lördag 3 november 2012

Romney älskar kol, Obama skryter pipeline...

Det amerikanska valet i ett nötskal. Och Obama omfamnar stormens offer men vill inte låtsas om att han själv är ansvarig för en politik som leder till fler orkaner, fler översvämningar och alltmer extremt och svårbedömt väder. En enda presidentkandidat tar upp klimatfrågan i sin kampanj: Jill Stein, Green Party.

Jill Stein påpekar det löjeväckande i att så många miljöengagerade amerikaner hela tiden får be om ursäkt för Obama. I själva verket legitimerar Obama, genom att inte driva klimatfrågan i valrörelsen, den gällande amerikanska uppfattningen att klimatfrågan är oviktig.

23 kommentarer:

 1. Hahaha! Foliehatt på!

  SvaraRadera
 2. Stein verkar vara den enda som är läskunnig i det amerikanska presidentvalet...

  SvaraRadera
 3. Fast hur "kan" Obama driva klimatfrågan i valrörelsen? Finanskrisen och klimat/miljökrisen hör ju intimt samman fast politiker vägrar erkänna det. Jill Stein gör ett utmärkt jobb för att väcka medvetenheten hos människor. Vet inte hur pass medveten Obama är. Det jag är medveten om är att det finns krafter bakom honom som är väl medvetna. Handplockade politiker som agerar lakejer, behöver de nödvändigtvis vara medvetna om att de är delansvariga? Han Obama kanske inte låtsas (spekulation).
  Det är svårt och komplext. Personligen har jag svårt för att avgöra om Obama låtsas eller om det är ren okunnighet. Det är pengar som backar upp presidentkandidaterna givetvis handplockas de. Jill Stein handplockas bevisligen inte...Hon backas inte upp. Hon arresteras och fängslas men reser sig igen. Heja Jill!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Är det inte dags nu, att flytta fokus från USA, även om de anser sig vara Guds utvalda att rädda världen från allt elände.
  Precis som alla andra religiösa extremister har de svårt att dynamiskt ta till sig ny kunskap.
  Storbritannien och USA är inga världshärskare eller normsättare längre,
  bara dåliga förlorare i det globala kasinot.
  Kinas och Indiens regeringsbildningar borde väl intressera oss mera.
  IQ

  SvaraRadera
 5. Svårt att flytta fokus från USA när EU är/håller på att bli en kopia av storebror USA...?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Människan är det enda djur som är förljuget. usa kommer att implodera en dag, presidenter kommer och går, busch slösade och lekte sina lekar, obama städar upp efter busch, strax blir det en mormon som blir president. vilken president blir det sedan? Jesus? Nej, jag tror inte att det blir någon mer prsident i usa! Jorden är på väg att vackla! Jesaja 24:19-20

  SvaraRadera
 7. Kanske Kina räddar USA?

  Gt

  SvaraRadera
 8. Krister
  Om du drar likhetstecken mellan USA:s ekonomiska problem och jordens undergång så räknar jag dig till fundamentalisternas skara.
  Om du sedan använder gamla testamentet som prognosinstrument betraktar jag dig som tillhörande extremisterna, som försummar
  livets alla möjligheter till egen och andras utveckling och meningsfullt samspel.

  GT: Då tvingas nog amerikanarna omvärdera kineserna mer än vad de orkar.
  IQ

  SvaraRadera
 9. Krister, för den som inte är så inläst på bibeln, som faktiskt undertecknad troende ateist är, så tar jag mig friheten att citera de välkända rader du hänvisar till:

  Jorden brister och skakar, den skakar och skälver,den skälver och rister.
  Jorden raglar som en drucken, svajar som ett fallfärdigt ruckel. Den dignar under sin skuld, faller och reser sig aldrig mer.

  SvaraRadera
 10. Birger
  Tack för att du åskådliggör att det i alla tider funnits tilldragande domedagsprofeter. Mycket skrifter har de oftast lämnat efter sig.
  IQ

  SvaraRadera
 11. Ett klargörande från Christer. Anonym Krister är inte samma person som anonym Christer.

  Christer

  SvaraRadera
 12. Christer
  Jag tror och hoppas att det är mer än det som skiljer er åt.
  IQ

  SvaraRadera
 13. Krister Karlsson, men likaa anonymlör nov. 03, 03:36:00 em

  Jag är varken det ena eller andra. Men jag är jävligt orolig för det som jag tror är på väg att hända! Det pratades om problemen med skolan i konflikt i dag. Mycket sades, men inte hörde jag något om varför det är så få vuxna i skolan. inget om vilket ansvar föräldrar har för sina barn. Häromdagen så sades det på nyheterna att lärare blir misshandlade och trakasserade, men inte ett ord om barnens föräldrar. Varför är det så svårt att lösa problemen i skolan?

  SvaraRadera
 14. När jag ser förödelsen i USA, bl.a. en bild av en massa överdimensionerade lyxvillor i strandnära läge, förvridna asfaltsvägar, översvämning o.s.v. tänker jag på George W. Buch uttalanden i klimatsamanhang om att "vår amerikanska livsstil är inte förhandlingsbar"!

  Jag tänker inte mest på uttalandet just nu utifrån perspektivet att de är högst medskyldiga till klimatförändringarna - utan att de snart inte kommer kunna upprätthålla sin "amerikanska livsstil" längre, vare sig dom vill eller inte.

  Jag tänker på senaste decienniernas frånvaro av ödmjukhet, både i förd och uttalad svensk politik, som i förd och uttalad politik i USA.

  Jag tänker att det är hög tid för ödmjukhet, liksom det också är dags för aldrig skådad förlåtelse, förlåtelse över alla dem som fötts in, vuxit upp och alltid företrätt denna svulstiga norm som nu lider mot sitt slut.

  Vilket är svårast, att ödmjukt ompröva sin världsbild, eller att förlåta - och hur kan vi hjälpas åt i detta!?

  SvaraRadera
 15. Tack Anonym IQ, dina bokstavskombinationer värmer.

  SvaraRadera
 16. Tycks vara trådens tema:

  http://www.youtube.com/watch?v=Gyk9GiPCUes

  SvaraRadera
 17. Tom
  vädrar både "nyinriktning" och "förlåtelse".
  Begreppet "förlåtelse" tillhör den märkliga västerländska religion som kallas kristendom, som backat upp detta svulstiga prylgalna samhälle.
  Denna religion har som mål att efter jordelivet bevista en bankett som varar i evighet, med gamla profeter som hedersgäster vid långbordet.
  Det låter väl som en riktigt läckert galet partaj att få hänga på.
  Enligt samma religion finns dessvärre ingen förlåtelse för vårt hädelsefulla leverne. Evig plågsam förtappelse väntar oss istället för partajandet.

  Tom, du kan nog koncentrera dig på "nyinriktningen".
  IQ

  SvaraRadera
 18. IQ skriver "Tom, du kan nog koncentrera dig på "nyriktningen"

  Om inte religionen, kristendomen funnits hade mänskligheten haft högre medvetenhet då? Barbariska handlingar hade vi sluppit dem?

  Är allt gammalt mossigt? Bör vi inte blicka bakåt och lära av historien?

  Om vi koncentrerar oss på "nyriktningen" vad ser vi? Ett mindre prylgalet samhälle? Om t.ex. vetenskapen istället blir vår nya religion, kommer vi att konsumera mindre då?

  Vad är det som säger att religionen inte kan utvecklas? Det är ju människor som utgör religionen och människor utvecklas...

  Kan man stryka ett streck över religionen? Människorna innehållet då? Hur stryker man ett streck över människors livsåskådning. Bör vi inte ha religionsfrihet? Har vi då yttrandefrihet.

  Slutligen vem/vilka har rätt att avgöra det?

  Vem/vilka har rätt att tysta andra?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 19. IQ. Undra hur det blir när det ytliga skenet rämnar?

  Christer

  SvaraRadera
 20. Christer
  Hur det blir när de inre trosföreställningarna rämnar är nog mera angeläget att betänka.
  IQ

  SvaraRadera
 21. Tack för dina rader IQ, instämmer i dem.

  Men, om vi bortser från religion (i.o.f.s. kanske dagens blinda norm-tillbedjan också är att betrakta som religion!?),
  så rör min bakomliggande fundering följande:

  Jag själv tänker att av orden: Älska, Glömma och Förlåta, så är Älska och Förlåta av godo, medans jag anser det att Glömma varo av ondo - förstår inte alls vitsen med att glömma (jag ser i.o.f.s. inte på vad som händer i världen i termer av ont och gott).

  Ok, visst vi skall rikta in oss på nyinriktningen, på alternativen och stegen bort från nuvarande "ordning" - men det är just därför jag ventilerade min farhåga den första gången:
  Jag ser ett stort hinder i att de som i dag sitter på makten, eller på olika sätt förordar nuvarande system, får sin livsinkomst utifrån den o.s.v. ATT DE HAR VÄLDANS SVÅRT ATT OMPRÖVA SINA VÄRLDSBILDER OCH UPPFATTNINGAR, OCH VIDARE VÄLDANS SVÅRT ATT "ÖPPNA" UPP, KLIVA ÅT SIDAN o.s.v.

  Jag tänker att bortsätt från oss som redan tagit stegen för att utveckla alternativ, så är det ett STORT hinder att de som på olika sätt styr, inklusive dess lakejjer, inte ges utrymme att ompröva sig...
  Och att det kanske därav är en fråga också för oss - alltså hur kan vi underlätta för dem att ompröva sig - eller hur/vad göra?

  SvaraRadera
 22. IQ. Trosföreställningar anser jag tillhöra ytliga skenet. Nog om detta, nu har jag annat att 'betänka'.

  Hälsar Christer

  SvaraRadera
 23. Energy Security: The tiny amount of oil coming into the United States from the XL pipeline would have represented less than 4 percent of our total consumption
  And it's projected that a significant amount of that would not be used domestically but would be sold to other countries.

  Energy Independence: The United States already gets most of its oil from Canada. The pipeline would neither alter that supply nor affect our dependence on "foreign oil."

  Geopolitical Implication: The price of oil, for the most part a fungible commodity, is essentially determined by total global consumption, not who buys it.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.