måndag 22 oktober 2012

Det censurerade amerikanska valetNatten till tisdag (kl 03.30) påbörjas debatten mellan Obama och Romney. De grönas presidentkandidat Jill Stein får inte vara med. Men Jill Stein kommer nu att delta i en annan tevekanal i samma stund som den formella debatten pågår. Sänds här.


Och natten till onsdag kan man kika på följande...

Is Jill Stein crazy, or are we?
Melinda Henneberger ställer frågan i Washington Post: Is Jill Stein crazy, or are we? Artikeln finns här.

Jill Stein om tvåpartidiktaturen


Stein arresteras inför Obama-Romney-debatten

12 kommentarer:

 1. Jeppen har med relevanta och uppkäftiga fakta tvingat Birger till USA istället.
  "Over there" är alla mera lättskrämda och man hälsar honom säkert varmt välkommen.
  Men se upp! Det finns många Jeppar där också.
  Blåtand

  SvaraRadera
 2. Bäste Blåtand, uppfattar du att jag missat nåt att svara på? Tycker mig märkt att det i det kommentarsfält, som du nog syftar på, pågått en diskussion mellan olika kommentatorer och inte så mycket med mig och vad jag skrev i blogginlägget.

  Har jag ändå missat något så kanske det kan bero på att jag ibland inte orkar, eller haft tid, att svara på samma kritik år efter år av olika personer som drar vidare när de funnit att svaren gjort deras kritik mindre relevant.

  Det amerikanska valet har jag skrivit om tidigare, tycker det är intressant och eftersom det är ganska många från medierna som är inne på bloggen så vill jag gärna påpeka för just dessa att det finns en annan del av presidentvalet också.

  SvaraRadera
 3. Kul att någon i Sverige håller sig uppdaterad vad som gäller bakom kulissernas presidentvalskampanj. Stein har, i opinionsmätningar där hon får vara med, gjort avtryck trots att medierna håller borta henne! Snittet lär ligga på drygt 2 procent, trots att de flesta amerikaner inte har en aning om att hon existerar, vilket kan avgöra presidentvalet! Tyvärr är hon och Green Party alldeles för radikala för amerikanerna. Radikala universitet är hennes starkaste fäste.

  SvaraRadera
 4. Stein och hennes vicekandidat är båda verkligen förankrade i gräsrotsvardagen. Utan lön kör dom hela racet. Magnifikt, hur Stein jobbar för att partiet skall vinna tillräckligt röster för en bra plattform till nästa val om fyra år.

  SvaraRadera
 5. Du som träffat Stein, hur är hon? Är miljö något hon lägger på sitt demokrati- och rättvisepatos?
  Om du jämför henne med de grönas förra kvinnliga presidentkandidat - minns ej vad hon heter, en svart kvinna i alla fall - som du jobbade lite för, vad skiljer sig?

  SvaraRadera
 6. Man ska rösta på den som man tycker är snyggast.

  Gt ☺☺

  SvaraRadera
 7. Obama således.
  Mia

  SvaraRadera
 8. Jill Stien var lysande! Ett avslutande inlägg som fick det att knottras över hela kroppen!Så synd, så synd, så synd att inte några miljoner amerikaner såg detta, det fick inte ens vetskap om att debatten förekom.

  SvaraRadera
 9. Kollade, programmet streamas hela tiden, Steins utrikespolitiska inlägg om Mellanöstern och kärnvapen var klockrent! Hon påminde, när frågan var uppe om Irans kärnvapen, att Israel, Pakistan redan hade det och en trovärdig amerikansk politik vore att arbeta för att även dessa länder skall avveckla sina kärnvapen, då och först då, blir det trovärdigt när man, med rätta, kräver att Iran inte skall ha det också. Helgjutet!

  SvaraRadera
 10. Birger
  Tack för svar.
  "jag ibland inte orkar, eller haft tid, att svara på samma kritik år efter år av olika personer som drar
  vidare när de funnit att svaren gjort deras kritik mindre relevant."
  Uteblivet svar på grovkalibrig uppkäftighet kan tolkas som att det är du som viker dig.
  Att sedan kalla oliktänkande för surrande idioter och dumskallar ökar inte förtroendekapitalet.
  Detta till trots är du fortfarande en av de mest lyssnansvärda politiker vi har i detta land.
  Var rädd om din unika och väl förtjänta position.
  Blåtand

  SvaraRadera
 11. Surrande idioter och dumskallar har jag aldrig kallat för surrande idioter eller dumskallar.

  Däremot använder jag gärna ordet "surra", vilket retat några trots att jag skriver det om mig själv också, men en del är känsliga värre.

  Dumskallar är det få som är - däremot kan man ha korkade uppfattningar i en del frågor. Rasister tycker jag är dumskallar - och mina argument för det klassar jag som högoktaniga. Men det behöver man ju inte skriva dem på näsan, oftast vet dom det själva. Hade som vana, att som politiker svara hövligt på alla hatbrev och hatmejl - precis som jag svarade på alla andra. De som skickat - ofta rasistiska - hatmejl blev ofta så förvånade över att de fick ett hövligt svar att de i sin tur svarade hövligt och sedan kunde vi ha en hygglig diskussion som oftast slutade på ett för mig ganska trevligt sätt. Skrapat på ytan var det inte så mycket bevänt med den där rasistiska retoriken, en hel del av dem ingick för övrigt i det lilla nätverk, av sådana som kritiserat mig via brev eller på torg, som hade som uppgift (till slut var det närmare hundra stycken)att hålla koll på att jag inte började låta som en politiker eller använde ord och formuleringar som de inte förstod. Det var nog en av mina bästa politikerskolor.

  SvaraRadera
 12. Tack för intressanta tankar

  "Men i stort är grön tillväxt och miljöhänsyn en oxymoron."

  Det populära budskapet är enkelt.
  Minska våra fotsteg på jorden, tills vi genom att steg för steg minskat vår arbetstid och våra löner så att VI passar till denna planet!

  Onödiga prylar förbjuds och de nödiga ska hava en livslängd på 150 år.
  Vår valuta skapar Vi själva och befriar de Girigaste och hänsynslösaste på denna Jord,
  Rothildare & co från denna uppgift!
  Nu återstår bara ett steg !

  Det mänskliga steget...

  De stressade kommersiella tävlingsmänniskorna ombilldas till förnöjsamma, sociala och lekande självstyrande människogrupper !!!

  Utopi eller Nödvändighet?
  Vad tror Du?

  Roland

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.