lördag 10 november 2012

Här kommer Mona Sahlin och jag ihop oss arbetstiden...Gårdagens nyhetspanel - om USA, arbetstid och statligt ägande. Efter sju minuter kommer Mona Sahlin och jag ihop oss om arbetstiden. Det var Sahlin som sänkte idén för många år sedan. För övrigt säger fel när det gäller USA:s oljeberoende i jakten på ekonomisk tillväxt, sa att varje pott på hundra dollar bygger på en kaffekopp olja, helt fel: snarare gäller en  kaffekopp för varje dollar.

Får skylla på att jag blev inkallad sent, sovit lite och sprungit till studion. USA är naturligtvis inte ensamt om kaffekoppssyndromet, men den amerikanska koppen är större än de flesta andra länders.

7 kommentarer:

 1. Undras om Mona lärt sig härskartekniken av Göran. Gissar att hon inte är helförtjust i Birgers dra-ner-byxorna-utvärdering av hennes insats i förra valet: att hon ville administrera en politik hon i efterhand meddelade att hon inte trodde på.

  SvaraRadera
 2. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=384606548281685&set=a.219463904795951.53127.166651890077153&type=1&theater

  SvaraRadera
 3. M E D B O R G A R L Ö N ; NU!

  SvaraRadera
 4. Neoliberal Agendasön nov. 11, 01:09:00 fm

  Klart man ska få arbete så länge som man vill. Det är inte statens uppgift att bestämma vad jag vill göra med mitt lv. 40-timmars begränsningen borde avskaffas.

  Om det är så att Birger är oroad över utsläpp så får han öka straffskatter och införa utsläppsbegränsningar. Bara för viss produktion medför utsläpp ska man inte stoppa all annan

  Birger gör samma tankefel som Sverigedemokraterna när han drar allt över en kam.

  SvaraRadera
 5. Släpp allt annat, belys ständigt det orimliga i att teknikutveckling skall leda till klassklyftor och s.k. "arbetslöshet" (som om arbetet i sig vore det högsta målet). Fru spagettimonster hur långt fel har tänkandet vridits. Tillsammans kan vi skapa allmänningar och jobba för att på riktigt avskaffa arbetet.

  Känner förövrigt hur arkaiskt och icke-trovärdigt hela scenariot som utspelar sig i videoklippet är. Det är representanter för en förlegad värld, som pratar auktoritärt på ett sätt som inte längre går att ta på allvar.
  Nationens som den formats av televisionen, efter palmes död är ett fossil.

  Folk som har tid att tänka, har också tid att se. När folk har tid att tänka så syns det som är fel.

  Läs "Arbetssamhället" av sociologen Roland Paulsen.

  Jag har själv jobbat som programutvecklare i ett men kände att det var oetiskt att bidra till att "ekonomitanter" sparkades ut i en dyster värld, sannolikt till år av arbetslöshet följt av fattig pension.

  Teknikutveckling är helt enkelt inte ett hederligt yrke så länge samhället ser ut som det gör. Själv vägrar jag, så gott jag kan, att bidra till den så kallade samhällsutvecklingen (den ekonomiska) om det skall leda till ökat lidande.

  Sex timmars arbetsdag är inte längre målet, Schlaug. Jag har en nollvision.

  SvaraRadera
 6. När man tittar på programmet ser man tre g a m l a politiker som har redan lämnat arenan.
  Mona eller man skulle saga fru Sahlin klappar dig på axeln och du Birger eller herr Schlaug säger ett par gånger Mona. Han moderaten fumlar mantran som egentligen säger ingenting.
  Sorgligt.

  SvaraRadera
 7. Bra Birger, där gav du´na så ho teg. Nåja, hon stegrade sig snarare.

  Drar SD allt över en kam? Tyckte att Åkesson sa att det finns många goda invandrare. Det är andra sidor av frågan han tar upp, nämligen hela migrationspolitiken. Och hans kritik där, kan man tycka vad man vill om.  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.