lördag 25 augusti 2012

Samma problem där som här...

Miljöpartiets största fiende under många år var opinionsinstituten som vägrade att ta med partiet i opinionsundersökningarna. Det tog låg tid, och mycket påstötningar, och så höga siffror i kolumnen "annat parti" att det inte längre gick att negligera MP. När partiet väl kom med i listan över namngivna partier man kunde rösta på rakade det snabbt upp till stadigt över fyra procent. I USA har de gröna samma problem.

För att Jill Stein skall vara med i debatterna mellan presidentkandidaterna kräver Commission on Presidential Debates (CPD) att hon skall ha minst 15 procent av rösterna i fem olika opinionsmätningar. Men i dessa inkluderas inte Jill Stein...Behöver jag säga att det är republikaner och demokrater som styr CPD...

Man kan förstås gå in på Gallups Facebooksida och undra hur demokratin i USA fungerar. Fler tips finns på Jill Steins hemsida

Och så hoppas jag slippa se i någon blaska att Miljöpartiets riksdagsledamöter gör som inför förra presidentvalet: säga att de skulle rösta på någon annan (Obama) än De grönas presidentkandidat, som tillika var den första svarta kvinna som kandiderade till president. Tyvärr blev det som jag skrev i oktober 2008: "Obama bäddar för den stora besvikelsen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.