onsdag 31 oktober 2012

Det spökade i huset där jag jobbade...

Halloween vara något ganska främmande för bara några år sedan. Åtminstone 1995, när jag hamnade under en mikrofon utanför Buttericks i Stockholm. Vem behöver fira Halloween när man som jag jobbade i ett spökhus...? Klicka på bilden.
 

Efter 2.20 dyker jag upp i yngre version.

12 kommentarer:

  1. Varför har vi behov av att spöka ut oss?

    Är inte verkligheten skrämmande nog...? Den är ju som en olöst deckare och allt annat än trist.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Smaklöst kan tyckas, att lägga spökfesten just då många vill känna allhelgonafriden.

    Gt

    SvaraRadera

  3. Kul, kul, behövs lite lagom spetsig humor i politiken - en nästan utdöd företeelse...

    SvaraRadera
  4. Hur kommer det sig att Sverige har så lätt att ta emot sådana kommersiella dumheter bara för att de kommer från USB?
    Snart har varje svensk ett USB-minne.

    SvaraRadera
  5. Jag trodde att Halloween kommit och gått. Finns den skiten kvar??? Jag känner ingen som "firar".

    SvaraRadera
  6. Skall försöka att åtminstone på något sätt hålla mig till dagens ämne.

    Jag väljer att spinna vidare på att det spökar i riksdagshuset, att det där sägs än det ena än det andra, mer eller mindre spöklika och skrämmande.

    Men, jag vill också koppla det till den tidigare frågan:
    "handlar politiker i all välmening utan att förstå bättre, eller är de slugt insatta i vad deras uttalade förslag får för verkliga negativa effekter vid sidan om att enbart hålla igång den ekonomiska tillväxten"?

    Droppen som fick mig att lämna Mp var just sakfrågan att förespråka Höghastighetsbanor och -tåg, samt i.o.m. detta den tydliga ansatsen av att vilja fortsätta på den bana där man INTE tillåter en saklig vetenskaplig lärandeprocess utifrån värdegrunden i partiet (ursäkta att jag ställer mig själv i ljuset, men jag tänker att personliga erfarenheter kan tjäna bra som grund för diskussion, hmm, rent av bättre än vaga reduktionistiska studier och allmän tro på den heliga ekonomiska tillväxten).

    Idag ser jag att ledningen i S och deras ekonomisk politiska taleskvinna också uttrycker viljan att se, dessa ur ett miljö- och socialt jämlikt perspektiv så ohållbara, höghastighetsprojekt :-(.

    Om det beror på att de inte förstår bättre, eller helt enkelt inte tänker klart när de fortsatt sätter ekonomisk tillväxt i främsta rummet, kan vi välan fundera vidare på om vi vill - hur som så är det i mina ögon både kusligt och sorgligt!

    SvaraRadera
  7. Tom, själv hör jag till dem som INTE kan tänka mig miljöpartiet av bland annat samma skäl som gjorde att du lämnade partiet.

    "Höghastighetståg är framåtsyftande" löd rubriken på dagens inlägg hos en av de mera progressiva sossebloggarna. Jag brukar vara relativt överens med honom. Men han, liksom många miljöpartister, vägrar se att vi går mot peak everything. Mitt svar till honom:

    "Peter, vet inte om du läst dagens ledare i Aftonbladet – Massflygets tid är en parentes – http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article15697849.ab .

    Tänk om hela den högteknologiska tid som vi lever i är en historisk parentes? Det finns så många tecken på att vi har nått vägs ände i den livsstil vi har i västvärlden. Kanske borde vi använda jorden till att odla livsmedel i stället för att bryta bördig åkermark till höghastighetståg. Kanske borde vi inse att vi i framtiden inte kommer att leva så att snabb framkomlighet är prioriterat. Samhället kommer INTE att se ut som det gör idag om trettio år. Jag håller inte med dig om att höghastighetståg är framåtsyftande. Jag tror robusta tufftufftåg som lunkar fram även när extrema stormar rasar vore framtidens melodi. Att satsa på höghastighetståg är att låsa fast sig i en överspelad teknik, ungefär lika illa som att satsa på kärnkraftverk. Och nej, jag är inte miljöpartist!"

    Jag har ännu inte fått något svar på min kommentar.

    SvaraRadera
  8. Anita
    Den som kallar höghastighetståg och kärnkraftsteknik för "överspelad teknik" ska nog inte vänta sig något svar.
    Aran

    SvaraRadera
  9. Aran, du måste tala ur skägget, vilka är dina värderingar och egna tankar?

    All vetenskap visar att Höghastighetståg är vansinnigt ur ett resurs och energi-perspektiv, ekologiskt- & biologiskt perspektiv, liksom oekonomiskt, odynamiskt o.s.v.
    Att åka tåg med nuvarande tåg, förutom för vissa personer som upplever problem med de just nu snabbaste i Sverige X2000, är KVALITETS-tid.

    Om man exempelvis tar det centrala och rätt enkla med att dyr infrastruktur nyttjas bäst, både som investerat kapital av själva banvall och spår, liksom av människor utmed detta spår, så talar vi t.o.m. om lägre hastigheter än idag!

    Ur ett miljö-, resurs- tids- och energiperspektiv så skall självfallet inte människor år 2012byta städer bara för att hänge sig åt allehanda kontors och tjänstejobb, nuförtiden "byter" ju t.o.m. människor "stad" med varandra när det kommer till vart man jobbar.

    Inget talar för att vi skall skapa ännu större och färre städer och längre pendlingsavstånd där män niskors "fria-rörlighet" skall utökas till ännu större regioner.

    Allt är ju rena vansinnet och verklighetsflykt, kapitalförstörning o,s,v,, ser du inte det?

    Som sagt, VAD ser DU?

    SvaraRadera
  10. Birger, the årgångsvin.

    SvaraRadera
  11. Aran, du hänger inte med.

    "Jag tror att vi lever i slutet av den nyliberala eran. Nu är det de där idéerna om privatiseringar, avregleringar och skattesänkningar – hela det nyliberala paketet – som är de gamla idéerna. De har testats under en generation i västvärlden. De har inte löst några problem. Tvärtom har de förvärrat de sociala problemen och onödigförklarat människor i en skala som vi inte sett sedan trettiotalet. Dessa idéer har också förträngt avgörande frågor – om miljö och klimat – och dränkt dem i närmast religiösa idéer om evig tillväxt.

    Vi lever i slutet av denna nyliberala era. Nu skulle själva språket kunna vända. Traditionalister – det är de som fortfarande naivt tror på detta nyliberala paket. Bakåtsträvare – de som ännu är övertygade om att staten alltid måste dra sig tillbaka och politiken lägga sig i mindre. Nostalgiker – de som talar om privatiseringar som lösningar på arbetslöshet eller bristande välfärd. Konservativa – de som klamrar sig fast vid idén att marknadsmekanismen alltid löser problemen bäst.

    Språket vänder. Förnyare – det är alla vi som nu vill dra ett streck för trettio års nyliberalt experimenterande med världens befolkningar."

    Göran Greider i artikeln Hej då, nyliberalismen. http://www.aftonbladet.se/kultur/article14099827.ab

    Jag vill lägga till: Teknikkramare - de som envist klamrar sig fast vid att lösningen på alla problem är ännu mer högteknologi. ´

    Världen förändras, Aran, och då vill vi inte sitta fast i ålderdomliga, förlegade system, eller hur? :-)

    SvaraRadera
  12. När du inte har något vettigt att
    säga, kan du inte hålla käften då?

    Sade en otrevlig granne till mig.
    Nu nedslagen men kommer kanske
    upp på åtta dagar om någon vill?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.