tisdag 13 november 2012

Göran Persson kommer ut i fråga efter fråga...

Häromdagen insåg Göran Persson att sänkt arbetstid är en nödvändighet. Igår kom han ut som kritiker av det skuldberg som hushållen står för. Med påpekandet att Italien är mindre skuldsatt än Sverige. Hatten på, Göran!

Men hur hade det varit att börja sänka ränteavdragen redan för ett antal år sedan? Nej visst ja, det var bara vi som inte begrep någonting alls som ansåg det...

8 kommentarer:

 1. "Hatten på, Göran!" och hatten av Göran.

  "Arbetarklassens" dilemma ett förakt för sitt eget och andras ursprung? och med detta följer ett förakt för lågutbildade? Självföraktet är som "bekant" väldigt starkt. Det river och klöser även i utåt sätt självsäkra personer. Känslan att inte räcka till.

  På plats vore alltså även en varning för högutbildade unga med väldigt stora studielån och ÄNDÅ inga jobb?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. "Hatten på". Bättre upp: Det är den höga hatten som ska tas av så att förnuftet kan göra sitt intåg.

  Josef Boberg. Under tråden "Först Persson - sedan Borg" efterlyser du 'om hur pengars värde bör åsättas' samt 'så bra att det ej kan göras bättre - så jag välkomnar bättre upp'.

  Jag ska försöka ge en bättre - om än annorlunda nyans. Majoriteten av oss är känslovarelser, vi styrs till stor del av känslor. Det innebär att känslorna formar förnuftet. I takt med att känslorna växlar uppstår ny värderingar och problem som ska lösas.

  Förståelse inför ett hållbarare ekonomiskt system förutsätter att majoriteten av oss ser något mer än jag och du, svart eller vitt, vänster eller högerpolitik och när individen förstår sig vara en del av kollektivet som enhet.

  När individen jobbar för kollektivet och kollektivet jobbar för individen - utan att någon värderar sig eller sin insats för mer än andra - behöver ingen försvara sin självklara rätt till utveckling och överlevnad. Därmed kan ett nytt ekonomiskt system utvecklas. Saknas förståelse för detta blir hen ofta missförstådd.

  Bara för att någon bär "hög hatt" är inte det samma som att förståndet gjort sitt intåg.

  Christer

  SvaraRadera
 3. Christer väl skrivet!
  Kanske innebär trots allt "hög hatt" att förståndet gjort sitt intåg ;):)

  Enligt forskare så växer hjärnan av "intensiva språkstudier". Det gäller alltså att inte studera språk allför ivrigt...? Exponentiell hjärna, jäklar anamma, ännu ett skäl till att dra av på takten och ta det lite lugnare.

  Ju högre hatt desto flitigare alltså.

  Birger, läste att du ska ha ett författarsamtal om "favoritämnet" hjärnan vår sambandscentral.

  Det vill jag "hjärna" lyssna till.
  Skulle vara intressant med ett program om fenomenet "underbarn." Hur ryms all kunskap i deras hjärnor? De kan vara mattegenier, heller spela klassisk musik så att våra ögon tåras.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Många underbarn köps
  snabbt upp av jävulen.

  Kan det vara ett dilemma?

  Roland

  SvaraRadera
 5. Hur tänker du nu Roland?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Vad menar du med följande Lisbeth:
  "På plats vore alltså även en varning för högutbildade unga med väldigt stora studielån och ÄNDÅ inga jobb?"

  Jag kan visst tänka mig vad du kanske far efter, samtidigt är det väl vanskligt att generalisera och förneka det stora värdet av att faktiskt studera, både för individ och samhället i stort, eller?

  Så, vad är det du Varnar för mer konkret?

  Christer skriver:
  "Majoriteten av oss är känslovarelser, vi styrs till stor del av känslor. Det innebär att känslorna formar förnuftet."

  Tack Christer, jag erfar detsamma! Bra/kul att också Björn Forsberg lyfter fram vikten av Värdegrundens stora betydelse!
  Arne Naess skriver också om växelverkan mellan känsla och förnuft, i boken Känsla och Förnuft.

  SvaraRadera
 7. Lisbeth

  Har tidigare lyssnat till två
  Dialoger i den högre skolan.

  En med Björn Forsberg och
  en med Johan Rockström.

  Varför sänds ej dessa i
  Aktuellt & Rapport!

  Dessa är ju medvetandeshöjande
  och samtidigt tillväxthämmande
  så det är välan, därför då ..?

  Ett rakare svar på Din fråga.?
  kanske kommer i en annan form?

  Roland

  SvaraRadera
 8. Tom, förnuftigt att du reagerar.
  Naturligtvis ska vi inte förneka det stora värdet av att studera. En aspekt är väl att ungdomar drar på sig stora låneskulder. Att karusellen och skuldberget fortsätter att växa. VÄRDET (vårt värde) ligger heller inte i vad vi har för yrke eller vad vi nödvändigtvis kan prestera? Inte om vi ser oss som andliga, sociala, kulturella varelser?

  Roland skriver "Har tidigare lyssnat till två Dialoger i den högre skolan." Han skriver om medvetenhetshöjning. Det är väl det som det handlar om. Hur höjer vi vår medvetenhet?

  Hur många utbildningar idag är medvetenhetshöjande? Inom ekonomi t.ex. Ekonomerna t.ex. är inte de en del av problemet? Så vill vi nog inte se oss själva som en del av problemet... Så ett varningens finger bör höjas. Vart vill vi komma, vilket slags samhälle vill vi skapa?

  Tycker ditt svar var bra Roland.
  Tack för det!

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.