måndag 27 augusti 2012

Alkolås på mobiler

Politiker bör skaffa sig alkolås på sina mobiler. I fyllan och villan kan de twittra ut vad som helst till omvärlden, särskilt sårbara i detta avseende tycks moderater och sverigedemokrater vara. 

Moderaten Böhlmark, som kallar Nalin Pekul för "klappturk", är inte första moderaten som låter tanken vandra genom alltför många glas innan den når den alltid lika villiga twittertummen.

Å andra sidan kanske det är så att när man inte tänker på vad man twittrar, så twittrar man vad man tänker. 

Löfvens tal, i min hembygds Vasaparken, kommenterar jag nog imorgon. Men rubriken är redan given: Han kom, hans sågs, han segade.

9 kommentarer:

 1. Det vore kul att vara en lyssnande fluga i Riksdagens bastu, där gubbarna troligen lossar på tungornas band. Antalet nykterister bland ledamöterna är numera försvinnande litet.

  SvaraRadera

 2. Kommentar till Anonym 08:20:

  Under åren då jag stundom, ganska ofta faktiskt, besökte riksdagens bastu så var fyllan och villan mycket begränsad hos ledamöterna. Den förekom dock i mer uppsluppen form i samband med tiden för julfester.

  De starkaste glöggblandningar jag kom i kontakt med under åren i riksdagen var emellertid på några av riksdagsjournalisternas julfester i samband med att de bjöd in ett antal politiker som de hade för avsikt att få i sådant tillstånd att de skulle tala lite väl lösmynt uppsluppet från hjärtat. Detta utspelade sig före twittertummarnas tid.

  Det mest tragiska, när det gäller just alkohol, i riksdagen var emellertid det ensamma drickande som övergivna, besvikna och halvt deprimerade - av såväl privata som kanske politiska skäl - ofta ägna sig åt under helger i sina små riksdagsrum, där de såväl arbetade, som sov och förlade sina helger när de blivit utfasade från äktenskap på grund av försummelser i det civila livet.

  Andra spännande - men mer tragikomiska än enbart tragiska - minne av den här mer berusande arten härstammar från Nordiska rådet, som ofta redan första kvällen förvandlades till en groggveranda, och där det hände att kända politiker, på väg hem efter sammankomster, måste ledas upp för flygplanstrapporna i nordisk förbrödring.

  Tvärt emot kommentaren från anonym 08:20 tror att att det är bättre på den här fronten idag. Men politiken tycks mig stundom lika påverkad av delirium som tidigare.

  SvaraRadera
 3. Högintressant och modigt av Dig Birger. En avdankad politiker som beskriver sin gamla arbetsmiljö:

  Delirium är ett sjukdomssyndrom som ger motorisk påverkan, med kast mellan psykomotorisk agitation och psykomotorisk hämning.
  Kognitionen påverkas brett: störd perception kan yttra sig i hallucinationer (till exempel synhallucinationer), vilket i sin tur kan ge vanföreställningar,
  att närminnet nedsätts men med bibehållet långtidsminne, samt ge en desorientering ifråga om tid och rum. Medvetandegraden är ur funktion i mer
  eller mindre grad, vilket i de allvarligaste fallen kan yttra sig i koma. Personen har sömnproblem, är trött dagtid och har svårt att sova på natten;
  sömnen fylls av mardrömmar. Delirium påverkar affekterna, vilket kan yttra sig i humörsvängningar med kast mellan eufori, depression, ångest, med mera.

  Insjuknandet är hastigt, och i de flesta fall går det över inom en månad. I några fall kan det dock vara livslångt; de flesta insjuknar efter 60 års ålder.
  /Aran

  SvaraRadera
 4. hoppas morgondagens analys begråter det faktum att inte denna hederskvinna fick uppdraget:

  http://www.dagensarena.se/innehall/lena-sommestad-socialdemokraterna-ska-saga-nej-till-jas-gripen/

  /A

  SvaraRadera
 5. En tanke: inte konstigt att en del politiker har förkastliga åsikter, men det är bedrövligt att de får så mycket betalt trots att de inte har vett att tiga om dessa åsikter.

  En mottanke: det är nog bra att de inte har vett att tiga; då får vi se vad de går för.

  SvaraRadera
 6. Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, så for min skyld må de gerne gøre det lettere at tweete, når man er fuld :))

  SvaraRadera
 7. Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, så for min skyld må de gerne gøre det lettere at tweete, når man er fuld :))

  SvaraRadera
 8. Birger Schlaug skrev:
  "...Å andra sidan kanske det är så att när man inte tänker på vad man twittrar, så twittrar man vad man tänker."

  Min slutsats:
  Sätt för guds skull inte alkolås på mobiler, speciellt inte på de förtroendevaldas!

  Vgh Tom

  SvaraRadera
 9. Socialdemokratiskt klarspråk - för en gångs skull:

  http://www.effektmagasin.se/socialdemokratiskt-klarsprak-jobben-forst-naturen-sen-ojnareskogen-gotland

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.