tisdag 9 oktober 2012

De Grönas presidentkandidat Jill Stein vågar


First Jewish presidential contender welcomes Russell Tribunal on Palestine findings

israel-palestine-peace.png
Jill Stein, the first Jewish contender for the presidency of the United States of America, called today for the international community to heed the findings of the Russell Tribunal on Palestine and to take immediate steps to ensure that Israel comply with its responsibilities according to international human rights law. Specifically, Dr. Stein reiterated that as president, she would require Israel, as well as other nations, to uphold international law and human rights as a condition for further U.S. aid. In particular, this would require Israel to end human rights abuses, and respect the rights of Palestinians and other peoples living under Israeli rule.

The Green Party of the United States has long been a leader in standing up for the rights of all peoples living under military rule and racial apartheid, and the Palestinian people are no exception,” said Dr. Stein. “I am proud that our party platform reflects our universal and consistent commitment to human rights.”

Fortsättning här.

9 kommentarer:

 1. En ärligt och allvarligt menad fråga:

  Är det inte knepigt att vi nu år 2012 (med just vår tideräkning) fortfarande håller på och tror att vi är antingen judar, kristna, muslimer eller annat, när vi, så vitt jag vet, vetenskapen säger att vi alla utvandrat från Afrika i olika omgångar!

  I mina ögon så måste samtliga av dessa tämligen jätteunga trosinriktningar, inklusive självutnämnda folkslag mest finnas "inne i huvudet" på oss och vara "självvalda" - alltså något som vi mentalt kan "komma över" bara genom att käka lite mer frukt från nuvarande kunskapens träd.

  Eller är jag "ute och cyklar"?

  Tänker att detta välan är viktigt att tala om, då de resulterar i helt groteska handlingar och inte minst också groteska självbilder och bilder av "de" andra, alltså det triggar "vi och dom" tänkande i tider då Vi mer borde inse att det just nu är vi människor, alla tillsammans, som utgör en för stor belastning på naturen - men icke då, fast vi står på tröskeln så skall vi fortsatt slå varandra i huvudet, och oss själva på bröstet och säga att jag är minsann en "sådan" och du är en "sådandär", bhaa, vojne, vojne!

  SvaraRadera
 2. Tom, vill bara tacka dig för dina klokord! Tänk om alla kunde cykla i samma riktning som du!

  Alla har vi en gång vadat omkring längs Afrikas stränder och fångat räkor. Skaldjuren lär ska ha gjort att våra hjärnor växte något enormt, men nog verkar det som om vi skulle behöva mer proteinberikning!

  SvaraRadera
 3. Alla är ute och cyklar
  på det slutande planet
  och tror att mina ord ...
  bla bla bla utan handling ska
  få någon eller några andra att
  skapa de framtider som vi saknar.

  Sådant borde rendera kverulanten
  fängelse utan att få passera gå!
  SvaraRadera
 4. Roland i en förhoppning om att uppnå en bättre värld cyklar vi vidare. Kanske, kanske du och jag, en dag, möts i ett kärleksfullt vägskäl.

  Att alla, i sitt ursprung, skulle ha startat cyklandet från Afrika tåls att tänka över i det fortsatta cyklandet.

  Christer

  SvaraRadera
 5. Ja såvitt jag vet så är vetenskapen en hypotes som gäller tills vidare. Vi cyklar vidare.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Tom, jo, naturligtvis är det fånigt att tala om "folk" eller identifiera oss som det ena eller andra. Mina förfäder utvandrade från Afrika ganska sent, för cirka 30 000 år sedan, tog en tur bortåt Mellersta Östern, sedan struntade man i att ta vägen över Asien utan hamnade istället på Sicilien för att därefter klampa upp till Frankrike och Tyskland för att så småningom invandra till Sverige för att arbeta som tråddragare i Västervik. bortsett från tråddraperiet så går det andra att utläsa från mitt dna, enligt de analyser som gjorts i National Geographic´s Geographic Projekt: https://genographic.nationalgeographic.com/

  SvaraRadera
 7. Vi kan givetvis cykla baklänges också. Som Birger gör i sitt inlägg. Då kan det tyckas lite fånigt att tala om "folk" eller olika raser.

  "Love all-serve all"
  (Sai Baba)

  Frågan är hur långt kan vetenskapen för närvarande cykla baklänges? De cyklar lite i taget de också? Ett steg framåt, tre steg bakåt. Det betyder väldigt sakta framåt. Mot nya upptäckter. Så vi bör passa oss för att göra vetenskapen till vår nya religion.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Hej Rolánd!

  Tråkigt att du riktar din kritik mot alla oss som vill förändring. Vi borde vara rädda om varandra, i stället för att så split. Även vi som inte har förmågan att göra stora förändringar i våra liv här och nu har ett berättigande. Alla kan inte leva alternativt, men vi kan ändå bidra med något. Våra ord, kanske? Varför tycker du att just det är så föraktligt?

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Israel hade för länge sedan varit utraderat från världskartan, om judarna inte fått försvara sin överlevnad.
  Det symboliska kraftlösa UN är bara åskådare i alla oroshärdar.
  Israelerna borde få leva ostört i sin smala landremsa efter alla historiska oförrätter de utsatts för.
  Araberna blir trakasserade och diskriminerade i Israel.
  Ett starkt UN skulle kunna säkra levnaden för alla inblandade parter.
  IQ

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.