vara en riktig hit för alla som vill vårda och utveckla sin förmåga att tänka utanför boxen.

  Annars är det "tankeboxarnas box" att flesta företrädare inom lokal och nationell politik och näringsliv skapar framtidsvisioner som alltid förutsätter att den ekonomiska tillväxten är evig och dessutom en förutsättning för mänsklig utveckling. En framtidsbudget som inte ens går ihop ekonomiskt och per automatik utraderar möjligheten att lägga social och ekologisk hållbarhet på tillgångssidan i balansräkningen.

  En torsdag i Vimmerby kan knappast vara fel - får se om hushållsbudgeten tål det. Vinsten blir med säkerhet egen personlig utveckling som kan återinvesteras vidare bland kollegor och bekanta.

  SvaraRadera
 3. Och är hittar man ännu mer med framtidstema, Framtidskontraktet: http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Framtidskontraktet-/

  Men vad får man om man skriver på detta kontrakt? (kolla pdf:en)
  "Investeringar i bra barnomsorg innebär att föräldrar kan koncentrera sig på jobbet."
  "Jobben ska sättas främst i hela den ekonomiska politiken."
  "Heltid ska vara norm på arbetsmarknaden och det är viktigt att skapa incitament och verktyg för att garantera detta."

  Ordet jobb nämns inte mindre än 56 gånger i det 25 sidor långa dokument. Ordet människa nämns 2 gånger.
  Människan som lönearbetare och kugge i ett ekonomiskt system genomsyrar hela texten. Hoppas ni lyckas ge hopp om en bättre framtid än den Socialdemokraterna erbjudet.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt med ett så pass saftigt pris, hade gärna lyssnat på Schlaug och Jonstad annars. Inte varje dag dom är i de småländska skogarna

  SvaraRadera
 5. Neoliberal Agendators feb. 21, 09:49:00 em

  Skulle gissa att de flesta deltagarna på den där konferensen kommer underskatta utvecklingen inom informationsteknologin vi kommer se de närmsta årtiondena.

  Tänk dig själv motsvarande konferens 1993 och hur få som då hade fattat något om man hade pratat om kollaborativ uppslagsverk, app stores, karttjänster, bankärenden, hemifrån, bloggar, youtube osv. och hur det har påverkat samhället.

  Eller läs den här tidningsartikeln från 1900 What may happen the next hundred years

  Hyfsat bra gissningar men de missade två saker; datorrevolutionen och framstegen inom energiteknik .
  Ungefär som idag nu mao.

  SvaraRadera
 6. Anders, håller med dig, priserna är för saftiga.

  SvaraRadera
 7. Tur att jag är upptagen då, när priserna är för saftiga.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.