fredag 10 augusti 2012

Det bästa från Almedalen...:-)

Nyhetspanelen igen, kort och på fel tid, pga OS, med Ursula och Peter.Bara tio minuter, med början 07.20. Längre blev seminariet om tillväxt under Almedalsveckan:
M

32 kommentarer:

  1. Var inte det bästa Westander :)
    Talade igår med en person som var där. Det bästa var enligt henne en papegoja utanför ett tält som sa. "Gå iväg, stick!" Om den menade "högpresterande" och alltför högavlönade konsulter ska vara osagt.

    SvaraRadera
  2. Päivi Rissanen Nilssonfre aug. 10, 09:01:00 fm

    Bra att ni kritiserade utrikesminister Carl Bildts ordval i hans "analys" om Vitrysslands president Lukashenko(hoppas att det är rätt stavat).
    Hoppas nu att han får sparken av Reinfeldt och att Sverige äntligen skulle få en riktig utrikesminister.
    I Finland skrivs det en hel del om mjukisdjursattacken. Så Sverige är noterad i andra länder. Det heter i nyheterna att EUs representanter har ett akut krismöte pga att Vitryssland har kastat ut de svenska diplomaterna. USA har gett sitt stöd till Bildt. Så visst är aktionen noterad.Fast det kom från en reklamfirma och inte från Human Watch eller Greenpeace eller liknande.
    Har ni sett förresten Madonnas protest mot Rysslands hantering av en tjejpunkgrupp som kan få sex års fängelse när de kritiserat regimen i Ryssland. Rysllang kallar Madonna för fula namn som om hon helt enkelt var en dålig kvinna!! Ja, visst spelar hon på det. Det är det som är så sjukt i den västerländska kulturen att kvinnor och män fortfarande spelar på sex och allt det andra för att bli kända. Det är den sortens frihet. (Märk väl att jag nämner inte ett ord om Marilyn Monroe. Blev väldigt förvånad att en före detta mprör kan engagera sig i henne!)Nu har i alla fall Madonna för en gångs skull engagerat sig i mänskliga fri- och rättigheter.Hoppas att hon fortsätter den banan . Också att kvinnor ha rätt att se gamla ut och slipper att lyfta sig etc.
    Päivi RN

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det pinsamma med madonna är att hon hakar på en en tend som inte kan förbises. När det är "safe" typ. Vissa artister gjorde hennes grej från dag noll nästan. Utan ryggdunkningar från pösmunksmedia. Dessutom tycker jag den vitryske ministern i viss mån har rätt. Det är j-t lätt för artister från dubbelmoralens högborg att göra statements. Speciellt såna vars objekt ligger lång i från den egna nationen.

      Radera
    2. Ryske ministern ska det ju vara. Mycket som händer samtidigt nu. sry :)

      Radera
  3. Rapp och formuleringskunnig panel idag trots att ni var överens.

    SvaraRadera
  4. Päivi Rissanen Nilssonfre aug. 10, 06:14:00 em

    Visst händer det mycket nu på diktatorsfronten. Jag var tvungen att komma tillbaka till min kommentar som skrev i morse och kolla om jag verkligen hade skrivit rätt land. (det var en del fel, bl.a använde jag finsk ordföljd ibland. Pinsamt.Men kan skylla på att jag hade lite bråttom). Men nu har jag tid att formulera lite bättre. Vi kollar på vad som händer i Syrien men vi har ju hur många länder som helst på närmare håll med liknande styren. Ok, att de har lite val och så men det är också valfusk, man försöker till och med förgifta sin motpartner, man sätter sina gamla motpartnerns som i Ukraina i fängelse. I Ryssland har man rena avrättningar på oppositionella och journalister som är för kritiska. Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Azebajan, det finns säkert fler.
    Om Madonna och kvinnoförebilder: Det är skrämmande att vi i västvärlden inte kan skaka loss den där sexobjektbilden av en kvinna. Stackars Madonna försöker se ut som en 20 åring och dansar runt på scenen med unga killar. Det ser bara löjligt ut. Det är lite Tina Turner över det hela.
    Hennes låtar har jag aldrig gillat. Förmodligen för att jag är äldre och van vid bättre musik från min ungdom. De tjejerna gjorde sig inte till :Joni Mitchell, Sandy Denny, Joan Baez,Carole King osv.
    Men det var innan 80-talet.
    Nu skall inte jag gnälla mer och tala om att allt var bättre förr.
    Undrar hur det blir med oss frispråkiga i Norden om gamla sovjetdelstater blir starkare! Vi har ju inte ens något försvar kvar. Hoppas på en utställning med bilder på 40+ kvinnor som är realistiska. När man åker pendeltåget i Stockholm kan man studera hur en svensk kvinna som är 50+ är och ser ut. Det är faktiskr spännande. Ni borde vara stolta i det här landet över dem. De är starka, vitala, intelligenta och struntar i hur de ser ut! De tjänar också allt bättre och jobbar heltid allt högre upp i åldrarna. ,
    mvh Päivi RN.

    SvaraRadera
  5. Hej Päivi RN. Det finns en del att reagera över i dina inlägg. Bland annat funderar jag över din syn på "Stackar Madonna försöker se ut som en 20 åring och dansar runt på scenen med unga killar. Det ser bara löjligt ut".

    I en tidigare tråd skrev du om din utbildning som neuropsykolog och om jag förstår rätt arbetar de med att diagnosticera och kartlägga kognitiva funktioner. Rätta mig om jag har fel.

    Om jag har fattat rätt: Då undrar jag vad det är som gör att en person som skolat sig till neuropsykolog har denna syn på Madonna?

    Christer

    SvaraRadera
  6. Päivi, vi är sexuella varelser i extremt hög grad. Att en del människor "står" för det är inte konstigare än att framhäva andra sidor hos oss.

    "De är starka, vitala, intelligenta och struntar i hur de ser ut!"

    Varför skulle det vara eftersträvansvärt att strunta i hur man ser ut? Har aldrig förstått mig på floskler om insida kontra utsida. Vi människor består av ett inre och ett yttre. Och vi människor värderar och bedömer det inre OCH det yttre. Det blir ganska fånigt att bortse från det. Bara för att det kanske "borde" vara på annat vis inom visst önsketänkande.

    SvaraRadera
  7. Päivi Rissanen Nilssonfre aug. 10, 10:28:00 em

    Då har ni två senaste kommentatorerna nog missat min poäng. Feminismrörelsen har försökt göra kvinnan till en människa bland andra människor, inte något man köper eller någon som säljer sig. Alltså var ju kvinnor förr ivärlden en handelsvara och skulle giftas bort eller bli mödrar till söner eller horor. Nu har ju tiderna förändrats men vissa artister ,bl a Madonna spelar på det sexistiska vilket inte är samma sak som att vara en sexuell varelse. Det är tillbakagång till något gammalt och det svarade vitrysslands president på att kalla Madonna för det som hon spelar i sin artisteri.
    Vi som hade kommit så långt att få vara just människor.
    För övrigt är neuropsykolog ett yrke och ingenting annat.
    Det här kanske är för svårt för män att förstå som har fått rollen som människor gratis.. Päivi RN

    SvaraRadera
  8. Den ena spelar på det sexistiska, den andra på det musikaliska, den tredje på det atletiska, den fjärde osv... Vi vill så gärna vara till salu på ett eller annat vis. Det sexistiska är kanske något av det minst märkliga med tanke på vår starka drift. Men visst finns det en sorg i vårt behov av bekräftelse, oavsett dess form.

    SvaraRadera
  9. Ni som kommenterar och inte samtalar om blogginlägget bör skaffa er ett eget forum, det gäller synnerligen, som på så många bra bloggar, dessa egotrippade figurer som helt enkelt parasiterar på andra. Bra bloggar dras ner, örstörs, och till slut elimineras,. Det goda samtalet förstörs av kommentatorer som borde hålla till på egen plats istället för att parasitera på ändras bloggar.

    SvaraRadera
  10. Anonym 06.12.Bra inlägg. ockupanter är hopplösa.
    Micke

    SvaraRadera
  11. Micke skriver" ockupanter är hopplösa"
    Troll, ockupanter, parasiter, egotrippade figurer, Det finns många benämningar. Sedan så har vi dem som tycker att de har rätten att avgöra vem/vilka som ska få skriva på andras bloggar..De är "hopplösast"?
    Vad säger Birger själv? Är du "ockuperad?" ?

    SvaraRadera
  12. Parasiter och hopplösa ockupanter må så vara. Lika hopplösa är de som mad sina inlägg försöker mästra andra.

    SvaraRadera
  13. Det är ju trevligt att det finns en saklig och artig kultur i kommentarfältet.

    Till god ton hör då att hålla sig till det ämne som värden/blogghållaren angett i dagens text.

    Men det må väl vara försvarbart, att man som en LITEN utvikning nämner något angränsande vid sidan om huvudfåran. Det vill vi tro att Birger inget har emot.

    Gt

    SvaraRadera
  14. Bloggen är öppen för alla, yttrandefrihet råder, en del kommentarer plockas bort så fort som möjligt pga att de uppenbarligen kränker andra namngivna personer än bloggaren eller har ett rasistisk uttryck. Som med alla bloggar är det få av de som läser bloggen som också kommenterar aktivt, en del har hängt med många år i kommentarsfälten, andra strömmar igenom under kortare tid i mycket aktiv form. Själv läser jag ett antal bloggar, men kommenterar nästan aldrig. I den här bloggen har det vid några tillfällen blivit riktigt bra samtal, tycker jag - t ex om energipolitik, finanspolitik,religion och på temat "vad är pengar".

    SvaraRadera
  15. Hej igen Päivi!

    Hoppas att du inte tog illa upp av mitt inlägg. För mig är det helt naturligt att kvinnan ska ha samma rätt som mannen och kvinnan är "inte något man köper eller något som säljer sig."

    Du skriver: "Vi som hade kommit så långt att få vara just människor." Det borde betyda att Madonna har rätt att få vara och verka så som hon vill. Utan att bli bedömd med uttryck så som: "Stackars Madonna försöker se ut som en 20 åring och dansar runt på scenen med unga killar. Det ser bara löjligt ut."

    Personligen tror jag som Gt att Birger inte har något emot att kommentarer avviker från huvudfåran.

    Christer

    SvaraRadera
  16. Päivi Rissanen Nilssonlör aug. 11, 11:00:00 fm

    Nej, jag tog inte illa vid mig men tycker igen vad hopplöst krångligt det är att kommunicera på det här sättet. Vad gäller Madonna och andra artister som tar till ålderdomliga och (ni gillar ju detta ord:) kapitalistiska knep för att sälja sin konst: Det borde räcka med själva musiken. Men numera säljer man hela sig som artist. Se GW Persson eller andra författare hur man vräker ur sin privata garderob för att sälja sina produkter. När det sedan blir som i Madonnas fall ett säljande som liknar prostitution så reagerar kvinnor som jag. Men det här hör den råkapitalistiska kulturen till som jag tycker illa om.
    Jasså ,finns det en regelbok någonstans hur man skall svara i kommentarsfälten på bloggsidorna! För mig är det allra finaste och hör till god ton att man tillkännager vem man är. PäiviRN, ps. för att "parasitera" lite mer. Stefan Lövens sommarprogram var intressant. Han beskriver sin bakgrund men också det som kan göra honom sårbar som partiledare: han tillhör oundvikligen det gamla samhället, med " man gör rätt för sig" ," alla hjälps åt" ,"ingen kan göra allt man alla kan göra något", metallarbetare (min far var det också men i dag är inte så många det, I alla fall inte yrkeskunniga)". Det behövs en Anders Lago och en Mona Sahlin eller Margot Wahlström vid hans sida. Det behövs framförallt personer som kan klimat- och miljöfrågor. Men han är helt klart en trevlig sommarpratare. Jag tar tillbaka allt fult jag sagt om honom i andra sammanhang och här.
    Trevlig helg! Päivi RN igen.

    SvaraRadera
  17. Päivi RN "För mig är det allra finaste och hör till god ton att man tillkännager vem man är." Håller inte riktigt med! Skrev t.ex. inlägget 08:32:00. Där jag undrar vad Birger anser. Hans svar visar anser jag personligen, att detta är en bra blogg där människor kan och får uttrycka sina åsikter. En blogg utan onödig cencur väl värd att besöka och kommentera alltså. Det finns så många bloggare som beter sig som små mini diktatorer i demokratins tecken.

    Personligen så har jag råkat ut för att personer säger att jag kapat en blogg t.om. att jag är ett troll :). Det kan vara EN anledning till att man vill skriva anonymt ibland. Undrar däremot ibland över varför man vill mästra andra och varför man ofta DÅ! skriver anonymt. Motivet till att vi skriver spelar liksom en viss roll...

    Lisbeth

    SvaraRadera
  18. Päivi Rissanen Nilssonlör aug. 11, 05:02:00 em

    Jag har skrivit en del i lokaltidningens kommentarsspaltar. Där kapar gärna de högerextrema, eller rätt extrema, det är lite olika, kommentarsspaltarna och börjar diskutera allt, precis allt, utifrån invandrare-etniska svenskar perspektivet och vill införa sin syn på allt. De är förstås anonyma eller heter ngt väldigt svenskt som Bengt eller liknande.
    De har fått hålla på så och i en väldigt stor omfattning. Tidningen har inte stoppat dem så länge de inte kallar någon särskild för namn och kränker.
    Jag undrar varför man har ett kommentarsfält på internet om man anser att folk inte får komma med sina åsikter på internet. Det vore väl bättre om de bloggare skulle ge ut en skrift eller skriva en spalt i en kvällstidning.
    Varför bloggar man, egentligen. Är det ett behov att synas och kopplas till vissa ämnen, är det för att sälja sig och sina produkter, är det för att bli ett namn, ett begrepp. Eller är det för att folk inte skulle glömma en.Förmodligen allt detta. Kommentarsfältet är till för egentligen som en gästok där de som tycker att bloggarn är fantastisk får komma med en liten hälsning.
    Det är synen att bloggen skulle vara privata! fast på internet och att man skall vara en anhängare om man skriver ngt som kan få igång mig.

    Men- troll eller tomtar- diskussionen fortsätter- också här.
    Päivi RN.

    SvaraRadera
  19. Päivi RN "Varför bloggar man egentligen." Ja, och varför kommenterar man? Finns säkert väldigt många skäl till det. Tycker det är bra när politiker "avdankade" eller inte är tillgängliga för "oss vanliga". Även om vi på många sätt lever i en skendemokrati, så är det ett plus. Det är inget vi ska ta för givet. Det går fort att rasera demokrati. Men den går väldigt sakta att bygga upp. Så jag blir lite småförbaskad när folk vill mästra andra, genom att försöka tysta dem. Det är okunnighet och jäkla fasoner!

    Att de som "är ett namn" inte "bör" vara anonyma utan använda sig av sitt namn ser jag som självklart. Kändisskap förpliktar. Ju mer makt och ju mer känd man är desto större ansvar att förvalta makten väl. Politiker har ett stort ansvar.

    En blogg är givetvis inte privat, ett ställe där man kan "sticka ut hakan" utan att bli ifrågasatt. Har man en blogg och tycker till om saker och ting, så får man finna sig i att bli ifrågasatt. Det kan dyka upp både "troll eller tomtar" Som Päivi RN skriver "diskussionen fortsätter-också här." Tack och lov! Bra och ett plus är att Birger ofta tar upp flera saker och väver ihop dessa saker till ett sammanhang. Det kan vara en anledning till att kommentarerna också spretar lite hit och dit. Vi kommenterar lite olika saker. Men allt hänger ihop och vi behöver lära oss att tänka längre än vad näsan räcker. dvs. om vi ska kunna skapa de "kulturöar" som det talats om här inne. Så kommentarerna kanske inte alltid är så off topic trots allt. Personligen så har jag den åsikten att vi får till oss precis det vi behöver. Att vi tänker i system och lägger ny kunskap till gammal kunskap.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  20. Päivi Rissanen Nilssonlör aug. 11, 10:03:00 em

    Ja, varför kommenterar man! "lisbeth". Jag tror att debatt ingår i en levande demokrati. Man får finna sig i att samtala med alla möjliga tomtar och troll, och ibland dyker det upp en hans höghet.
    Jag har från 90-talet och framåt varit en flitig skribent i LT i Södertälje. Jag tog efter det som Annika Åhnberg höll på med. Det var intressant och kändes som medbestämmande och demokrati att i Södertälje, i sin kommun få säga sin mening i smått och stort.
    Jag har nog fått heta allt möjligt och folk har kastat ord efter mig, hoppat på mig i bussen, kommit och tackat mig och sedan har vi mp grundaren Irina Hoffman som började ringa till mig. Hon var så förbaskad att en människa kan skriva på det sättet som jag gjorde i LT. Jag hade då kritiserat att hon som kommunalråd ville minska ytan på stadsbiblioteket. Hon ville ta bort en våning och ge den till affärsverksamhet. Hon sade att kulturen hängde inte på hyllmetrarna. Jag kom med några svidande kommentarer. Därför började hon värva mig till partiet. Hon ville få slut på det där besvärliga skrivandet."Så där kan du inte skriva när du är en politiker", sade hon storasysterligt.
    Jag gick med och var med ett tag. Sedan tröttnade jag på dessa särintressen som styrt partiet ,till ex antroposoferna med Irina. Det blev ett jäkla liv, bl a med Carl Frigg som var partiledare då i Södertälje.Han är nog den bästa mparen jag sett.
    Men den tiden är förbi. Numera är jag en grön sosse, precis som Annika.Jag tog en paus i skrivandet men återkom senare.Biblioteket minsdes senare med hjälp av Mats Pertoft och co. Det var feta rubriker där man kritiserade att biblioteksytorna hade getts till Systemet.
    Jag har förstått hur viktiga vi är som inte har lojaliteter utan kan skriva på riktigt vad vi tycker. I Södertälje gjorde just tidningen att den lokala demokratin blev så levande.
    Men sättet att kommunicera i dessa sociala medier är lite knäppt.
    Det är klart att debatten skall spreta och växa åt olika håll.
    Kollar precis på en film Alive som sett några gånger. TV4Film. Visst kan vi äta människokött om vi måste. Apropå att människan är en sammanblandning mellan nutidsmänniska och en en överlevnadsvarelse från förr,
    Päivi RN

    SvaraRadera
  21. Päivi RN "Numera är jag en grön sosse" Vad innebär det att vara en grön sosse?

    Lisbeth

    SvaraRadera
  22. Päivi Rissanen Nilssonlör aug. 11, 11:31:00 em

    Det innebär att man tar till sig den socialdemokratiska analysen om vad ett samhälle är och dess historia. Jag har inga svårigheter med det. Sedan ser man framåt och förstår att framtiden består av andra prövningar när man som här i Norden börjar bli klar med klassrelaterade eller arbetsrättsrelaterade svårigheter. Framtiden består av de gröna utmaningarna: klimatförändringar och hur vi som samhälle och planet skall anpassa oss till det. Med andra ord så tror jag inte att mp klarar av utmaningen. Vi har en etablerad partis styrka med en beprövad samhällsanalys och politik som balanseras med det nya som väntar oss. För att slippa miljöfacister ,och dylikt. Vi har ett färdigt koncept som bas som väntar på förnyelse och vi har i sanningen utmaningar som väntar oss, God Natt, Päivi RN.

    SvaraRadera
  23. Päivi RN "och vi har i sanningen utmaningar som väntar oss"
    Ja, det har vi alla. Vi har inte hur mycket tid som helst på oss. Det är dags att förstå att det inte handlar om enbart höger eller vänster.

    Att alla lösningar/sanningar skulle finnas i ett politiskt parti finner jag personligen föga troligt. Likaså ryms t.ex all rasism inte i ett parti som vi luras i att tro. Det handlar mycket om att tro...

    Att mp "inte klarar av utmaningen" instämmer jag i. De vill som övriga partier lösa problem på samma sätt som de har skapats med fortsatt ekonomisk tillväxt. När jag lyssnar på socialdemokraterna så hör jag inget om förnyelse. De säger inte att nu måste vi växa på annat sätt dvs. socialt, kulturellt, andligt. Det jag hör och ser är att "Kejsaren" (S) är naken.

    Spritt språngande naken!

    Lisbeth

    SvaraRadera
  24. Kvinnan från Polarbröd var modig och klok. Roligt att ni hittat henne.

    SvaraRadera
  25. Hej Päivi
    Beskriv gärna konkret vad du anser vara grundstenarna i den Socialdemokratiska analysen av- och gärna också visionen för samhället samt på vilka konkreta grunder som du anser att vi i Norden börjar bli klara med klassrelaterade och arbetsrättsrelaterade svårigheter?

    Själv kan jag bara krasst konstatera att den (parti-)politiska sfären till synes/bevisligen ej har vare sig speciellt mycket "koll" eller egentlig makt, samt ej heller vare sig är demokratisk till sin egna struktur liksom ej heller är demokratiskt förankrad i folket.

    I den analys som jag delar med andra är det Kapitalismen som tillåts styra genom sin ekonomiska makt samt fortsatt tillåts styra genom de sjuka ojämlika "spelregler"/lagar och förordningar och institutioner som samhället sedan länge hyser, som konkret ger vid handen att "till den som har skall vara givet" och dessutom egentligen är ätter värre - "till den som redan har skall också mer ges(tagas) från den som mindre har/ej har"

    Om de kanske 2 första stora paradigmskiftena för människan var insikten i att Jorden inte är vare sig platt eller universums centrum, och att vi inte heller är skapade av Gud utan samevolutionärt utvecklade tillsammans med allt annat levande och övriga faktorer - så tänker jag att det kommande tredje paradigmskiftet (i modern tid) kommer bestå utav insikten att vi är en del i livets väv, att vi har att vara ödmjuka inför detta faktum, att vi har att finna ett jämlikt förhållningssätt gentemot varann och vår omgivning om vi bäst/överhuvudtaget skall kunna blomstra och finna vår roll i detta förunderliga nät av liv...

    Min analys och slutsats är alltså kort och gott Demokratisk Ekonomisk Jämlikhet mellan oss och vår omgivning som väg och mål...
    Låter det flummigt så säg mig vad ni anser om dagens odemokratiska oekonomiska ojämlikhet vad gäller det att ge förutsättningar för alla unika individer och arter att deltaga och bidra till den alltjämt rådande samevolutionära utvecklingen???

    Vgh Tom

    SvaraRadera
  26. Päivi Rissanen Nilssonsön aug. 12, 07:36:00 em

    I dag var det djupa tankar både i det senaste blogginslaget som BS lagt och här. Jag känner att det blir väldigt mycket ord. Och när det blir mycket ord betyder det att tanken bakom inte är så klar.
    Jag kommer från ett annat land, där jag växte upp och tog studenten. Vårt land hade varit med om krig och efterkrigstiden då jag växte upp präglades av att det var ont om allt. Ändå skulle Finland ge stora summor till Sovjet som ansågs ha blivit illa behandlat i kriget mot lilla Finland. Men vi kämpade och vi kämpade och vi försökte. Vi hade också tillväxt , och vi hade också samhällsutveckling. När jag kom hit som ung vuxen hade alla det så bra så de inte riktigt visste hur bra de hade. De ville ge bort och de slösade och var låtsasfattiga.
    Men 90-talet skakade om samhället och det var inte så enkelt längre. Sverige fick uppleva ett nytt klass-samhälle växa fram. Men alla har fortfarande chansen bara de kämpar på lite extra, är smarta och sparar. Sverige ÄR ett väldigt jämlikt samhälle. I arbetslivet kan vem som helst säga ifrån och akademikerna är nästan ett lågstatusyrke för arbetarna har vuxit sig så starka.
    Så det behövs finjusteringar och lite hit och dit men i grunden är allt redan bra.
    Finland har kommit i kapp och det är en jätte prestation. I själva verket har de kommit längre som kunskapsamhälle.
    Men sedan har vi nya utmaningar i miljö- och klimatfrågor. Jag tror väldigt mycket på Stefan Lövens tal i Almedalen. Den öppningen till en radikalare och genomtänkt miljöpolitik där han också tog upp hur Sverige kunde bli ett hållbart samhälle socialt och i fler andra dimensioner gjorde mig glad och jag fick hopp.
    Jag tror inte att det är klokt att ställa ekonomisk tillväxt mot miljöpolitik. Njaa, det känns enbart flummigt, ogörligt och lite snobbistiskt av dessa personer som skrivit artikeln.Det känns som att här har vi rika svenskar som inte vet vad de snackar om, ungefär som de svenska låtarna som fanns på 70-talet, när man skulle närma sig arbetarna ,progglåtarna. Njaa.
    Så tummen ner ,tycker jag, Päivi RN

    SvaraRadera
  27. Tack Päivi för att du förtydligade vad du har för analys och bild av Sverige, jag delar föga din analys och bild, och vill med detta inte ha sagt att jag först och främst sågar den men att vi bör diskutera än mer om de olika världsbilder som vi bär, liksom de olika problembilder som vi bär o.s.v.

    Problemet är som sagt inte de skilda bilderna av verkligheten per se, tror jag - utan snarare det att våra olika analyser, problembeskrivningar och bilder av hur vår värld och samhälle är beskaffat tyvär ej diskuteras, alternativt vi tar för givet att det bara finns en analys, problembeskrivning o.s.v. som vi alla delar.

    På tal om myckna ord - jag tycker inte att jag använder speciellt mycket ord, jämfört med t.ex. dig - men visst det ligger i betraktarens öga att avgöra - men här har vi ju möjligheten att be om förtydling om ngt upplevt difust/oklart - så återigen tack för din förtydling av din analys.
    Vgh Tom

    SvaraRadera
  28. Päivi Rissanen Nilssonsön aug. 12, 09:24:00 em

    till Tom, Menade inte särskilt ditt inlägg vad gäller många ord. Hade precis läst, när skrev, Birgers senaste och alla inläggen. Visst ,mycket finns hos den som analyserar och vilka erfarenheter man själv varit med om. Jag beskrev mina. Därför tror jag fortfarande på den ekonomiska tillväxten. Lite lågt: vad är Birger(kanske halva sin riksdgspension!) och Anders W (kanske en flygel från sin herrgård)villiga att avstå från och vad är den ensamstående mamman i Rinkeby villig att avstå från. Jaa, jag använder väldigt mycket text. Och klarare verkar det inte bli i tankarna av det.Får ofta riktigt hejda mig i skrivandet, Päivi RN

    SvaraRadera
  29. Päivi Rissanen Nilssonsön aug. 12, 10:35:00 em

    Till Tom en gång till:
    Citat från dig:Om de kanske 2 första stora paradigmskiftena för människan var insikten i att Jorden inte är vare sig platt eller universums centrum, och att vi inte heller är skapade av Gud utan samevolutionärt utvecklade tillsammans med allt annat levande och övriga faktorer - så tänker jag att det kommande tredje paradigmskiftet (i modern tid) kommer bestå utav insikten att vi är en del i livets väv, att vi har att vara ödmjuka inför detta faktum, att vi har att finna ett jämlikt förhållningssätt gentemot varann och vår omgivning om vi bäst/överhuvudtaget skall kunna blomstra och finna vår roll i detta förunderliga nät av liv...

    Min analys och slutsats är alltså kort och gott Demokratisk Ekonomisk Jämlikhet mellan oss och vår omgivning som väg och mål...
    citat slut.
    Jämför detta med Stefan Lövens tal i Almedalen som går att läsa under hans flik socialdemokraterna.se och du ser det identiska. Päivi RN

    SvaraRadera
  30. Så länge vi inte förstår att världen är ett konkursbo och att, Vi själva Inte är celler i Guds Kropp, utan i Jävulens
    kropp eller att vi tillsammans bildar
    Kapten Konkurs eller att Vi tillsammans skapar Kaos på vår planet, så kommer denna Hemplanet att fortsätta sin färd mot undergång.
    Omställningens tid är inne.
    Att bara sitta och vänta på
    bubblor, kriser, krig,
    klimatflyktingar,rasism och
    apati känns ovärdigt.

    Även om det är sent på Jorden
    (kanske för sent)
    så skulle det kännas väldigt mycket
    bättre att få vara delaktig i en rörelse som skapar Kulturer på Jordens långsiktigt hållbara villkor

    än att sitta ensam på sin kammare
    och deppa ihop!

    Roland

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.