onsdag 7 november 2012

Läget...-:)


16 kommentarer:

 1. Merci beaucoup, Birger, très bien!

  Men kan, du som läst franska vid universitetet, översätta några rader för oss? ☺

  Gt

  SvaraRadera
 2. Titeln betyder Jag är inte död, jag sover.
  Så jag förmodar att vår bloggare inte kan svara på din fråga, Gt.

  SvaraRadera
 3. Förmodar att titeln inte avser vanlig sömn...snarare vår robotmässiga sömn.

  Får man flytta fokus lite från Jill Stein? till en annan kvinna nämligen Ulla Andersson (V).

  Heja Jill och heja Ulla Andersson. Det är inte fler kvinnor som behövs i makten, utan kvinnor och män av en annan kaliber.

  "Det är både spakar och knappar men inget drag" sa Ulla Andersson igår i debatten, om kontanternas vara eller icke vara.

  Regeringen vill att processen fortsätter. Vad vill du Birger!
  Är det rätt att spela på människors rädsla ang. rånrisk? Är det rätt att lägga ansvaret för kontanter på livsmedelsaffärer? Är inte rånriskarn större i en livsmedelsaffär än i en bank?

  Ang. integritet, har vi rätt till våra pengar? Eller ska bankerna bestämma hur kunderna ska ha det med sina pengar? En fråga som borde få oss alla att vakna lite...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Anonym 08:44
  Helt rätt tänkt...
  Lisbeth, jag får nog tänka några varv innan jag svarar. Personligen tycker jag det är smidigt med att sätta in och ta ut på MedMera kortet. Men det uppkommer uppenbarligen problem för många. Å andra sidan har jag på nära håll sett effekter äv bankrån. Återkommer när jag tänkt klart i den frågan...

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt svar Birger.
  För den som vill se denna viktiga debatt sök på "Bankernas kontanthantering"
  "Svergies riksdag"

  ordförandelista
  Statsrådet Peter Norman (M)
  Ulla Andersson (V)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Dagligen får kunderna utstå "effekter" av rån när bankerna rånar sina kunder.
  /Drabbad/

  SvaraRadera
 7. Rättelse: Anförandelista ska det vara.

  "Banker utan kontanter som apotek utan medicin."

  Så skriver Ulla Andersson på (V) blogg.

  Ja och det kan man väl instämma i, utan att för den skull vara vänsterpartist?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Känner att kontanterna som nu hamnat/(placerats?) i fokus, skymmer mer grundläggande aspekter som t.ex. hur privata banker skapar krediter ur tomma intet och därmed köpkraft och skulder, dessutom växande sådana pga räntan.

  Känner att det är hög tid för folket och demokratin på klotet att ta tillbaka makten över pengarna, nuet och friheten från Bankerna och Kapitalet.

  Precis som Marxs sa, så är ju Kapital inget annat än resultatet av tidigare nedlagda kombinationer av arbete och resurser - så varför skall då de som ingenting gör sitta på allt kapital???

  SvaraRadera
 9. Tom, ja det grundläggande är givetvis "hur privata banker skapar krediter ur tomma intet..."

  Kontanterna hade dock inte placerats "i fokus" om inte många arga personer mejlat bl.a. Ulla Andersson. Hon har fått många mejl.

  Så här skriver hon i "Banker utan kontanter som apotek utan medicin"

  "När bankerna väljer att sluta med kontanter uppstår självklart problem."

  "Medan detta sker sitter finansmarknadsminister Peter Norman och tittar på. Han menar på fullaste allvar, att några åtgärder inte är nödvändiga trots att han har det politiska ansvaret och de verktyg som behövs."

  "Vänsterpartiet menar att Finansinspektionen genom föreskrifter kan ålägga bankerna att upprätthålla viss kontanthantering. Om inte finansmarknadsministern anser det lämpligt finns alltid lagstiftningsmöjligheter."

  En viss kontanthantering? borde inte åtminstonde det vilja upprätthållas? Fast stämmer det att det är möjligt? Eller är det återigen som så ofta, att politiker talar om något de egentligen inte har någon makt att besluta om? Tänk om man var en fluga på väggen och fick alla svar...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. När de privata bankerna sorgligt nog äger, inte bara makten över skapandet av krediterna över huvudet på folket och staten, utan också självaste infrastrukturen för korten, samt mer eller mindre tenderar att avsluta kontantsamhället, kanske vi skall se det som en indirekt uppmaning ;-), att skapa egna valutor...

  SvaraRadera
 11. Tjänst följt av gentjänst...eller
  ...ska vi byta grejor !
  Kontaktskapande, miljövänligt och effektivt.
  Borde kunna byggas ut mycket, mycket mer på nätet och överallt där vi rör oss ute.
  Nils

  SvaraRadera
 12. Snälla, kolla Kontantuppropet och skriv på!

  http://kontantuppropet.nu

  Rånarna får hanteras på annat sätt. Vi ska ivf inte ge vika för dem.

  Gt

  SvaraRadera
 13. "Rånarna får hanteras på annat sätt" Bankerna är de största rånarna. Vi bör inte ge vika för dem.

  Instämmer med Gt "Snälla, kolla Kontantupproret och skriv på!" Vi bör inte ge vika för bankerna.

  Läste en insändare i "Ekurien" "Rån i mataffärer är bankernas fel." "Åkers styckebruk Ica i Åker rånades och personalen har fått utstå en hel del med det."

  Samma sak har jag själv bevittnat "min" Hemköp butik har rånats vid upprepade tillfällen. Varvid polishelikoptrar cirkulerar runt.

  Bankerna vill inte utföra sitt uppdrag dvs. att hantera pengar. De är mer intresserade av att maximera ägarnas vinster. Banker har säkerhetsutbildad personal och de har säkerhetsutrustning. Har dagens livsmedelsaffärer det? Många unga jobbar dessutom i livsmedelsbutiker. Vad har de för kunskap om hur de ska förhålla sig vid rån?

  Vill ni i framtiden kanske ringa i en klocka för att få komma in i den affär ni handlar i? Affärerna har också delvis tagit över apotekets roll dvs. att sälja receptfria läkemedel som t.ex. Panodil. Försäljningen ökar dramatiskt det visar flera studier. Risken för självmord ökar eftersom tillgängligheten spelar en stor roll. En bank bör vara en bank och hantera pengar? En livsmedelsaffär bör vara en livsmedelsaffär? Ett apotek bör vara ett apotek? Många klagar över försämringar och att de har svårt att få sina mediciner.

  Men ansvariga ministrar skyller på rånrisken... Om de nu har verktyg varför använder de sig inte av dem? Birger skrev tidigare att svenska politiker är "värst i klasen". Hur står det till med det svenska folket? Det är ju ändå vi som har röstat fram dem...?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. "Vill ni i framtiden kanske ringa i en klocka för att få komma in i den affär ni handlar i?"

  Framtiden är redan här i mitt bostadskvarter.

  SvaraRadera
 15. "Ekot" "Kontanter bättre för din ekonomi"

  "Skuldrådgivare Betalkorten ökar riskerna"

  "Pengar prasslar alltmer sällan i plånboken. Har pengarna helt enkelt blivit osynliga?..."

  Med mataffärens kreditkort köp mat betala senare.

  Vi är det åttonde mest skuldsatta folket i hela världen.

  "Den som är satt i skuld är inte fri." Ord från en känd politiker, som bidragit till att svenskarnas samlade skulder är tre gånger större än för tjugo år sedan.

  Ska ansvariga politiker dra i de spakar och knappar som är möjliga? Men regeringen vill ju att processen fortsätter...VARFÖR?

  Lisbeth


  SvaraRadera
 16. "Ne m´enterrez pas encore.
  Je n´suis pas mort :
  Je dors. /---/"

  Jag kunde inte tro mina ögon, en svensk politiker (låt vara inte aktiv), som känner delaktighet i europeisk kultur och dess språkliga rikedom! I dagens Sverige en verkligt sällsynt fågel. Varför får vi nu bara bleka medelmåttor ....

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.