onsdag 3 oktober 2012

Ikväll 19.00 Kunskapskanalen
Fortets murar

Jag pratar med Björn Hedlund om hans nya bok Fortets murar, om EU:s flyktingpolitik och hur individer drabbas av jakten på en fristad. Jag vill att författaren skall utveckla sin ståndpunkt om att rasismen är inbakad i de statliga institutionernas maktutövning.

Och vad menas Björn Hedlund med att "byråkratins mål överordnas allt annat och den enskildes moraliska kompass blir oviktig"? Skulle det bli verkligen bli bättre om den enskilda tjänsteutövarens egna kompass styrde? Hade det inte blivit än mer av godtycke då?

3 kommentarer:

 1. "Skulle det bli verkligen bli bättre om den enskilda tjänsteutövarens egna kompass styrde? Hade det inte blivit än mer av godtycke då?" Tack! Det där har jag funderat mycket kring i mitt eget arbete.

  SvaraRadera
 2. Oj, så snäll du var mot den unge mannen som nog måste tänka ett varv till om han ska få ihop det.

  SvaraRadera
 3. Snäll var han, men de vänligt ställda frågorna var vassa till sitt innehåll och författaren avslöjade därmed själv bristerna i föreslagna åtgärder. vi har byggt upp en mur kring Europa, det är sant, ändå kommer det inte fler flyktingar än någonsin, det är lika sant som nödvändigt i en värld som ser ut som den gör. Men ingenting blir bättre om tjänstemännen som arbetar för förvar och myndigheter låter egen moral och egna sympatier för vissa flyende personer avgöra vilka som skall få stanna. Vilket tydligen är författaren och syndikalisten Björn Hedlunds recept. Korruptionen och mutsamhället ligger och lurar bakom den lika dumsnälla som naiva tanken. Schysst flyktingpolitik, jag tack. Schysstare än idag, jag tack. Men Hedlunds lösningar, nej tack!
  L.M.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.