torsdag 13 september 2012

After Peak

Hämtat härifrån.

15 kommentarer:

 1. En film säger mer än tusen ord, fast jag undrar om filmaren tänkt på peak pol....

  SvaraRadera
 2. Vid vägens slut!

  Se Åsa Romson försvara Libyeninsatsen
  Se kongresskvinnan Cynthia McKinney vittna om situationen i Libyen
  Se hur familjen Rothschild kom över hälften av världens resurser
  Se den animerade filmen ”The American Dream” (om bland annat Rothschild)
  Se den animerade filmen ”Pengar är lån” (förklarar vad pengar egentligen är)
  Se kortfilm: ”Rothschild innehar hälften av världens pengar”
  Se ”The house of Rothschild – the Money’s prophets”
  Se hur Khadaffi planerade införa en egen guldvaluta i Afrika
  Se John Pilger förklara hur IMF förslavar världen

  SvaraRadera
 3. !!
  Kommer inte att glömma den här filmsnutten i första taget. Stark, i sin enkelhet.

  Är väl snarast att betrakta som ett konstverk, fritt för tolkning. Tycker den illustrerar den ödslighet och ensamhet som finns redan idag, mitt i all trängsel, stress och hets.
  Är den avsedd att vara ett inlägg i miljödebatten blir den förstås beskylld för att vara osaklig. Men jag tror att vi (som pratar om andra värden än fler prylar och ökad konsumtion) inte ska vara så rädda för att spela på känslor. Inte istället för fakta, men som ett komplement. Det måste vi lära oss av annan modern marknadsföring. Annars står STEG 3 m.fl, m.fl bara och stampar.

  Tack !

  Eric

  SvaraRadera
 4. En helt annan reflektion: att ett så starkt inlägg, som saknar tydligt uttalade synpunkter, siffror och statistik, utan istället vädjar till andra sidor av vår förnimmelse, inte väcker fler reaktioner ..
  Det kanske säger något om vår (o)förmåga ?
  Eric

  SvaraRadera
 5. Starkt, nästan andäktigt sorgset och tankarna vill inte lämna det jag sett.

  SvaraRadera
 6. "Men jag tror att vi (som pratar om andra värden än fler prylar och ökad konsumtion) inte ska vara så rädda för att spela på känslor. Inte istället för fakta, men som ett komplement. Det måste vi lära oss av annan modern marknadsföring.

  Precis, precis, precis...
  Känslans funktion och makt är underskattad.

  SvaraRadera
 7. Päivi Rissanen Nilssontors sep. 13, 10:05:00 em

  Utan att störa stämningen så vill jag bara informera om att socialdemokraternas programkommissionens blogg har fått ett (egentligen tre)nytt inlägg av Lena Sommenstam: Politik för hållbar utveckling- ett kvinnoperspektiv, 1,2,3.
  Läsvärt fast jag tvivlar på att man skulle kunna dela intresset för hållbarhetsutveckling kontra nyliberalt till manligt kvinnligt.
  Också diskuterar Eric Brandstedt i sin blogg vilka som skall betala klimatförändringarna. Han är filosof.
  För övrigt blir det Le Cinque Terre nästa. Underbart att tågluffa i Europa!Jag har kattvakt hela tiden så ingen ide´att göra inbrott!
  Fast det är oroande hur stor denna demostration mot en film på YouTube kommer att bli- och ebola har de fått i Kongo Kinshasa.
  Päivi RN

  SvaraRadera
 8. Varför riktar steg 3 som behövs så mycket, sig mest in på att försöka påverka politiker och makthavare? Eller gör ni inte det? Riktar ni er mest till den breda massan?

  I "Chefen som bedragare" sägs mycket klokt. Är det inte lättare att försöka påverka "vanligt" folk? Innan det gått för långt.
  Småfifflare är de flesta. Men ju mer makt vi får desto större risk att vi ställer till med mer elände. Så varför inte fånga upp "den lilla" människan i tid?

  Ang. "efter Peak" så behövs mobilisering här och nu. Vi vet inte hur mycket tid vi har på oss. Vi kan inte vänta på att poltiker och makthavare ska vakna?

  SvaraRadera
 9. Neoliberal Agendalör sep. 15, 05:29:00 fm

  Ett bättre namn vore:

  After pumplagen.

  Över tusen bensinstationer har fått slå igen och massa jobbtillfällen har försvunnit i glesbygden.

  Etanol blev ett fiasko och nu får man få åka 5-10 mil för att tanka, vilket ökar utsläppen.

  SvaraRadera
 10. Och vart åker man annars med bilen, blir frågan till Neoliberal.... Har man inte bilen för att just åka och tex handla i samhället dör pumpen står... eller tror Neoliberal att glesbygdsboende är så dumma att de inte kan göra två saker på en gång? Både köpa fläskfärsen och bensinen.

  SvaraRadera
 11. Jo, Eric. Att spela på (motsatta) känslor är nog precis vad som måste till. Marknadsföring rider på vår rädsla att inte räcka till - dvs vår allra känsligaste innersta sårbarhet. Vilket skapar social och ekologisk oförmåga till förnöjsamhet. Allt är sprunget ur det. Som motkraft behöver människan istället "gå en kurs"/översköljas av grönt opinionsarbete som marinerar oss i SJÄLVKÄNSLA för att vi ska kunna leva i harmoni med oss själva, varandra och planeten.

  SvaraRadera
 12. Anonym "Som motkraft behöver människan istället "gå en kurs")/översköljas av grönt opinionsarbete som marinerar oss i SJÄLVKÄNSLA..."

  Är vi inte nog "marinerade" i självkänsla? Många kurser handlar om finn dig själv och spelar just på självkänsla. Kurser i hur vi kollektivt "ska kunna leva i harmoni med oss själva, varandra och planeten" är inte så vanliga.

  En kurs i SJÄLVTILLIT att vi bör lyssna till den inre observatören, jaget, eller vad vi nu kallar det, vore en motkraft till allt lägre känslotänkande. Vi har till skillnad mot djuren utvecklat vår självkänsla. Insett att vi är från annat skiljt. Det är väl också ett steg i evolutionen, liksom ekonomisk tillväxt är bra till en viss gräns, så är självkänsla det. Sedan så behöver andra saker utvecklas. "God" självkänsla kan t.ex. en mördare ha....Ingen önskar att hen marinerar sig i mer självkänsla?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Lisbeth, överdriven självtillit är inte sällan sprungen ur ett asocialt leverne som i sin tur inte sällan är sprunget ur låg självkänsla. God självkänsla minimerar nog snarare risken att bli just mördare. Och god självkänsla leder till sund självtillit.

  Det mesta handlar förstås om definitioner. När jag skriver självkänsla menar jag inte storhetsvansinne. Utan att vara trygg med den man är. Och då är man mindre mottaglig för krafter (t ex reklam som jag skrev om här)som vill få en att känna sig "utanför" om man inte äger eller presterar rätt. Man har alltså god kontakt med sitt inre och "kan tänka själv" och vågar vara mer inifrånstyrd än utifrånstyrd (reklam, grupptryck osv).

  SvaraRadera
 14. Anonym, för mig personligen är självtillit och självkänsla två vitt skilda saker. Massmördare, det finns kända som uppvisar god självkänsla. De kommer aldrig ut i samhället igen därför ingen tror att de för närvarande kan utveckla sund självtillit. Vill påstå att vi de flesta även jag, tänker lite egna tankar. Vi lever i ett ständigt brus av information. Vi identifierar oss med partier, saker, människor osv.
  Människor med god självkänsla styr denna värld...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 15. Min film kommer från gamla Riksväg 1/E4
  http://farbror-sid.se/home/2012/03/riksvagen-2/

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.